Recept på Thaiburgare

Fick en förfrågan från Sandra som undrade om jag kunde lägga upp receptet på Thaiburgarna och självklart gör jag det. Sen behöver man inte följa receptet till punkt och pricka.

Thaiburgare med sweet-chili sås


Receptet är för 4 portioner

Thaiburgare:

  • 600 g laxfilé
  • 3-4 salladslökar, hackade
  • 3 cm citrongräs, finhackat
  • ½ dl thaibasilika, hackad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Sweet chili-sås:

  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • ½ dl sweet chilisås

Hamburgerbröd:

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • ½ msk salt
  • 1 dl kruskakli, eller vetekli
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 11-12 dl dinkelmjöl

Tillbehör :

  • tomat, skivad
  • gurka, tunt skivad
Gör så här

Skär laxen i bitar och hacka den sedan så fint det går. Blanda alla ingredienser till burgarna och forma 6-8 stycken. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i smöret och låt det smälta. Stek burgarna på svag värme, 2-3 minuter på varje sida.

Blanda yoghurt och sweet chili-sås. Servera burgare och sås med hamburgerbröd, sallad, tomat och gurka.

Hamburgerbröd - 12 st

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37 grader). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0