Linus

Söta Linus i sin nya frisyr <3


Första advent

Idag är det första advent och då passade jag och Linus på att storstäda lite här hemma, inte det roligaste precis men nu är det gjort i alla fall. Vi har även adventsfikat lite lussebullar och pepparkakor, därefter klädde jag lilla julgranen. Lite tidigt att börja klä julgran redan nu men åker man hem den 19e december så vill man ju få lite julstämning här uppe också.


Söndag morgon

God morgon! Här sitter jag i mina träningskläder redor för ett medel eller aerobics pass om ca 30 minuter. Igår kväll hade jag super skoj, länge sedan jag skrattat så mycket på sådan kort tid. Jag gick hem tillsammans med Linus lite efter tolv då Henrika och Anna skulle gå vidare till Oscars och dansa loss. Kvällen blev minst sagt lyckad! Nu sitter jag här och funderar på om jag borde titta till resultatet hur det har gått på Anatomi tentan, men jag vågar inte. Bara tanken på att logga in på miun`s hemsida gör mig lite illamående, men jag måste ju veta för att på så sätt börja plugga inför nästa tenta.
Nä nu ska jag kila ner till Friskis och träna lite första i alla fall.


Louise ska laga middag, läckert förkläde...


Ingen praktik

Det blev ingen praktik idag, min handledare ringde runt halv nio och sa att dagen inte såg så spännande ut så jag fick ledigt istället. Då blev det en tur ner på stan istället och handla lite julklappar, snart är jag färdig och det känns underbart! Nu är vi hemma igen och vad som sker ikväll återstår att se, vet inte om jag är på humör för att gå ut eller inte men vi får se som sagt.



Söta Linus


Linus nya skor


Louise gillar sin nya väst


Har lånat mammas väska


091128

Det är inte varje lördag som man är uppe med tuppen och anledningen är att jag ska ha praktik idag. Men så fick jag precis ett sms från min handledare om att jag kan sova vidare en stund till för att det var så pass lugnt just nu, dessvärre vågar jag inte krypa ner i sängen nu när jag väl har klivit upp. Jag kommer bara somna om och risken finns att jag inte vaknar av att det ringer och det vore ju lite pinsamt. Istället får jag sysselsätta mig själv här hemma en stund i mörkret då Linus fortfarande sover, vilket inte är så konstigt med tanke på klockslaget.

Igår blev det lite julbak här hemma, vi bakade Lussekatter och pepparkakor. Jag kände mig lite lat så jag köpte en färdig blandad mix av mjöl, saffran, torr jäst och även pepparkaksdegen var fädig så det var bara att kavla ut och trycka sina figurer i degen. Resultatet blev helt okej, men vi tyckte nog att saffran smaken var lite för klen på lussebullarna men så går det väl om man är lat, man kan inte få allt.


Färdig mix att blanda ihop, bara vatten som ska tillsättas


Nu har vi ljus här i vårt hus..

Idag är jag ledig från min praktik men då har jag istället en hel del andra saker att sysselsätta mig med. Överst på listen har vi såklart skolan, jag måste verkligen sätta igång med artikelsökningen på riktigt nu för jag vet hur stressad jag kommer bli om jag väntar in i det sista.
Sen ska jag ner till H&M om någon timme med Linus och göra ett återköp på min snygga kavaj jag köpte i Stockholm för några dagar sedan. Anledningen till att jag ska lämna tillbaka den är för att jag ska köpa om den igen och då utnyttja min rabatt kupong på 100 kr, ett sådant erbjudande vill man ju inte gå miste om.
Klockan två senare idag har vi tvättid och då blir det många vändor fram och tillbaka mellan tvättstugan och lägenheten då tvättsäcken inte är så liten den här gången.
Vad vi ska hitta på ikväll är ännu oklart, vi funderade på att gå på bio och se Neew moon men så fanns det nästan bara dåliga sittplatser, men vi kanske går ner dit och pratar med dom på Sf så kanske det löser sig.

I
Nu är det inte lång tid kvar tills man får tända det här ljuset


Otroligt bra pris

Idag var det full rulle på min praktikplats och jag fick göra flera spännande saker, som att ge några patienter vaccin och även byta kateter. Dagen gick riktigt snabbt och plötsligt var klockan tre. Efter praktkien mötte jag upp Linus och Adam nere i stan, det gick riktigt bra för dem att julhandla... kanske nästan för bra då de konkades på ett par kassar haha. Linus ville visa ett fint halsband som han hade spanat in och nu ligger det här hemma fint inslaget med snöre och allt. Han vet om att jag köpte det då han var med in i butiken för att visa mig halsbandet, det kan inte bli en överraskning varje gång.
När vi hade tittat runt lite i stan åkte jag och Linus vidare till Birsta där jag provade skorna jag såg i tidningen dagen innan, men ack så fel det kan bli ibland. Skorna såg likadana ut som på reklambilden men storlekarna var på tok för underliga, jag var medveten om att jag kanske skulle behöva köpa en storlek större men inte två. I vanliga fall har jag 38:or men nu fick jag inte ner fötterna i ett par 39:or och storlek 40 glappade rejält. Det blev inga skor för mig, istället hittade jag ett par snygga träningsbyxor och ett linne till otroliga priser!


Byxor från Reebook för 200 kr


Linne från Casall för 200 kr

Mitt kalas gick alltså på 400 kr och det är ett väldigt bra pris för bra märkeskläder, nu hoppas jag bara att jag valde rätt storlek på byxorna så jag slipper hålla i dom när jag springer och skuttar runt på mina gympa pass.
Bilderna är lite suddiga då de är tagna med mobilen, kameraminnet glömde jag kvar hemma i Stockholm.


Onsdagen

Dagen går mot sitt slut och speciellt händelserik har den då inte varit. Hade tänkt åka till Birsta en sväng efter praktiken men så blev det träning istället. Dagarna går så snabbt samtidigt som man hinner med allt för lite, mina dagar består av; praktik, träning och sen lite plugg eller städning. Nu är det visserligen helg snart men för mig blir det bara söndag som räknas som helg då jag eventuellt ska praktisera på lördag.
Nu ska jag hoppa i säng och titta på efterlyst, måste vara pigg inför imorgon då ska jag få ge vaccination... spännande spännande !

Dessa måste spanas in på närmare håll, imorgon eller på fredag.


En lång dag

Varför sover jag inte bra om nätterna?
Blir lika irriterad varje gång som alarmet sätter igång och jag måste göra mig i ordning för att gå till praktiken. Idag var inget undantag, trots att jag lade mig tidigare och ställde alarmet lite senare.
Min handledare var ledig idag så jag var ensam med alla undersköterskor, men allting gick galant och nu har jag fått prova på det mesta och känner mig mer säker i mitt utövande.
Den här gången blev det heller inget avancerat till middag då jag skulle iväg och träna någon timme senare. Väl under träningspasset fick jag ont i huvudet men fortsatte att skutta runt.. inte bra, inte bra!

Resten av kvällen ska jag diska, städa undan min resväska från Stockholm och sen blir det dags att krypa till kojs. Av dessa tre alternativ skulle jag välja det sista om jag kunde, men vill inte börja en dag med stök och smutsig disk.


Min tröja som kom med posten


Julstjärnan

Nu är julstjärnarn uppe och plötsligt blev lägenheten så mycket mysigare, det gillar vi!


Trötter

Veckan började tungt:

05:30 Mobilalarmet sätter igång och jag kliver upp
06:32 Promenerar jag till min praktik
07:00 Min praktik börjar
15:30 Jag slutar för dagen
15:20 Möter upp Linus för att handla lite mat
16:05 Kommer hem och börjar laga middag
16:45 Äter middag
17:10 Promenerar ner till Friskis
17:30 Skivstång/ kondition 75 min
19:00 Hemma igen och tar en snabb dusch
19:40 Går ner till Friskis igen
20-22 Värdar på Friskis

Äntligen Läggdags!!!


På bussresa mot Sundsvall

Sitter nu på Torpshammasbussen som nästan var en timme försenad, inge vidare bra början. Jag fick i alla fall sittplats på övervåningen, längst fram och använder hellyset som lampa haha!
Nu vill jag bara vara framme och krypa ner i sängen för jag vet vad som väntar imorgon, praktiken börjar klockan sju som vanligt och det innebär några få timmars sömn.
Fördelen med den här bussen är ju att internet ingår och att biljetten är billig, men förseningar förekommer och det får man ingen ersättning för. Internet på bussen är väl kanske inte det bästa men det är faktiskt bättre än jag hade trott, blir lite irriterad då internet försvinner ibland men efter någon fungerar det igen.

Hittade en fin kavaj och en väst på HM, Louise har faktiskt varit ett snällt barn i år och gjort sig förtjänad av dessa.




Fina saker från mor min

Jag måste bara visa vad jag fick av min mamma igår


En chokladkalender


Pepparkaksformar, något som jag behöver nu när jag ska baka =)


Super fin ljusstake!


Trist

Nu börjar min lediga tid här i Stockholm gå mot sitt slut och jag ska snart boka min resa hem till Sundsvall. Om det blir tåg eller buss den här gången har jag inte bestämt mig för än, att åka buss tar längre tid men fördelen är att det är lite billigare och där ingår internet. Visserligen är täckningen inte den bästa, men det spelar ingen roll för lite underhållning är bättre än ingen alls. Idag var jag för övrigt på årets första julmarkand här vid Steningeslott, då passade jag på att köpa hem en påse the då vi (jag och Mickis) skulle köpa present till lilla Cecilia som igår fyllde 21. Idag bjöd hon på mat och efterrätt som smakade ruskigt gott allting! För att fira henne lite extra tänkte vi åka in till stan och dansa oss trötta men så blev vi otaggade. Det här är ett återkommande resultat som jag vill försöka bryta, känner mig riktigt tråkig som bara är hemma på helgerna. Men istället kanske det blir något extra under nyår då jag och Cecilia ska se om det finns någon ledig stuga kvar uppe i Åre eller Sälen. Det lär bli svårt att hitta, men vi får kriga om de sista och sen gör det oss ingenting om vi måste åka några kilometer till backarna... finns ju någonting som heter bil. Nu ska jag ut och promenera med Cecilia innan hon somnar där hemma av tristess haha!


Längtar efter att få dricka en kopp av mitt nya the


Shoppa i Stockholm

Att vakna av ett sms där det står "kan du möta mig i stan (Stockholm) kl 11 istället för 14.30?" och klockan är strax innan tio är inte så populärt då jag ogillar stress. Men som tur var så tog det mig inte lång tid att bli klar och Karin fick "endast" vänta i 30 minuter, den tiden det tar att åka tåg in till stan. Det blev ett glatt återseende då vi inte träffats på nästan ett år, mycket prat och skratt. Eventuellt ska hon med oss ut imorgon, om jag orkar det vill säga, idag har jag fått några små biverkningar av sprutan... eller det är i alla fall vad jag tror. Jag har jätte ont i ryggen och lätt att ta till tårar av någon okänd anledning.
När vi skilldes åt någon timme senare fortsatte jag ensam med mitt uppdrag att hitta några julklappar men det slutade med att jag blev mer och mer irriterad över att jag valde stan av alla ställen. Nu finns ju nästan allting i shopping centrum och dit kan man åka med bilen. Jag tog tåget hem efter någon timme, helt tomhänt! Då bestämde jag mig för att ta en sväng förbi Stinsen i Häggvik och köpa saker som jag visste fanns där, nu är några juklappar klara.


Änglar och demoner

Nu blir det snart film med mamma och pappa, jag ska äntligen få se Änglar och demoner. Hoppas bara nu filmen är lika bra som den första.
Imorgon ska jag in till stan och träffa Karin som jag inte sett på länge så det kommer bli jätte skoj. Sen ska jag göra ett försök att hitta några juklappar, det vore så praktiskt om jag kunde stryka några namn från listan och därmed minska julstressen nästa gång som jag åker hem till Stockholm.


Jag är så nöjd med tröjan!


Tomte


Söt liten tomte som jag fick av mamma


Vaccinerad

Att ta sovmorgon ibland är nödvändigt och idag blev en sådan dag, skönt att snooza lite längre än vanligt. Efter en god frukost bar det av till Sollentuna för att ställa sig i kö för att bli vaccinerad mot svininfluensan. När jag fick min nummerlapp och inväntade att de skulle ropa upp nummer 190 så läste jag på en skylt att det stod "Endast barn över 3 år, ungdomar och personer som ingår i riskgrupperna vaccineras", hjälp tänkte jag. Då hade valet att stå i kö och vänta 40 nummer på att det skulle bli min tur eller hoppa ur kön och gå där ifrån. Men jag planerade ett bra tal ifall sjuksköterskan inte skulle ge mig sprutan, för även om jag inte tillhör en riskgrupp så gör ju mina patienter det. Lyckligtvis slapp jag hålla mitt fina lilla tal och nu är jag vaccinerad, skönt att inte behöva fundera på det längre. När jag var klar inne på sjukhuset gick jag till Sollentuna centrum och mötte upp Patrik och mamma. Jag har inte varit inne i Sollentuna centrum sen jag gick ut gymnasiet för lite mer än två år sedan och det var verkligen skillnad! Nu är det stort, upplyst om med mycket mer shopping.
Vi fikade och shoppade lite, tanken var att jag skulle julhandla lite men istället blev det saker till mig hehe


Mitt fynd från Vila för 199 kr


Home sweet home

Nu sitter jag hemma i Stockholm och har det bra. men det var sorligt att lämna kvar Linus uppe i norr. Dagen började med några timmar på min praktikplats och senare på kvällen tog jag tåget hit. Väl på tåget hade jag laddat upp med läkemedelsberäkning och en skvallertidning men jag somnade med boken i handen. Dessvärre gick det lite sisådär att sova då mina fötter var blåta efter en promenad ner till stationen i regnet och kallt i vagnen så jag frös en hel del och inte nog med det så dreglade jag nog hahaha! Vaknade med munnen öppen och det brukar inte vara ett gott tecken, hoppas jag inte snarkade bara då tycker jag synd om mina medpassagerare.


Myspys

Så här mysigt var det hemma hos oss igår




Tomtar

Herregud vilket träningspass! Det var länge sedan jag svettades så mycket men fortfarande hade ork kvar, kanske är det dags att lägga på lite mer vikter nu på skivstången. Men samtidigt så vill jag inte bygga större muskler utan hellre hålla dem små musklerna jag har vid liv. Efter att ha kört ett sådant svettigt pass känner man sig riktigt nöjd.
Efter en snabb dusch och jag satte mig framför tvn och tittade på Ullared och drack en välförtjänad kopp te. Därefter blev det dags att börja förberede morgondagens lucnh som blir makaronilåda, gott! Klockan bara tickar iväg och snart är det dags att krypa ner i sängen igen, alarmet sätter igång som vanligt kl 05.22 imorgon.

Nu har jag även bestämt mig för att åka hem till Stockholm över helgen, det ska bli skoj att umgås med vänner och familj. Jag har också planer på att försöka julhandla lite nu när jag är där, vet inte riktigt om jag kommer åka tillbaka till Stockholm innan julafton och att fynda saker här går ju an men då gäller det nog att vara ute i god tid, utbudet är inte lika stort som i Stockholm men tillräckligt.


Dessa små tomtar har fått flytta hem till mig på obestämd tid


V.47

Hemma igen efter en dag på min praktik plats där det idag inte var mycket action, men det är rätt skönt att börja veckan så. Nu sitter jag här och funderar ut vad jag ska laga till middag och det blir troligen tunnbrödrulle. Det måste bli något som går snabbt att tillaga idag då jag ska ner och träna kl 17:30. Jag ser fram emot när träningen är över, jag är nyduschad och sitter i morgonrocken framför tvn och drick te.

 


Söndag

Äntligen fick jag sovmorgon och det var minst lika skönt som jag hade hoppats på. När jag och Linus hade ätit frukost promenerade vi upp till ICA vid Sidsjön för att handla lite mat och då passade Linus på att hämta ut sin innebandyklubba. Nu får han springa runt på plan med de andra barnen och jage bollen hehe. Resten av dagen har vi städat och fixat fint här hemma, men än är vi/ jag inte klara. Ingen av oss orkade laga middag idag så det blev köpmat från Thai/ kines kiosken och mat i mängde fick vi. Vi fick så pass mycket mat att det räcker och blev över, men det blir perfekt att äta till lunch imorgon.


Stekt ris med kyckling


Linus blev sugen på räkchips och det var inte några man fick!


En mätt och belåten Linus


Svensson

Igår hade jag en trevlig kväll med tjejorna på Svensson men att göra sig iordning inför kvällen gick dest sämre. under den senaste tiden har jag fått lite besvär med att hitta kläder som jag ska ha på mig, det tar mig nu någon timme att bara hitta kläder. Då är det tur att jag sminkar mig på några minuter, men det är verkligen inte kul att man ska behöva tampas med det här varje gång. Nästa gång jag går ut ska jag ta det första plagget som jag prover och strunta i mina egna tankar!



Juletid

Här hemma i lägenheten förbered jag mig för fullt inför julen, har inhandlat lite saker så jag är redo. Sist när jag var i Stockholm passade jag på att ta med mig min lilla julgran i plast, julstjärnan och lite små julpynt.

* Pepparkakshus + nonstop
Lussekatter (ingredienser)
* Ris till tomtegröt
* Chokladkalender en varsin till mig och Linus
* Pepparkaksdeg
* Julgran
* Julstjärna
* Adventsljusstake




Kan Dee

Idag har jag beställt en ny långärmad, en väldigt snygg sådan från Kan Dee. Den gick på 278 kr allt som allt och beräknas dimpa ner i brevlådan om drygt en vecka, spännande! Hoppas bara det blev rätt storlek nu bara...


Min lördag

Idag öppnas dörrarn för Jimmy Choos kollektion och lyckliga jag som varken jobbar på H&M eller är så speciellt intresserad av just dessa kläder som fanns att välja mellan, slipper alla fruntimmers knuffand, slitande och deras vassa armbågar. Lite små panik över den hysterin må jag säga. 
Istället tillbringade jag morgonen med att tvätta (kl 5-8) och därefter gick jag 80-talspasset på friskis igen vid kl 9. Nu har jag två saker som jag kan stryka från listan, vad som kommer ske resten av dagen är ännu oklart men kanske så lite som möjligt. Senare ikväll ska jag till Svenssons med Henrika, Anna och Sofia det kommer bli riktigt trevligt!



Nu börjar det bli riktig julstämning här uppe i norr


Lite te är alltid gott efter en promenad i kylan


Torsdag

Idag klev jag upp kl 05:22, en härlig tid att börja dagen på. Tog en promenad i kylan till praktikplatsen och var framme lagom till jag skulle börja. Självklart tar det emot att kliva upp på morgonen medan Linus får ligga kvar i sängen några timmar till, men tur är det att min praktik plats är rolig att det gör mig inte så mycket. Jag slutade klockan 15 idag och därefter blev det ett afropass på friskis, det är alltid skoj att prova något nytt. Först trodde jag att jag skulle få gå hem och slappa resten av kvällen tills jag kom på att det är torsdag idag, vilket innebär att jag ska vara värd på friskis och svettis mellan kl 20-22 ikväll. Inte det roligaste när man är slut i både huvud och kropp, sen tar det en stund för mig att varva ner efter en så händelserik dag hehe
Imorgon väntas en spännande dag, fick veta av min handledare idag att vi är ensamma imorgon på fem våningar. Fyra sjukskösterskor är lediga/ sjuka imorgon så det innebör nog en hel del springande upp och ner i trappor, men det ska bli spännande med lite stress också!

Nu när jag sitter här och väntar på att klockan ska bli åtta så klickar jag runt på olika sidor och såg att Jimmy Choo öppnar sin kollektion på H&M nu på lördag. Jag kan tänka mig att det kommer vara mycket folk ute och köa för att få sig en bit av hans märke. Men ärligt talat så såg jag ingenting på damsidan som var intressant, kollektionen är gjort för långa, smala kvinnor som vill spendera 1500kr på ett par skinleggings. Killsidan såg lite mer intressant ut, jag hittade ett bar snygga Biker boots för 1499kr och ett armband för 199kr. 


Praktik

Idag var det inte roligt att vara Louise och kliva upp ur sängen kl sju, hade mer än gärna krupit ner och sovit några timmar. Men det gick inte då jag den här veckan börjar min praktik och så här efter första dagen är jag helt slut. Men det beror till stor del att jag fick så lite sömn som jag fick inatt och det på grund av hemtentan. Jag hade helt glömt bort att den skulle vara inskickad senast igår natt 23:59 och fick lite panik, men jag hann få den gjord i alla fall.
Nu håller jag på och tillagar lite mat; klyftpotatis, kyckling och tzatziki, för snabbt måste det gå idag. Om någon timme ska jag värdá på skivstångspasset, detta kommer bli intressant....


Farsdag

Idag är det farsdag och min pappa ska få en whiskey flaska av mig, lillebror och mamma. Det är inte vilken whiskey flaska som helst! Nej nej utan det är en Mackmyra som bara släpps på systembolaget en gång om året och i år köade jag med Linus utanför Systembolaget i nästan två timmar för att vara säker på att vi skulle få en flaska. Pappa stod hemma i Stockholm och köade för en han med, men idèn är att han sparar en och dricker av den andra. Det är nämligen så att man bara får köpa en flaska/ person.
Istället för att skicka iväg ett gratulationskort med någon fin blomma på framsidan skicka jag iväg ett mms som såg ut så här:


Till världens bästa pappa!
Grattis på farsdag önskar Louise, Patrik och Marie


Min lördag

Igår blev det inte mycket bloggande, det hanns inte med helt enkelt. Lördagen började med ett träningspass kl 9, men att gå från sängen till träning är inte allt så lyckat. Visserligen klarade jag av det igår men på tom mage kanske inte är någon hit..
Efter passet gick jag till gallerian för att göra lite reklam för Friskis som har öppet hus nästa vecka, så i två timmar stod jag och delad ut lite reklam. När mina två timmar tog slut så följde jag med Linus till Birsta för som stöd medan han delade ut lite cv.

Någonstans under dagens alla aktiviteter så glömde jag bort det där med vätskepåfyllning, vilket resulterade i en jobbig huvudvärk lagom till vår hemkomst. Så det var bara att krypa ner i sängen och sova lite, tre timmar senare vaknade jag och då hade huvudvärken släppt. Jag slängde på´mig min nya puder färgade "klänning"/ top och gick ner till förrådet där alla andra höll till.


Äntligen fredag

Nu börjar kvällen gå mot sitt slut och skönt är väl det! Dagen har som sagt var väldigt lång och imorgon väntas det hända saker igen. Tentan som jag hade idag kan jag inte uttala mig om, det beror helt och hållet på hur läraren rättar så det spelar ingen roll vad jag tror. Självklart hoppas jag att det gick vägen den här gången men svaret får jag om drygt tre veckor. När jag lämnat in tentan mötte jag upp Linus och tillsammans gick vi till coop för att inhandla lite varor inför kvällsbaket (bullar och bröd). Vi körde på "det gamla vanliga" ; morotsbröd och kanelbullar, hur gott som helst blev det. Två väldigt säkra recept med andra ord!


Redo för tentan mitt i röran



Snart så

Spänningen stiger nu är de t inte många timmar kvar tills tentan börjar, lite segt bara att ha tenta mellan kl 14-19 och bättre blir det inte heller då jag klev upp kl 5 imorse för att tvätta. Just nu är jag pigg men det kanske beror på nerverna och kaffet jag drack för en timme sedan, vi får se hur det är framåt tre tiden då lär jag inte vara lika pigg. Ikäll blir det bull- och brödbak med Linus, riktigt mysigt kommer det bli. Under tiden som vi bakar ska vi se på antingen Sagan om ringen eller en Beck film (köpte tre stycken här om dagen för 99kr).


Jag har funnit ro


Sova

Nu är det dags att hoppa i säng och invänta morgondagen med spänning... eller inte. Helst vill jag bara att morgondagen ska vara över så jag slipper tänka på anatomi nu i några veckor. 


 
Idag var det dags att vara värd på friskis

h


Jag ser det snöar

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det är väl roligt hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra!
Inatt föll vinterns första snö ner i Sundsvall, men när jag klev utanför porten imorse möttes jag av mestadels slask.. vilken besvikelse! Jag hade bråttom att hinna i tid till mitt möte med min handledar inför praktiken, när jag väl kom fram var fötterna våta och frusna men med ett leende på läpparna gick jag in och mötte min handledare. Nu är det bara några dagar kvar tills praktiken börjar jag är allt lite nervös måste jag medge, men förhoppnings komme det gå väldigt bra. När mötet var över fick jag traska genom slask i ett töväder....lovely! Jag gjorde ett stopp inne på ICA och köpte med mig en pepsi max hem för att fira lite. Egentligen har jag ingen anledning att fira men igår så klarade jag det praktiska provet, jag fick injektion med Kicki. Det kan man ju se som ett tillfälle att fira eller hur? Då har jag moment mindre att fokusera på och det är ruskigt skönt, att inte hela tiden vara den som ligger efter alla andra. Nä nu måste jag försöka koncentrera mig på anatomin för imorgon gäller det.
Håll tummarna för mig.

"Snö" bevis från min promenad imorse


Venprovtagning

Igår kom min nya klännin från H&M, den är riktigt söt. Jag gillar färgen väldigt mycket, den "lyser" upp vinterns mörker på ett diskret sätt. Men jag kan inte bestämma mig för om jag tycker den sitter lite för slappt, eller om det ser bra ut ändå...

För tillfället sitter jag med näsan ner i Anatomiboken men om jag blir något klokare är frågan, känns som jag kan en del men sen när jag väl sitter där på tentamendagen (fredag) lär väl det mesta försvinna. Neverna sitter i alla fall i, speciellt inför imorgon då halva klassen har praktisktprov på KTC. Vi kommer få dra lott om vilken metod vi ska utöva inför läraren,  jag fasar lite inför att det kommer bli en enda stor rör imorgon och jag blandar ihop saker och ting... inte bra!
Något jag är väldigt stolt över är att jag idag tog min första venprovtagning och offret för denna uppgift blev Fredrik, han hade egentligen inget val när lärare bad så snällt. Jag var inte så nevös som jag hade trott, jag höll ett stadigt grepp om nålen istället för att skaka som ett asplöv. Kanske är vården verkligen mitt yrke! Vissa dagar börjar jag tveka på om jag valde rätt väg, kommer jag klara av det här? Det är väldigt jobbigt när sådana tankar dyker upp och man börjar tvivla på sig själv, men möter man nedslag av dess olika slag så byggs ju ingen positiv erfarenhet upp precis. Ett sådan negativt nedslag kan vara en omtenta då man hela tiden ligger efter och få kämpa extra mycker för att komma ikapp.


Vart försvann dagen?

Jag och Linus anlände till Sundsvall sent i söndags kväll/ natt och många timmars sömn blev det inte heller när klockan ringde 07:00. Vi klev upp och gjorde oss i ordning för att köa till Systembolaget och Whiskeyn som släppets kl 10. När vi väl stod utanför Systembolaget så fanns det inte en kotte där, då började vi fundera på om det verkligen var rätt dag. Det var först när klockan närmade sig nio som de första Whiskey fantasterna anlände och ställde sig för att köa. Hade vi vetat att det endast skulle stå elva personer i kön under morgonen så hade vi nog snoozat lite längre på morgonen, det fanns nämligen 48 st flaskor (endast en per person). Men nu fick i alla fall pappa och Linus en whiskey.
Efter en kall timme ute i Sundsvalls mysiga väder blev det en efterlängtad frukost på Ikea, billigt och gott är alltid positivt! Vi hann även med ett besök in i Birstas shoppingcentrum, där Linus hittade sina extremt snygga jeans som han den här gången inte kunde motstå att köpa. Lite fattigare men ett par jeans rikare begav vi oss till Maxi för att handla lite och därefter tickade klockan på och plötsligt var klockan fem och dags för mig att traska ner till Friskis för skivstång/ kondition. Nu kallar sängen på mig, måste sova några timmar för att orka med morgon dagen.












Halloween i Stockholm

Så var man tillbaka till Sundsvall igen, det har blivit mycket pendlande fram och tillbaka den senaste tiden. Men i och med att praktiken börjar nästa vecka lär det dröja lite innan jag åker hem igen, men man ska aldrig säga aldrig. Dagarna i Stockholm bjöd på arbete, tid med vänner, familj, halloween och annat skoj. Här kommer några bilder från lördagens partaj


Louise, Cecilia och Mickis


Patrik och Arvid


Smurf och Shrek

 


RSS 2.0