310110


Klockan tio i morse var jag nere på friskis och tränade ett medelpass, men lite surt är det när någon kroppsdel är något mer trögstartad jämfört med resten av kroppen. Idag var det benen som hade lite problem med att hitta takten till en början men sen gick det bra, ibland går min vilja före min kropps haha!.
Sitter här nu med läkemedelsberäkning och fattar faktiskt lite vad jag pysslar med, helt imponerad är jag! Poletten började trilla på plats redan igår kväll, precis när jag hade hoppat i sängen fick jag idèn "varför inte räkna lite matte" och på den vägen är det, visserligen blir det svårare och svårare men jag växlar mellan matematik och medvet så blir jag inte allt för knäpp. Skulle jag fastna får jag gå över till Henrika och be om hjälp. 


Klippa topparna

Jag borde verkligen gå och klippa mig snart, men jag håller alltid på det in i det sista. Varje gång som jag har bestämt mig för att klippa håret så blir jag aldrig riktigt nöjd. Det där med att ge frisörerna fria händer och hoppas på att få en ny fräsch/ spännande frisyr har jag helt och hållet gett upp, det blir bara tok. För två år sedan bestämde jag mig för att klippa kort, det trots att flera frisörer avrått mig från att göra det pga mitt fluffiga hår. Resultatet blev i alla fall riktigt bra och frisören själv blev riktigt chockad, hon trodde verkligen inte det skulle se bra ut. Borde inte frisörer ha lite bättre koll eller orkar dom bara inte klippa en "avancerad" frisyr? Visserligen kanske min hårtyp inte är den bästa när det gäller kort, men ju kortare desto rakare blir håret så är det i alla fall för mig och sen finns ju det plattång. Istället kör jag bara på att klippa topparna men inte ens det klara vissa av, de tar alldeles för mycket jämfört med vad dom visade innan. Blir galen, här har man sparat några månader och så klipper det av håret på några minuter.. vips är det borta! Nej nu ska jag inte prata illa om frisörer det finns många bra, har bara lite för mycket dötid just nu. Sitter här och väntar på att få titta på Beck- hämndens pris som börjar om två timmar. Under tiden får jag nöja mig med att titta på Grabben i graven brevid som visas nu på ettan.


Jag klarade det

Nu börjar jag piggna till igen efter en lååång morgonpromenad, en riktigt härligt sätt att börja en lördags morgon på. Jag klev upp väldigt tidigt imorse för att promenera till CityGross, egentligen behövde jag inte handla något mer än frysta hallon, blåbär, äpplen och flingor men självklart blev det lite mer än så. Härifrån till CityGross är det 5,5 km och anledningen att jag valde just att gå så långt var för att jag bestämde mig för att skippa träningen idag och ta en promenad istället. Så varför inte slå två flugor i en smäll? Jag tog längre tid på mig inne i affären än vad jag hade förväntat men sen så är jag ju en person som "bara måste titta på allt". Väl inne på CityGross fick jag ett efterlängtat sms från lycknis om att två av mina tre beställda böcker nu fanns att hämta ut på OKQ8. Så istället för att gå hem med matvarorna så hämtade jag ut paketet direkt och det är inte lite böckerna väger heller. Hem kom jag i alla fall till slut, men Linus tyckte att jag tog lång tid på mig. Jag startade min promenad klockan sju och var hemma igen strax innan klockan tio. Det blir tre timmar men då befann jag mig inne på CityGross i 45 minuter, gick en omväg på några hundra meter och gick ännu en liten omväg på vägen hem för att hämta ut paktet. Så min sammanlagda promenad för idag är 1,1 mil och det är hurtigt tycker jag med tanke på valet av tiden! 

Nu ska jag öppna upp böckerna och begrava mig i lite läsning de kommande timmarna, sen blir det lunch. Hur kvällen ser ut är fortfarande ovisst men troligen/ förhoppningsvis blir jag bara hemma, är inte alls på humör för att gå ut utan ser mer fram emot en lugn hemmakväll med mina små dammråttor.

Fick med mig ett recept från Arla köket hem, vem skulle inte vilja äta detta?!


Mumien - återkomsten

Nähe inte fick man ledigt ikväll inte, sitter och sammanfattar en av dagens föreläsningar; klinisk fysiologi samtidigt som jag tittar på Mumien - återkomsten. Att ha tvn på i bakgrunden fungerar för mig väldigt bra, något jag har fått av mamma. Nu när jag sitte här hemma i min ensamhet med lite tända ljus och pluggar så kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på när jag var mindre och vad vi gjorde hemma i min familj under fredagskvällar. Vi har en liten "traditon" att varje fredag så äter vi rostbröd med räkor, creme fraich, avokado, svart kaviar och citron framför tvn (jag och lillebror åt rostbröd med ost och skinka) till ett typiskt fredags program. Men typiskt fredagsprogram så menar jag; fångarna på fortet, på rymmen, småstjärnorna, gladiatorerna, idol mm. Det känns fortfarande lite konstigt ibland när jag tänker på att jag har flyttat hemifrån, helt galet egentligen. Men men nu ska jag inte tänka så mycket mer utan istället försöka koncentrera mig på att få klart min sammanfattning ikväll. Imorgon vet jag inte riktigt hur dagen kommer se ut, förmodligen blir det lite plugg.

290110



Visst är det mysigt med snö, men när termometern utanför fönstret visar -20 grader så är det inte alls lika mysigt längre, Möjligtvis om man sitter inomhus och tittar ut med en kopp te/ kaffe eller varmchoklad i handen.
Idag hade vi fullt på schemat, började dagen med en fortsatt föreläsning om farmakologi och efter lunch hade vi en föreläsning om klinisk fysiologi (EKG och EEG bl a). Jag gick lite tidigare från lektionen för att hinna hem och byta om, ska ner till friskis snart och köra ett hårt medel pass.


Sovmorgon

Idag tog jag faktiskt en sovmorgon till klockan nio, det finns ju en gräns på hur många dagar i sträck man orkar gå upp tidigt utan någon egentlig anledning. Nu är jag i alla fall utvilad, hann med en sväng nere på stan och hittade lite smått och gott till en billig peng. Det bara snöar och snöar och det gjorde inte promenaden ner till stan rolig precis, trottoaren var gömd under all snö och blåsten gjorde att man fick snö rakt upp i ansiktet. Så där gick man kisades samtidigt som man följde det lilla upptrampade spåret på vägen. Borta bra men hemma bäst!



Ett impulsköp från Indiska för 40 kr, den är ju så himla söt! Rymmer inte så mycket men kaffe- och te vattnet håller sig i alla fall varmt.


Mitt i veckan


Lite onsdagsmys är aldrig fel. Hallon, blåbär, en kopp te och titta på 2 1/2 män.


Fattar ingenting


Åh jag hittar ingen motivation till att plugga, öppnade läkemedelsboken men blev bara så irriterad över att jag inte förstod något tal så boken åkte igen lika snabbt. Jag känner mig helt rastlös och det är inte så konstigt med tanke på att jag har varit vaken sen klockan fem. Någon promenad är jag inte heller sugen på just nu, utanför fönstret snöar det fortfarande och det kommer traktorer och skottar hela tiden så det lär vara rätt mycket snö.
Just nu längtar jag tills imorgon då jag får skutta runt nere på friskis till roliga låtar, har lite energi som jag måste göra mig av med.
Städat lägenheten har jag redan gjort idag så då återstår det väl bara två alternativ; plugga eller sova.


Snö

Då var det dags för snö igen, enligt expressen ska det snöa relativt mycket både idag och imorgon. Just nu verkar det rätt lovande på den fronten, det har snöat konstat sen klockan åtta i morse. Hade solen bara tittat fram så hade det inte varit så farligt med lite mera snö, men istället är det disigt och blåsigt. Visserligen är det inte många minus grader ute och det får man väl vara glad för. Idag ska jag nog hålla mig inomhus större delen av dagen, det var länge sedan jag bara var hemma.


Frukostmuffins

Jisses vad effektiv jag har varit så här under morgonkvisten, jag har faktiskt hunnit uträtta en del saker. Började som sagt med att tvätta och under tiden så passade jag på att duscha och tvätta håret och bakade "nyttiga" frukostmuffins. Innan jag skulle hoppa i säng igår så förberede jag allt genom att ta fram alla ingredienser till muffinsarna och då upptäckte jag en liten men viktitig detalj; muffinsarna ska kalljäsa i kylen under natten. Jag visste att de skulle kalljäsas men inte under natten, så det var bara att ställa sig och knåda ihop degen. Resultatet blev faktiskt riktigt gott och det bästa är att man kan göra dom på så många olika sätt, den här gången hade jag i morötter och valnötter.

Så här goda såg de ut igår

Efter en stund i ugnen

Resultatet


Fri för kvällen



Nu är jag äntligen "fri" för kvällen, har egentligen inga måsten men jag borde försöka plugga lite innan läggdags trots att jag är helt slut i huvudet. Det har varit en lång dag med bl a förläsningar på KTC och därefter hann jag vara hemma en timme innan styrka/medel passet började. Imorgon bitti ska jag upp tidigt för att tvätta, många tycker jag är galen som kliver upp klockan fem på morgonen för att tvätta men då har man det överstökat sen.

Nej nu ska jag göra ett försök till att öppna böckerna är läsa lite kurslitteratur, men risken finns att jag somnar...


Fel tid

Att titta fel på schemat är inte alltid så lyckat, nu var det visserligen så att jag fick för mig att vi började tidigare än vad vi gör så jag missar inget, men istället blev jag irriterad då jag kunde ha fått sova en stund till. Nu ska jag alldeles strax kila ner till bussen, ska åka till KTC (sjukshuset) och ha föreläsning om CVK och läkemedelshantering, har ju en tenta om någon vecka i läkemedelshantering.


Föreläsning

Trött, trött och åter trött, det sammanfattar dagens humör. I natt så sov jag inte så länge, kom i säng rätt sent och klev upp tidigt för att tvätta håret, lite dålig planering kanske men så blev det. Idag hade vi två föreläsningar, den första handlade om urologi och den andra om öron, näsa och hals sjukdomar. Hemskt att behöva säga det men den senare föreläsningen var väl kanske inte någon hit precis, allt som hon sa stod redan på åhörarkopiorna. Det var en obligatoriska föreläsning, alltså vi kommer inte läsa på något om öron, nästa och hals sjukdomar från böckerna utan det är åhörarkopiorna som gäller. Jag hann i alla fall vara hemma en timme innan träningen började, men tio minuter innan jag skulle gå så vart jag tvungen att sova en stund. Lyckligtvis vaknade jag efter tio minuter och hade gott om tid att ta mig ner till friskis, annars hade jag troligen fortfarande sovit. Nu är jag hemma och har precis ätit middag, ska fortsätta renskriva min sammanfattning här på datorn och förhoppingsvis blir jag klar med farmakologi och urologi ikväll.  



Gott med lax

Linus sitter för tillfället på Arlanda och väntar på att nästa flyg ska ta honom till Oslo, imorgon ska han på en arbetsintervju. Jag är så nervös så det är sjukt! Jag kommer hålla tummarna för honom imorgon, att det ska gå vägen och han får jobbet för det förtjänar han verkligen!
Själv sitter jag här framför datorn och ska till att renskriva min sammanfattning om hjärtat och EKG på datorn, men tog nu en liten pause. Idag tillagade jag faktiskt en god middag som bestod av; lax (doppad i en marinad; citronpeppar, citronskal, olivolja och koriander) couscous och grönsaker. Jag måste erkänna att det här var första gången som jag lagade lax sen jag flyttade upp hit, jag är ingen fisk-person och har därför inte varit så motiverade att leta efter ett gott recept. Nu skulle mamma varit stolt haha nej men det här receptet kommer jag använda mig utav fler gånger.


Kanelbulle te


Tiden bara springer iväg idag, det var ju inte så länge sedan som jag överraskade Linus med frukost på sängen (klockan nio) och snart är det dags att skjutsa honom till flygplatsen. Just nu sitter jag och sammanfattar lite ur kapitlet om hjärtat och EKG samtidigt som jag provar mitt nya te. Eller nytt och nytt, jag fick det i julklapp men har inte provat förrän nu. Spännande smak; kanelbulle te!


En mysig kväll



Den här kvällen började med en väldigt trevlig middag som bjöd på en hel del skratt och den avslutades med en "läskig" film. Men nu är det sängen som gäller, tänkte försöka komma upp relativit tidigt imorgon. Jag vill inte sova bort hela dagen när Linus fortfarande är hemma, måste passa på att krama och pussa på honom så mycket det bara går. Imorgon bär det av till Norge för hans del.


Som hittat


Hittade dessa skor inne i garderoben när jag letade efter ett par andra skor som Henrika ville låna ikväll, dessvärre verkar dom vara kvar i Stockholm. Men dessa ska jag se till att använda i sommar även om dom är lite hemska, hittade den på en secondhand butik i Båstad för två år sedan.


Träningsvärk


Hur kommer det sig att när väl måste vara pigg och allert så är man helt seg, trött och lite grinig? Visserligen sov jag inte så bra/ länge inatt men det brukar ju ge med sig under dagen, när man väl har kommit igång så blir man oftast på bättre humör, men nejdå inte idag. Jag började i alla fall dagen med en promenad ner till biblioteket för att lämna tillbaka tre lånaböcker och därefter klockan halv tio var det dags för spinning/ puls. Vi använde oss utav pulsband och det var faktiskt väldigt effektivt, man fick kämpa för att nå upp till just rätt nivå (färg) vid varje låt som instruktören sa. Efter passet var jag helt slut, det känns fortfarande i benen och det är samtidigt lite skönt att få träningsvärk. Det var ett tag sen jag fick träningsvärk men det kanske beror på att jag går på många pass som är ganska lika varandra, i alla fall i grunden. Idag vart det i alla fall någonting helt annat än vad kroppen var beredd på.

Just nu sitter jag och försöker ta mig igenom farmakologi kapitlet men det går långsamt och det är väldigt svårt att veta vad som är viktigt, hur djupt måste man gå för att inte missa viktiga delar som kan dyka upp på tentan. Om drygt tre timmar ska jag och Linus äta middag med några kompisar, det kommer bli riktigt trevligt! Ikväll är det Hawaii tema på Kåren men jag och Linus stannar hemma, imorgon åker han nämligen till Norge för en arbetsintervju så vi vill hellre stanna hemma och titta på film. Adam kanske kommer över en stund, han var inte heller så sugen på att festa ikväll.


Ny outfit




Bilder på min nya outfit från H&M


Röda korset

Nu ska jag alldeles strax dyka ner i böckerna igen, efter någon timmes tur nere på stan och lite lunch i magen så är jag redo att ta mig ann farmakologin. I morse när jag tvättade så råkade jag av misstag (det händer aldrig annars) tvätta min mössa i 40 grader istället för handtvätt och det hela resulterade i att mössan vart slapp, den sitter inte alls som den ska längre haha. Nere på stan hittade jag en ring från Ur&penn, leggings och t-shirt från H&M och även en pälsmössa från Rödakorset. Kalaset gick idag på 250kr, helt klart prisvärt!





Jag gjorde en liten rolig upptäckt, eller det var snarare damen i kassan som upptäckte att mössan var från NK. Jag gjorde verkligen ett fynd, den kostade endast 50kr.


Fin bukett från Linus



När jag kom hem efter en tur nere på stan så möttes jag i hallen av den här väldigt fina buketten. Linus hade varit och köpt blommor till mig och anledningen var enligt honom "Jag tycker du förtjänar den". Hur fint är inte det?! Jag har inte gjort något som skulle förtjäna denna fina bukett, men jag har världens finaste pojkvän och det är ett som är säkert!!


Att tvätta behöver inte vara tråkigt




Nu börjar min tvättid lida mot sitt slut, eller okej det är drygt en timme kvar men jag sitter bara och väntar på att den sista maskinen ska bli klar. Sen var jag lite rolig så här på morgonen och tog med mig kameran ner till tvättstugan och tänkte fördriva tiden lite, för vem har sagt att tvätta bara är tråkigt. Att plugga farmakologi så här tidigt på morgonen går faktiskt mycket bättre än förväntat, visserligen är det inte så ansträngande att sammanfatta kapitel men det måste ju finnas ett intresse ändå för att orka med det redan klockan fem på morgonen. Om tre timmar ska jag ner till skolan och hämta ut låneböckerna men innan dess så ska jag plugga lite till och äta frukost. Louise har gått och blivit en frukost människa, det är helt otroligt! När jag var mindre kunde jag inte ens få i mig en halv smörgås, för att nu äta mycket mer än så.


Smycken


Hittade några fina smycken, är verkligen på jakt efter ringar!


Snabba svängar

Idag har både hjärnan och kroppen fått jobba hårt, vi hade idag föreläsningar mellan kl 8.30-16. Under den sista föreläsningen gällde det verkligen att försöka hänga med i svängarna för att förtstå det som sades, tänkte i alla fall sammanfatta kapitlet senare ikväll eller imorgon och förhoppningsvis så faller poletten ner då. När föreläsningarna var över så gick jag till friskis och körde ett medelpass, nu ska jag ner där igen om en timme och värda. Tordagar är verkligen jobbiga, eller i alla fall väldigt långa och bara det kan vara segt ibland.

Imorgon har jag i alla fall dagen rätt så planerad

kl 5-8 tvättid
kl 5-9 plugga samtidigt som jag tvättar
kl 10 hämta låneböckerna på biblioteket, därefter gå ner en sväng till stan
kl ? - ? plugga
Förhoppningsvis blir kan inte kvar nere på stan i mer än två timmar, för sen gäller det att gå hem och börja plugga igen. Det innebär att jag kommer sitta inlåst i min lilla lägenhet och läsa om cirkulation och farmakologi.

Nu måste jag börja göra iordning lite här, ska förbereda inför tvättiden imorgon och snart är det dags för mig att gå ner till Friskis.


210110

Just nu känns det som om jag skulle kunna råka somna under föreläsningen, inte för att den inte verkar intressant utan för att jag är så pass trött. Idag har jag i alla fall tänkt till lite och jag beslöt mig för att koka upp lite snabb kaffe och ta med till skolan, allt för att minska risken för en tupplur. Man vill ju inte missa något viktigt på lektionen och det är faktiskt jobbigt att sitta och lyssna när man beter sig som en nickedocka haha. Sen var jag glad över att jag kunde reservera böckerna under fredag och lördag igen, vi har nämligen inga föreläsningar på fredag och jag som ska ha tvättid tidigt på morgonen är ju redan uppe tidigt för att hämta böckerna lagom till klockan tio. Måste passa på att låna nu när det går medan jag väntar på min beställning, men en sak kan jag lova... de väger inte speciellt lite inte!




Pluggar lite

Även den här dagen lyckades jag laga en riktigt god middag som bestod av; biff, brocoli, sesamfrön, nudlar och sweet chilisås. Börjar bli lite bättre på det här med att laga mat, dock kan jag bara gå efter min åsikt ikväll då Linus är hos Alexander. De skulle titta på hockey ikväll och då passar jag på att plugga lite, för imorgon ska böckerna tillbaka men förhoppningsvis kan jag låna om dom under fredag och lördag. Nä nu måste jag fortsätta plugga lite, har tänkte hoppa i säng rätt tidigt ikväll då jag har en lång torsdag framför mig. Har föreläsningar mellan kl 8.30-17, men förhoppningsvis så går vi inte hela dagen. Jag skulle gärna vilja hinna med ett medelpass kl 16.30, det är precis lagom tid för då hinner jag hem och äta innan jag ska vara värd på friskis.


200110

Jag tror jag blir tokig på blogg.se. Ni har det hänt flera gånger att det inte går att publicera inlägget och inte sparas det heller, jag tror jag blir galen. Aja nu är det i alla fall en ny dag och en ny föreläsning som står på schemat; läkemedelshantering. Det ska faktiskt bli spännande men troligen svårt. Det blir inte heller lättare av att veta att tentan är om drygt två veckor. Att inte ha haft någon lektion i ämnet men att veta att tentan är inte långt bort är ju ganska så stressigt. Nu blir det till att verkligen satsa järnet under den här kursen, allt för att klara tentor och alla uppgifter som ska göras och minska risken för att behöva gå om en termin.
Igår så beställde jag i alla fall 3/4 böcker, jag avvaktar lite med att beställa den sista då jag inte vet hur pass viktig den är. Kanske kommer jag undan med att låna boken på bibblan eller av någon snäll vän. Senare idag måste jag hämta ut tre böcker som jag har lånat på biblioteket som "timlån" till nästa dag, att återlämna böckerna i tid är vääldigt viktigt annars får man betala en avgift på 100kr och det vill vi inte.


Så här såg min frukost ut idag, en väldig blandning må jag säga: 
havregrynsgröt med mosade hallon, knäckemacka med leverpastej, ett ägg och ett glas proviva
.


Provar kläder

Idag hade jag ett riktigt bra träningspass, min energi ville aldrig ta slut inte ens när passet var över och det var i och för sig var lite tråkigt. Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket, tänkte börja städa lite för här ser det inte så vidare hemtrevligt ut. Självklart så ligger ju smutstvätten i tvättsäcken, disken är diskad och soporna ligger i soptunnan men det finns andra saker som är framme. Rena kläder överallt (mest mina), kameror, massa reklam och annat smått och gott. Jag har nämligen provat kläder inför imorgon, tycker det är så mycket skönare/ lättare att kliva upp på morgonen och veta vad man ska ha på sig. Ibland kan det ju ändras pågrund av humöret och håret, mycket hänger på håret. Har man en sådan kalufs som mig som måste plattas eller sätta upp det för att inte se ut som ett lejon så gäller det att hitta rätt hårdag till rätt val av kläder. Det här tänkte jag i alla fall ha imorgon, men jag vet inte om det blir för mycket med halsbandet?




Personligen tycker jag det ser bra ut, blir lite tomt/ tråkigt utan halsbandet.


Lindex och myrorna

Jag hade helt tittat fel på schemat imorse, vi hade nämligen inte läkemedelsberäkning utan det var nutrition stod på schemat idag och imorgon har vi läkemedelsberäkning. Tiden hade jag i alla fall tagit rätt på och det är ju alltid något, som tur var hade jag med mig föreläsningsmaterialet så jag kom inte dit tomhänt. När föreläsningen tog slut så följde jag med Henrika till stan en sväng, hon var på jakt efter nya underkläder och likaså var jag. Underkläder kan man nästan aldrig få för många utav, det finns ju hur många färger som helst. Jag hittade efter en stund en fin bh inne på Lindex för endast 80kr och sen hittade jag även en snygg kavaj/ oversized blus inne på Myrorna för 45kr. Jag är helt klart nöjd över mina köp, nu återstår det bara att shoppa mat inför den här veckan. Något som inte alltid är lika kul, det blir oerhört dyrt att småhandla hela tiden men samtidigt har man inte tid/ råd eller ork att åka ut till Birsta för att handla på ICA Maxi hela tiden.



Jag gillar den söta lilla rosetten



Den här blusen var helt klart ett fynd


Ny dag, ny föreläsning

Ibland är det bra jobbigt att vara tjej, speciellt när det kommer till den där roliga veckan som vi har cirka en gång i månade. Nej jag måste verkligen införskaffa starkare tabletter, diklofenak hjälper inte mot min magsmärta. Jag lyckades i alla fall precis avklar mitt skivstång/ konditions pass igår, men efter det passet så visste jag knappt om jag skulle lyckas ta mig hemåt, så ont gör det! Nu mår jag i alla fall lite bättre men jag hoppas på att smärtan ska försvinna under dagen så jag orkar plugga och träna lite senare ikväll. Nu ska jag gå och möta upp Henrika, vi ska ha läkemedelsberäkning idag mellan kl 9-12. Sen har vi inga fler föreläsningar för idag men jag sitter nog kvar i skolan en stund och tittar igenom gamla Medvet tentor.


Första dagen på termin tre

Nu ska jag kila ner till skolan alldeles strax, det kommer bli spännande att få träffa alla klasskompisar igen efter drygt en månad. Idag har vi kursintroduktion, lunch och därefter en lektion om hudsjukdomar som jag hoppas kommer bli väldigt intressant. Vi är några som ska stanna kvar efter lektionen och plugga lite i biblioteket innan träningen senare ikväll, då är det dags för skivstång/ kondition 75 minuter. Jag hoppas att verkligen att passet ser lite annorlunda ut idag, eller i alla fall att det är några andra låtar. Ikväll kommer jag alltså inte hem förrän klockan sju och då kommer jag nog inte vara allt för pigg.


Kycklingwok med chili och cashewnötter

Jag måste faktiskt passa på att skryta lite, många tycker inte att det är någon konst att laga mat men jag har verkligen stora problem när det gäller middag. Lunch går väl an att tillaga men när det kommer till middag då är det kört. Både när det gäller att hitta ett recept, komma underfund med vad man är sugen på och sen till den svåraste biten... själv tillagandet. Är man 21 så borde man klara av att laga mat, visst kan man koka makaroner och steka köttbullar men det är ju den riktigt goda maten man vill åt.
Idag lyckades jag faktiskt tillaga en super god middag, det är typ första gången som jag lyckas på riktigt, maten blev precis lika god som jag hade hoppats på. Det blev kycklingwok med chili och cashewnötter men i receptet stod inte woksås eller bambuskott med men jag hällde i det ändå. 


Scones

Det ser gott ut inne i ugnen nu där mina scones håller på att gräddas. Det är faktiskt första gången som jag provar mig på att baka scones, vi får hoppas på att resultatet bli bra! Linus sover fortfarande men lite frukost på sängen med nybakade scones kanske får honom att piggna till. Idag är det min sista lediga dag innan skolan sätter igång igen, imorgon har vi första lektionen och efter den blir det till att gå hem och betälla böcker. Jag vill inte ens tänka på hur mycket jag kommer bli tvungen att betala. Nej vi håller oss till dagens datum nämligen söndagen den 17/1. Jag vet ännu inte vad jag ska hitta på att göra idag, typiskt söndagar... man vet aldrig vad man ska hitta på och så blir man deppig för att hela dagen går till spillo att göra ingenting. 


Nu blir det frukost


Louise och Linus ett år tillsammans 160110

Idag (16/1) har det gått ett helt år sedan det blev Louise och Linus. Herregud vad tiden går fort, nu vart det allt lite tant varning på mig men dom har ju rätt! För ett år sedan låg jag i min säng för sista gången på riktigt, dagen innan jag flyttade upp till Sundsvall för att påbörja mina studier till sjuksköterska. Att ha Linus som pojkvän är underbarr, han är ett charmtroll på alla sätt och vis samtidigt som jag vet att han stöttar mig till hundra procent i allt jag gör. Jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade honom vid min sida, jag älskar honom!!
För att fira våran ett årsdag så ville vi göra något mer än att bara sitta hemma, valet stod mellan middag eller bio. Anledningen att vi inte slog på stort var priset, plus det är roligare om man delar upp det lite. Tar en bio nu och en middag ute kanske om några veckor istället. Vi valde alltså att se på bio och filmen blev Luftslottet som sprängdes, en film jag verkligen såg fram emot att få se. Istället för restaurang så tillagade Linus en minst lika god middag här hemma som bestod av kotletter, klyftpotatis och tzatsiki. Han är bättre på att laga mat än vad han tror, eller så skyller han bara på att han inte kan laga mat bara för att slippa haha.


Jag var först inne på Coop imorse, redan lite över åtta klev jag in i affären för att handa lite lyxfrukost till Linus. Därefter gick jag och tränade innan jag överraskade Linus med frukost på sängen kl 10 på morgonen.

Söta Linus stod för middagen ikväll, riktigt gott var det!


Louise


Smidigt

Hur smidig får man bli! Här går man väldigt mycket tidigare till träningen för att hinna med en sväng in på Coop innan, men när jag ska ta på mig mina gympaskor upptäcker jag att det bara ligger en sko i väskan. Fanns ingen chans att jag skulle hunnit hem och tillbaka plus det hade känts onödigt. Som tur var fanns det ett par skor att låna på Friskis. Väl här hemma lyckades jag spilla ut halva te påsen över köksgolvet, då vart man riktigt glad minsann.


Det var länge sedan jag köpte en tidning, men ibland vill man lyxa till morgonen lite.


Tvätta och träna

Det är inge kul att behöva gå upp så tidigt för att tvätta igen, nu är det andra gången på en och samma vecka som jag kliver upp klockan sex för att tvätta. Egentligen hade jag inte behövt tvätta idag men jag upptäckte en smutsfläck på min zebra-mönstrade byxdress (den som jag köpte från Kappahl tidigare i vecka) så ville jag ändå försöka få bort den så fort som möjligt. Jag är helt pedantisk när det gäller att tvätta kläder, är väldigt noga med att inte blanda färger eller grader. Sen kan jag väl också säga att jag är väldigt noga med att kontrollera kläder/ saker i butiken innan jag köper dom, jag måste alltid titta lite extra noga för att se så att ingenting trasigt eller så och det är på både gott och ont. Cecilia har vant sig vid att handla med mig och ibland kan hon tycka att det är till en fördel att ha med sig ett "kontrollfreak". Ibland missar man självklart vissa fel, jag tänker då på västen som jag köpte men där var det ju omöjligt för mig att se hålet då larmknappen satt ivägen.

Om drygt två timmar kommer jag befinna mig nere på friskis och skutta runt till låtarna på ett medelpass, egentligen hade jag tänkt ta en vilodag men nu när jag ändå redan är uppe så varför inte träna. Kan ta en vilodag imorgon istället för det lär behövas, dagen innan skivstång/ kondition 75 min drar igång igen.

Kvällens höjdpunkt



Kvällens höjdpunkt; banan, ananas och hallon.


Fredagskväll

Nu fungerar kameran fin fint, men dessvärre vet jag inte riktigt hur jag ska få ut batteriet igen. Det sitter som berg, visserligen gjorde det förra också det.Tänkte visa kläderna jag köpt tidigare idag och även mina snygga leggings jag köpte igår, äntligen hittade jag ett par lackleggings. Linnet och tröjan är från Kharma och kostade 210 kr tillsammans, vindjackan hittade jag inne på Stadium för 99 kr. 




Det fungerar

Äntligen hemma! Jag är fortfarande svettig efter träningspasset men jag orkar inte gå ner och duscha, är helt slut i kroppen. När jag gick ner till fotobutiken får två timmar sedan så visade det sig att mitt batteri var helt slut och dessvärre hade de inga inne på lagret men hänvisade mig till Clas Ohloson istället. Jag promenerade vidare och hittade ett battier för 299 kr, så hela kamera kalaset gick på 800 kr idag. Det kanske låter dyrt men hade jag beställt batteri och laddare från Nikon hade jag säkert behövt betala mellan 2500 kr-3000 kr, orginalet är ju alltid dyrast. När jag väl hade inhandlat mitt batteri fick jag lägga på ett kol för att hinna till träningen, jag hade 25 minuter på mig att gå 2,6 km och jag hann samtidigt som jag fick en härlig uppvärmning. Just nu ligger batteri på laddning och det verkar fungera, enligt manualen ska lapan blinka och det gör den nu. Ska bli spännande och se resultatet om någon timme.

Nä nu måste jag nog kila ner och duscha ändå, känner mig rätt ofräsch! Sen ska jag tina lite kyckling och hacka grönsaker till middag, Mums =) 

En glad Louise

Är det min lyckodag idag måntro? Jag hittade inte västen inne på Kappahl men hittade istället ett rött linne och en annan oversized tröja från Kharma i stan. Tillsammans skulle dom ha kostat 700 kr men nu var dem rea så jag kom undan med båda klädesplaggen för 210 kr. Jag fyndade även en vindjacka på Stadium som jag ska använda i vår när jag promenerar eller springer. Efter min lilla shoppingrunda gick jag och Linus och fikade, när vi var klara och skulle gå så tittade jag igenom kvittot av en ren slump och då upptäckte jag att de inte hade tagit betalt för mitt te. När sådana saker händer kan jag tycka att det är lite pinsamt, ska man säga till eller inte? Nu var det ju så att vi redan hade druckit upp och skulle precis gå, händer det någon gång gör det väl ingenting om man inte säger till? Linus tyckte jag borde gå till Pressbyrån och köpa mig en lott, men det skulle troligen bli en nitlott. 


Kyckling teriyaki till frukost är inte varje dag

Min söte Linus

Latte och jag drack te

Jag hittade även en laddare till Nikon kameran och till min lycka så kostade den bara 500 kr, jag var beredd på att behöva betala dubbla priset. Men sjävklart får jag inte den till att ladda batteriet, typiskt! Nu måste jag gå ner dit ingen innan träningen, har verkligen ingen lust men men nu är det bara att bita i det sura äpplet och klä på sig varma kläder igen. Träningen börjar kl 16.30 så jag hoppas jag hinner dit i tid, beror lite på hur lång tid det tar för dom i butiken att lösa mitt problem.


150110

Då var det fredag igen och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på, känner mig verkligen väldigt rastlös. Jag tänkte gå ner till stan och köpa sladden så jag kan börja fotografera kläderna jag vill bli av med, det lär sysselsätta mig en stund i alla fall.

Jag fick precis syn på en snygg tröja i leopard möster från Vila för 299kr, den finns i två olika färger.

(Tycker dessvärre inte att modellerna visar upp tröjan på ett snygg sätt, vilket gör det till ett svårt beslut)

Vilken är snyggast?


Taskigt lyse

Jag tänkte göra ett försök och ta en bild på mina köp, men det var väldigt taskig belysning (trots att lampan var tänd) så resultatet blev följade:

Klänning från MQ 124kr

Leggings från Rut m.fl för 129kr och den söta Välkommen mattan från Rusta för 10kr

Nu ska jag skutta ner till friskis igen, men den här gången ska jag vara värd. Jag har också försökt paxa Ps3 senare ikväll, så där som man gjorde när man var mindre. Vi får väl se hur det blir med den saken, Linus kanske vägrar att lämna ifrån sig kontrollen haha! Det kan ju hända att jag slocknar så fort jag kommer hem också, just nu skulle jag inte tacka nej till några timmars sömn..


Man kan inte ha tur jämt

Vi kom iväg rätt tidigt till Birsta faktiskt, precis lagom till de öppnade. Linus och Ferhat började med en frukost inne på Ikea, deras frukost är faktiskt god och billig (om man håller sig till vad som ingår i 10kr`s priset). När vi var klara där gick vi runt i en del olika affärer och provade kläder, jag hittade en klänning från MQ och ett par leggings från Rut m.fl. Tråkigt nog lämnade jag tillbaka västen jag köpte igår från Kappahl. Det var i morse när jag skulle tvätta som jag tog en extra titt på västen och upptäckte ett stor hål där larmknappen hade suttit. Helt besviken blev jag när jag upptäckte att den var trasig. Det var en sådan väst som jag har letat efter och sen när man väl hittat den, köpt den för en billig peng så blir men "tvungen" att lämna tillbaka den... det var inte kul. Västen gick verkligen inte att laga heller och då känns det som ett onödigt köp.
Vi gick in en sväng på Ikea igen och handlade lite smått och gott, jag fick med mig hem: en spegel, en ljusrosa mugg, en tesil, två innerkuddar och ett kuddfodral. Nu har det blivit ännu mysigare här hemma och en spegel är precis vad jag behöver, jag visste precis vart den skulle stå. Det är lika jobbigt varje morgon när man provar kläder för jag ser inget i spegel som hänger ovanför min byrå, men en smal spegel som står på golvet är perfekt!

Frukost på Ikea

MQ

Ville ha det här linnet men Linus sa "du har ju liknande där hemma"

Gillar tröjan och mössan, tyckte bara att tröjan var lite föör stor. Visserligen gillar jag oversized men nää den här lämnade jag kvar i butiken. Mössan tänkte jag faktiskt köpa, men blev lite tveksam då den kosta 200kr.

Shopping på Ikea

Ferhat åt vegetarisk pizza

Linus valde french hot dog


Tvätta en torsdags morgon

Nu har jag precis tvättat klar för den här veckan, jag slapp gå upp klockan fem idag då vi inte så mycket tvätt. Om drygt en timme ska jag åka till Birsta med Ferhat och Linus, då hade jag tänkt ta med mig min lilla kamera... men i natt när jag skulle ladda batteriet vad upptäcker jag då?! Jo jag har fått med pappas kamera laddare (vi har likadant märke bara att hans är nyare så den är för liten i modellen), så himla typiskt! Nu har jag plötsligt ingen kamera alls, visserligen så finns det lite batteri kvar men det vet man ju inte hur länge det håller. Det blir till att fotografera med mobilen och invänta att mamma skickar upp batteriet till den stora kameran (som jag också glömde hemma i Stockholm).


En kopp te på morgonen är aldrig fel


Stegräknare

Just nu är jag hemma själv en stund och tittar på 2 1/2 män, medan Linus är med grabbarna och ska kolla på en hockeymatch. Under dessa få dagar som vi har varit i Sundsvall har Linus Ps3 gått varm nästan dygnet runt, men jag har ännu inte provat spela så ikväll  tänkte försöka spela Assassin`s creed II om jag hinner. Linus vill nämligen titta på någon fotbollsmatch på tv senare ikväll, jag har ingen aning om vilka som spelar. Imorgon kommer jag börja dagen med att tvätta och därefter tänkte jag åka till Birsta en sväng. Tänkte gå in på clas ohlsons och titta efter en stegräknare, men tycker det verkar vara ett jobbigt projekt. Vilken stegräknare är bra egentligen? Jag vill inte kosta på mig en dyr variant, så länge den visar antal steg och antalet förbrukade kalorier så är jag nöjd!


Pedometer Silva SDC.
Räknar steg, visar tillryggalagd distans, räknar ut antalet förbrukade kalorier samt den effektiva tiden.
En stegräknare från clas ohlsons hemsida för 149kr


Det kunde ju ha varit roligare

Vilken dag, vilken dag! Opponeringen gick det helt okej, men det är alltid svårt när man ska "rätta" någon annans arbete, vissa kan ta åt sig och bli ledsna/ sura/ irriterade. När det var våran tur att vara respondenter så fick vi en höra en del saker som dom tyckte vi skulle rätta till. Jag kan ta emot kritik om den kommer på ett positivt sätt men att sen få en lista efter lektionen med saker vi ska rätta till av två andra elever (de som opponerade på vårat arbete) känns ju aningen kränkande! Många saker som stod på listan höll inte läraren med, läraren tyckte att det inte var lite överdrivet noggrant och det känns riktigt skönt. Nu måste vi vänta i tre veckor och se vad vi får för betyg. När lektionen var över gick jag ner till stan en sväng.
Kappahl har idag halva priset på halva priset oss för medlemmar och imorgon för allmänheten. Jag tycker faktiskt att Kappahl och Lindex får allt snyggare kläder till ett bra pris, nu handlar jag oftare där än på H&M. Fördelen är ju också att man får bonuscheck oftare på kappahl när man drar sitt coop kort vid betalning.


Idag sken solen i kära Sundsvall

Provade den här sammetsklänningen från Kappahl


Mina fynd för idag blev; ett armband från MQ, en väst och ett par sammetsleggings från Kappahl.


130110

Nu blir jag lite förrvirrad, på min termometer utanför fönstret står det att det är -10 grader medan på internet står det -15 grader. Vågar man lita på en termometer som jag precis har satt ut, oavsett så får man klä på sig varma kläder. Jag har varit vaken sen klockan åtta men ändå har jag inte gjort någon nytta, ska ner till skolan om en timme och möta upp Ferhat för att titta igenom rapporten en sista gång. Senare klockan ett idag är det opponering och det ska bli spännande att se, blir vi sågade eller ej haha. Jag hoppas bara att vi inte behöver komplettera så mycket, vi har upptäckt några små saker som måste rättas till men det har vi gjorde vi i samband med diskussionen så det är bara att skicka en den nya versionen av rapporten och vi är klara. Sen väntas fem lediga, härliga dagar innan termin tre sätter igång. Att titta igenom schemat i förväg är inget jag rekommenderar, nu är jag stressad redan innan lektionerna börjar.


Blir jag klar någon gång


Nu börjar jag verkligen ledsna på att skriva diskussionen för jag har ingen aning om jag gör rätt, men just nu känns det lite strunt samma då jag bara vill få den gjord. Ju närmare slutet av sidan man är desto svårare blir det att hitta orden, hur kommer det sig? Jag hoppas inte jag blir sittandes med den här i natt, vill ha den klar så jag får sova. Imorgon väntas opponeringen och därefter ska jag kanske kila ner på stan för att se om de har en laddare till min Nikon kamera. Att det ska vara så svårt att hitta en laddare, för att inte tala om dyrt.


Träning och Fifa10

Nu har jag varit och tränat styrka/ medel men jag vart lite besviken faktiskt. Jag trodde att det  skulle vara nya låtar och nya rörelser nu när det är nytt år och allt. Lyckligtvis gillar jag hennes pass och idag hade jag mer energi än jag hade anat, men nu är den borta. När jag kom hem igen så möttes jag av det här:

Linus och Ferhat som sitter och spelar Fifa10, vilka nördar haha nej jag skojar bara.

Jag har precis ätit lite efterträning-middag och ska nu titta igenom diskussionen, börjar bli lite stressad nu men som tur är så är jag inte ensam om att inte vara klar. Diskussionen ska lämnas in i samband med opponeringen imorgon och jag har på eftermiddagen kl 13 så då hinner jag skriva lite på diskussionen imorgon bitti, i värsta fall.


Plugg och lasagnette

Jag passar på att blogga lite nu när Ferhat skulle skriva ett inlägg på sin blogg och snart blir det lite lunch. Det ska bli gott med lite lasagnette. Snart är vi i alla fall klara med opponeringen inför imorgon och då återstår "bara" diskussionen som verkar bli allt svårare och svårare ju fler personer från klassen som man pratar med. Alla har uppfattat olika  Här skiner solen så fint utanför fönstret, hade gärna velat ta en promenad nu då det inte är många minus grader men istället måste sitta här och skriva på diskussionen så den blir klar. Ikväll ska jag träna styrka/ medel för att göra mig av med lite energi, behöver en pause från skrivandet så jag inte blir knäpp.



120110

Nu har jag slängt ut de gamla för att få plats med det nya, det är ett väldigt effektivt sätt att göra sig av med kläder på. Fort och det finns ingen återvändo, nu när jag har tänkt lägga upp lite saker på blocket så finns det några klädesplagg som jag inte kan bestämma om jag vill behålla eller sälja, men å andra sidan så har de ju bara legat i byrålådan fram tills nu. Tänk så mycket onödigt man köper på sig ibland eller är det bara jag kanske? Den här mellandags rean köpte jag fina saker som jag redan har hunnit använda och inte lagt längst ner i byrålådan och och glömt bort för att sedan om några månader hitta på igen. Nej jag är faktiska på bättringsväg när det gäller den punkten. att låta bli och köpa kläder bara för att de är billiga. Just nu består "blocket kassen" av ett par jeans, fem kjolar, tre klänningar och några tröjor av olika märken. Jag funderar på att även rensa ut bland mina väskor men jag har nästan svårare att göra mig av med en väska än ett snyggt klädesplagg. Borde kanske räkna och ser hur många väskor jag har och vilka jag använder mest av dessa. Men sen har jag som så många andra olika väskperioder, just nu använder jag mycket min mammas väska (stor, enkel som rymmer många saker). Det här med att försöka sälja är ju alltid en chansning men hellre ge det en chans till vinst än att bara släng på en gång, annars får man väl kontakta någon second hand butik men frågan är om man får betalt för kläderna eller inte!? Nu låter jag kanske lite snål men hela poängen är ju att jag vill få lite pengar för de kläder som fortfarande är i bra skicka, kläder och väskor som är sparsamt/ aldrig använda.
Nu måste jag fortsätta städa här en liten stund till för snart kommer Ferhat förbi och då ska vi plugga. Jag måste även försöka väcka Linus men det är inte alltid så lätt haha.


Favorit väskan


2 1/2 män

Snart bärjar 2 1/2 män, kvällens höjdpunkt och jag förbereder mig genom att borsta tänderna och byta om till pyjamas. Blir lite tv tittande innan jag slocknar för kvällen, jag hade tänkt gå upp klockan åtta imorgon och fortsätta skriva på diskussionen. Jag brukar ha till vana att skjuta upp allting i sista sekund och det är hemskt! Jag blir sur och lättirriterad vilket min omgivning åker på, men som tur är går det fort över... alternativt är att alla håller sig undan just då haha.

Lite smått och gått från Vila, Only och Forever21.


Ny laddare eller en ny kamera?

Jag har vänt upp och ner på lägenheten men jag hittar verkligen inte laddare till min Nikon kamera, jag sökte på internet efter priset på ny laddare och det var inget roligt resultat jag fick fram... 780 kr för en ynka laddare! Så mycket kostar ju nästan en ny kamera, okej inte en systemkamera men en liten enkel kamera. Jag får nog knalla ner till Nikons butik här i Sundsvall någon gång i veckan, ska det kosta så mycket så vill man ju köpa den från ett en butik som ger garanti plus man slipper frakt och väntetiden. Jag behöver verkligen en ny laddare då jag ska ta lite bilder på kläderna som jag har tänkt försöka sälja på blocket, men sen kanske jag inte får något sålt men det är en annan femma... 
Imorgon ska jag och Ferhat förbereda oss inför opponent tillfället på onsdag, hoppas vi inte behöver kompletera med så mycket men det skulle jag inte tro. 

Nu ska jag titta på Sverige pussas och kramas med Linus och Adam. 

Mat och Kappahl

Jag tror jag börjar bli van att gå upp mellan klockan sju och åtta nu, det är inte alls lika jobbigt som innan. Idag steg jag upp strax innan 7.30 och gjorde mig iordning, tog bussen till Birsta för att storhandla på ICA Maxi. Det fanns ingen anledning för mig att åka senare då kylen här hemma var helt tom, ingen frukost fanns det. När jag handlat kärran full åt jag lite frukost och därefter promenerade vidare till Kappahl för att spana in ett nattlinne/ byxdress som jag såg att en bloggare hade köpt. Hon använder den till vardags och det såg faktiskt bra ut.
Den fanns inte i min storlek så jag valde en annan färg men var inte lika nöjd med den. Damen i kassan ringde till Kappahl i stan som sa att det fanns en kvar i min storlek enligt registret men den hade tydligen tagit slut enligt den andra damen i luren. Innan jag åkte till stan så gick jag in på Rusta och ÖoB för att köpa lite hygienartiklar, städsaker och en söt liten "välkommen" matta. När jag kom till stan sprang jag in på kappahl bara för att se att den verkligen inte fanns. Självklart hängde den på en rea stång tillsammans med andra pyjamasar och hon i luren hade troligen inte tittat så noga för där hängde min storlek. Sånt kan man bli lite irriterad över, det är ju en sak om plagget hade hängt på något helt annat ställe men att butiksbiträdet inte orkar titta är ju bara tråkig inställning. 
Glad blev jag i alla fall och slog till direkt, bytta ut den ljusblåa mot zebra mönstret. Den var även 40kr billigare än den som jag redan hade köpt och sen fick jag ytterligare 50% på reapriset (fick sms från kappahl). Dressen gick då på 50 kr istället för 199 kr som den tidigare har kostat. Ett halsband och en dress för 100kr är verkligen inte illa!

Här har vi dagens frukost inne på ICA Maxi

Min nya bästa vän, den här kärran är helt underbar när man storhandlar.

Mina fynd från Kappahl.


Män som hatar kvinnor


Nu har det gått två timmar och drygt halva bussresan är avklarad. Linus och Ferhat sitter bredvid varandra i sätena framför mig medan jag valde en egen kuppe. Då får jag plats med alla mina saker och jag kan titta på Män som hatar kvinnor utan att få dåligt samvete för att jag är osocial. Jag har precis druckit upp mitt kaffe som vi köpte på bussen, det var verkligen en mini mugg vill jag lova. Konstigt nog är jag inte så trött (brukar inte bli pigg av kaffe så det kan inte vara orsaken), än i alla fall men det kommer väl lagom tills det är en timme kvar av resan.


Tåget mot norr

Herregud vad jag kan sura ibland, speciellt när jag blir stressad. Jag kom precis innanför dörren när jag blev påmind om någonting som jag har glömt bort att göra, något som kommer göra att jag nu troligen blir tvungen att betala pengar. Detta gjorde mig irriterad men det gick snabbt över då jag inte kan göra någonting just nu, det blir ett problem att ta itu med imorgon. Men sen uppstod ett nytt hinder, det stod nämligen i bekräftelsemailet att man måste ta kontakt med Torpshammarsbuss för att meddela om att ett extra bagage ska med, men vad gör man när de inte svarar? Lyckligtvis tittade busschauffören inte så noga när han lastade upp, men det kan ju bero på att min mamma gick fram med en väska. Så nu sitter jag äntligen på tåget tillsammans med Linus och Ferhat. För varje kilometer som vi kör blir det allt kallare och kallare, vill verkligen inte upp till minus 20 grader. När vi kommer hem till lägenheten så hoppas jag på lite rolig post, jag är helt knäpp när det gäller reklamblad! Sen skulle jag vilja börja städa ur byrån och sortera ut vilka kläder jag inte använder/ aldrig har använt som fortfarande är i bra skick och som kan läggas upp på blocket. Det skadar ju aldrig att försöka sälja, pengar behöver man alltid!


Vill sova lite till

Snälla låt mig få sova, lite så känner jag just nu. Även om jag känner mig pigg just nu (kan bero på att jag har sprungit runt och packat det sista i en timme) så kommer jag bli trött igen om någon timme. Nu vill jag bara att klockan ska bli fem så vi kan sätta oss på bussen och åka till Sundsvall. När vi kommer fram måste vi packa upp och göra fint där hemma, vill inte ha massa stora resväskor som tar upp halva golvytan. Nu måste jag kila iväg till jobbet, vill inte göra om samma misstag som igår då jag hade läst fel i schemat och trödde jag började nio istället för tio. Men som tur var gick det jätte bra att byta dagar så nu väntar sju timmars arbete.

Lördag

Kom hem för en halvtimme sedan och nu får ögonlocken kämpa för att hålla sig uppe och det blir inte bättre av att veta att imorgon blir det ingen sovmorgon för min del. Klockan halv åtta sätter alarmet igång och dags för mig att kliva upp och göra mig i ordning. Att jobba kl 9-16 kanske inte var det smartaste men nu är det inte mycket att göra åt det. Packat klart har jag inte gjort heller och jag har ingen aning om jag får ta med mig en extra väska eller inte, ingen på Torpshammarbussarna svarade när jag ringde så imorgon får Linus äran att sitta i telefon med dem. Vill ju inte åka på en avgift bara för att man inte meddelat att man tar med extra bagage, men men det är ett problem som jag löser imorgon nu väntar jag på att tvätten ska bli klar... sen blir det sova.

Buzz spelade vi hemma hos Mark. Jag och Cecilia var ett lag men tråkigt nog gick det inte så bra för oss... någon av gångerna. Vi fick i alla fall förlorarmedaljen och slöfock priset, det är ju alltid något!

Den ända bilden jag kunde ta på Cecilia utan att hon rörde sig, denna dam kan minsann inte stå still.



Linnea och Cecilia

Linnea, Louise och Cecilia

Cecilia och pappa Robban

Mark och super trevliga Lisa


Yes!

Äntligen har min tröja kommit! Men när jag öppnade paketet så såg jag att tröjan var delad i två delar, den fina kragen är avtagbar men det kan ju också vara positivt. Har inte tagit några bilder på den ännu men det kommer så småningom. Nu äter jag lite middag för att senare åka till en kompis som har avskeds fest innan han flyttar till Örebro för att plugga och det innebär gratis sprit till dem som dricker ikväll. För mig blir det cola light och en tidig kväll, har inte packat klart ännu och imorgon kl 16.50 åker jag och Linus upp till Sundsvall. Allting måste vara klart innan jag går till jobbet imorgon klockan nio.  


Min tröja hann komma fram innan jag åker upp till Sundsvall, hade blivit lite knepigt annars.


Trattoria Commedia

Nu är vi hemma igen efter ett restaurang besök i Uppsala, vi åt på Trattoria Commedia som ligger på Skolgatan 31. Jag trodde inte restaurangen låg så långt ifrån tågstationen och det gjorde den väl inte heller, men att gå 1000 meter i minus 25 grader i tunna strumpbyxor var inte helt genomtänkt. Vi anlände till restaurangen som stela pinnar med hungriga magar. Jag trodde det skulle bli svårt att bestämma vilken maträtt man ville ha, men idag var det lammkotletter som lockade. Lammkotletter är ju en rätt som man inte tillagar själv så ofta och därför föll den mig i smaken. Linus var inne på samma bana med ändrade sig i sista stund och tog tournedos istället. Restaurang besöket varade inte så länge, jag är verkligen ingen person som kan sitta tre timmar och äta, prata och dricka vin. Kanske borde jag öva på det! När vi var mätta och belåtna betalade vi och åkte hem, det var egentligen tänkt att vi skulle gå på bio och se luftslottet som sprängdes men nu när Linus är förkyld och hostig så resonerade vi att det inte var någon bra idè. Man vet ju själv hur irriterande det är med personer som "stör" mitt under filmen så vi tittar på den uppe i Sundsvall istället, till ett lite billigare pris.



Linus beställde Filetto in Vestaglia
Grillad tournedos med kantareller, lök, grädde och gorgonzola. Toppad med parmaskinka.


Jag minns inte vad min maträtt hette, men den bestod i alla fall av lammkotletter med vitlökssmör och grönsaker. Maten var riktigt god så dit tänker jag verkligen gå igen, nu vet vi också till nästa gång att man kan parkera mycket närmare restaurangen.


080110


Suddig bild men mycket mer kan man inte förvänta sig från min kameramobil, jag har inte lyckats hitta min kamera sladd och jag vill inte veta vad det kommer kosta att köpa en ny. Det är så idiotiskt att det inte går att köpa en ny på onoff, siba eller elgiganten utan man måste beställa en på Nikons hemsida. Sitter i alla fall nu nere i köket och försöker hitta plugg koncentrationen men den tycks ha sprungit bort. Istället suktar jag efter lite italiensk mat, tittar nämligen igenom menyn inför ikväll och allting verkar så gott! Kl 18.30 kommer jag garanterat få beslutsångest.



Doris ville vara med på bild men den sista bilden vart en riktig närbild.


Bandspelare

Uppe med tuppen var det ja, att gå upp 7.30 på en ledig dag är inte alltid så kul men samtidigt var det skönt med en promenad så man piggna till lite. Varje gång jag slår på min mp3 blir jag lika besviken att behöva lyssna på samma gamla låtar, den senaste låten som finns på min mp3 är Black eyed peas med "boom boom boom" och den är ju inte precis ny. Nu vågar man ju inte ladda ner låtar sen pirate bay killarna åkte fast och köpa en låt för några kronor är jag alldeles för snål för. Kanske håller vi på att gå tillbaka i tiden och snart har vi en bandspelare igen, men det blir ju inte lite klumpigt att släpa runt på en band- cdspelare i fickan. Nu är det frukost som lockar och en kopp varm te, jag har börjat förbruka mina nya te sorter jag fick i juklapp.



Städa och träna

Nu börjar mitt rum se lite bättre ut efter någon timmes städande, men alla små prylar ligger fortfarande nerpackade i lådor som nu har minskat ner i antalet. Det blir inte lika trångt här inne nu när några lådor har tagits bort, ser lite mer hemtrevligt ut. Ibland kan jag verkligen få en riktig drivkraft när det gäller att städa, då finns det ingen hejd i flera dagar och lite så känns det nu. Jag vill inte att det ska se ut som en orkan har gått igenom rummet längre, även om jag inte "bor" här så vill man ju ha det fint!
Jag tog i alla fall en pause från allt plockande och åkte till friskis för att träna Kombi 90 minuter (45 minuter skivstång, 45 minuter spinning). Idag hade vi en annan ledare och han var riktigt duktig, han fick en att ge det där sista trots att kroppen inte egentligen ville. När jag skulle kliva av cykeln fick jag hålla i mig då benen inte riktigt bar mig längre, men det är ju tecken på att passet var riktigt givade och roligt! Tråkigt bara att detta var mitt andra och sista kombi pass för jag åker ju upp till Sundsvall snart och där har de inget kombi pass. Tittade igenom träningsschemat för våren och såg att det inte fanns något nytt spännande pass, vilket är lite tråkigt men musiken och rörelserna blir i alla fall annorlunda.

Nej nu borde jag faktiskt hoppa i säng, tänkte ta en sådan där morgon promenad imorgon igen... men då vill jag inte att det ska vara minus 20 den här gången och jag får heller inte glömma bort att ta med min mp3. Att gå på en promenad i 1,2 timmar helt ensam är inte lika kul som när man har musik.



Louise och Linus i somras


Lediga dag



Här hemma är det rätt tyst för tillfället, Linus och lillebror sover medan hundarna är ute på promenad med en hurtig granne. Att bara sitta och göra ingenting är inte så kul, visserligen är det skönt att ha en ledig dag men nu börjar det faktiskt bli lite långtråkigt. Får väl ta tag i skolarbetet under tide, inte för att det är mycket roligare men då får jag i alla fall någonting att göra.

Saker som jag mer än gärna skulle klicka hem


Rådjur

Jag kunde ha börjat dagen mycket bättre, men någon gång ska det väl ske. Jag hade precis kört in i samhället (45 km/h) i Sigtuna när rådjuret plötsligt hoppade ut på vägen, fanns ingen chans att jag skulle ha upptäckt den och hunnit stanna i tid, stackars rådjuret fick sig en liten smäll och när jag fick stopp på bilen någon sekund senare så sprang den iväg. Jag är väldigt glad över att detta inte hände på motorvägen, då hade det kunna gått riktigt illa men chockad och lite skakis blev man allt ändå. Bilen ser kanske inte helt frisk ut men så stora skador blev det nog inte (är ingen bilmekaniker utan gissar och hoppas bara), stötfångaren är lite trasig och registreringsskylten är bucklig. Hur det gick för rådjuret vet jag inte mer än att den sprang iväg direkt efter, jag har kontaktat polisen som ska ta hand om det och det känns riktigt bra. Vill ju inte att den ska lida!

Inne hos tandläkaren gick det bra, hade inga hål så besöket blev billigt även den här gången. Skulle jag ha haft något/ några hål så skulle det bli svårt för mig att försöka hitta en ledig lucka inom den närmsta tiden, börjar skolan nästa vecka och veckan därpå är det en ny termin men nya ämnen. Det här kommer bli en riktigt tuff termin vill jag lova! Är bara så glad över att ha klarat läkemedelsberäkningen.


Louise med nya favorit tröjan från Monki


Onsdagsmys

När som helst ska jag, Linus, mamma och pappa titta på en film och ha lite onsdagsmys innan det är läggdags, egentligen är jag väldigt trött men en film ska jag väl orka med.
Imorgon är jag som sagt ledig men det innebär inte att min kalander är tom, det är snarare tvärtom. Först ska jag till tandläkaren redan klockan åtta och sen blir det till att sitta i telefon hela förmiddagen för att försöka få tag på någon som kan värda för mig på söndag, jag har inte lyckats få tag på någon via mail men hoppas det ska gå vägen imorgon. Ska försöka plugga lite och sen även boka bord på fredag och biobiljetter. Kanske är det dags att försöka packa lite imorgon, nu är det inte många dagar kvar i Stockholm och jag har ingen aning om hur jag och Linus ska lyckas få med oss allt upp till Sundsvall. Min resväska var redan full när jag kom hit och nu har jag fått en hel del saker i juklapp så som; porslins koppar, kaffe maskin, mjölkskummare mm. Sen har jag inte legat på latsidan när det gäller shopping heller (är det rea så är det) och kläderna ska också med upp. Linus har en hel del saker även han, en låda med whiskeyglas och ps3 utöver sin fulla resväska. Tar vi buss upp så får man ju endast ha en stor resväska och ett handbagage men sist sa dem inget, hoppas de inte gör det nu heller för annars ligger vi risigt till.

Fick precis ett sms från en toppen tjej på friskis som sa att hon kunde ta mitt pass på söndag, hur underbart är det inte med sådan människor som ställer upp även om de egentligen inte kan!


Mammas super goda tårta!


060110

God morgon!

Själv klev jag upp redan kockanl åtta och tog en lång "härlig" promenad i minus 20 grader, nu i efterhand var det kanske inte det klokaste valet. Mina ögonfransar frös igen hela tiden och det gick inte heller så bra att gå snabbt, det blev jobbigt att andas in den kalla luften. Det var i alla fall gott med lite frukost och en varm kopp te när jag kom hem. Nu är det bara en timme kvar tills jag ska iväg och jobba, idag börjar och slutar jag lite senare än vanligt kl 12-20. Imorgon är jag ledig och hade tänkt skriva lite på diskussionen men jag vet inte riktigt hur den ska se ut, kanske åker in till stan och möter upp Ferhat som troligen vet mer än mig. Fredag kommer bli en riktigt trevlig och mysig dag, för då ska jag och Linus åka till Uppsala och äta på en Italiensk restaurang och därefter blir det nog en bio. Hade gärna velat se Luftslottet som sprängdes.



En bild från min promenad i morse

Nu måste jag gå och föna håret innan jag kilar iväg till jobbet. 


5/1

För en timme sedan gick de sista gästerna som var här för att fira pappas födelsedag. Det bjöds på en hel del goda saker, min mamma är riktigt bra på att baka!
Jag har precis skickat in rapporten till läraren och nu väntas bara opponeringen om en vecka, men innan dess ska jag hinna bli klar med diskussionen. Ibland känns det som vi får uppgifter "bara för att", de vill inte ge oss ledigt över julen så då får vi extra uppgifter. Just nu är jag inte så stressad över uppgiften som ska göras utan jag är mer förbryllad över mitt friskis pass nu på söndag. Ingen svarar på mina mail, inte ens de huvudansvariga och det innebär att jag kanske måste åka upp redan då. Ibland önskar jag att jag inte hade börjat som värd på friskis, det blir så mycket att planera. När man väl är ledig från skolan och passar på att åka hem en sväng så har man självklart ett värdpass på friskis, det slår aldrig fel. Tycker faktiskt lite synd om alla som får mail från mig, de måste tycka att jag är hopplös men men.

Imorgon börjar jag inte förrän kl 12, det innebär en lång härlig sovmorgon eller så blir det en tidig promenad. Har inte riktigt bestämt mig ännu då jag ska se hur pass kallt det är imorgon. En promenad i -20 grader känns mindre lockande....


050110

En timme kvar tills jobbet kallar, men just nu drar jag mig lite för att gå ut i kylan. Fryser jag redan inomhus så lockar det inte så mycket att gå ut. Helst skulle jag vilja krypa ner i sängen och sova en stund till men det får bli en tidig kväll istället. Tänkte träna efter jobbet men vet inte riktigt vad, skulle helst vilja skutta runt lite på ett medel pass men så ska vi fira pappa idag, släkten kommer hit och då måste jag vara hemma. Det andra alternativet är cirkelfys men där är det inte mycket kondition involverat. Nu är det inte många dagar kvar tills jag åker tillbaka till Sundsvall, tänkte faktiskt senare ikväll titta lite på tågbiljetter/ bussbiljetter, men vill ju gärna komma undan så billigt som möjligt.

Nä nu ska jag börja göra mig i ordning annars somnar jag här vid köksbordet och det vore ingen hit precis.

Fina grejer


Jag tycker faktiskt att den här klänningen är lite cool, 299 kr är ju inte så faligt heller. Vet bara inte om den är aningen för lång för mig, den 105 cm lång och med mina 165 cm får den väl ner till fötterna haha!


Fastnade även för den här skjortan från Acne som kostar 595kr på rea.


Läkemedelsberäkning

Herregud vad irriterad jag blir på Modekungen! Jag beställde en tröja där ifrån den 19/12 och fick bekräftelse redan dagen efter att betalningen hade gått igenom och att varan var skickad. Den 23/12 får jag ett sms om att det finns ett paket att hämta ut och jag blev väldigt glad, det är alltid kul att få en mysig tröja som kan användas under mellandagarna (tog inte med mig någon riktigt varm tröja från Sundsvall, då jag väntade på denna). När jag öppnade paketet så låg det en skinnjacka i den, helt besviken blev jag så jag ringde och klagade.
Lyckligtvis behövde jag inte betala någon retur frakt och skinnjackan skickades iväg förra veckan, hann inte tidigare då det var en massa röda dagar där emellan. Nu väntar jag fortfarande på min tröja, men efter att ha skickat iväg ännu ett mail så ska de skicka iväg tröjan imorgon.

För att byta ämne och berätta om någonting roligare, jag klarade läkemedelsberäkningen! Det känns så himla skönt att börja en ny termin utan att ha några gamla tentor släpandes. Termin tre kommer bli tillräckligt tuff, men jag ska minsann klara det.


030110

Hur kommer det sig att jag fortfarande är trött efter att ha sovit sju timmar i natt, har jag gått tillbaka till barnaåldern och behöver minst nio timmar sömn. Idag jobbade jag mellan kl 9-16 och där efter åkte jag till Sollentuna för att träna på Friskis, har skaffat ett månadskort på Friskis nu då jag inte vill mista allt för mycket utav min kondition. Linus stannade vid Elgiganten och köpte Playstation 3 så nu har han lite att göra om dagarna. Imorgon väntas lite mer jobb och sedan träning, känns som man inte gör mycket mer än jobbar och tränar.... men det blir ju inte så stor skillnad från innan. då jag gick i skolan och tränade, skillnaden nu är ju att jag får en inkomst och det är aldrig fel.

Ännu en väska till min samling, hittade den faktiskt på Silja Lines taxfree. Eftersom jag inte la några pengar på alkohol, cigaretter eller snuns så tyckte jag att jag var värd denna!


Nyårskryssning

Nu är det nästan ett dygn sedan vi kom hem från kryssningen, som var helt galet kul! Kvällen började mindre roligt då jag och Cecilia hamnade bakom ett sällskap som segade sig ombord. Vi trodde att vi hade mer tid till att göra oss i ordning innan middagen men så var inte fallet. Vi åt trerätters av lyxklass, det var helt klart värt sitt pris! När vi ätit oss mätta gick vi till taxfree och därefter tillbaka till hytten. Kvällen/ natten bjöd därefter på en hel del dans och en Cecilia som ramlade i trappen men sitt champagne glas.












RSS 2.0