Det löser sig

Nu börjar allting ordna upp sig (peppar peppar ta i trä), har nu mailat till min läraren som sa att vi endast kommer ha ett grupp arbete om två och två under julen. Då är det bara att jag pluggar för fulla muggar innan jag går på "lov" och det borde man ju klara av, hellre plugga intensivt på kort tid för att sedan får lite lediga dagar. Men jag ska ändå prata med läraren på onsdag för att dubbel kolla hur schemat eventuellt ser ut.
Måste tacka Cecilia, Linus och Ferhat som orkar med mig när jag är under stress, blir inte den roligaste personen att umgås med just då. Man allting löser sig till slut, så tack för er hjälp!
Annars idag har jag hunnit med att gå till skolan med Ferhat och komplettera (ett ord som jag fick problem med att stava till) några rader som fattades i rapporten. Därefter gick vi ner till stan en sväng, fikade lite och jag hittade några super söta tallrikar på Sia. Ferhat blev lite sugen på att köpa en rosa popcorn skål, men det blev inget mer med det. Utan istället fick jag ett lila Mcdonalds glas av honom, det var jätte snällt. Tycker om dessa glas då de rymmer tillräckligt mycket.

Nu håller jag på och städar igen för fullt, vill att lägenheten ska skina när jag är klar. Var precis nere och bokade tvätt tid imorgon mellan kl 5-8 fastän det fanns fler tider senare på dagen. Jag tycker det är mycket skönare att ha tråkiga saker gjort, för då har man hela dagen framför sig. Sen hoppas jag kunna låna Henrikas nycklar så kan jag boka båda tvättmaskinerna för jag har en hel del saker att tvätta, bara sängkläder tar upp en maskin.



Söta tallrikar eller hur!


Nytt glas



Lite för många påsar kanske....


Stor städning

Nu har jag hållt på och städat i snart tre timmar, men hellre nu än när skolan börjar igen. Jag måste faktiskt säga att det blev mycket bättre nu än tidigare, även om det inte syns synligt så har jag städat undan och slängt lite saker för att det ska bli bättre ordning. Att bo två personer på 23 kvm är inte det lättaste när det gäller ordning och reda, speciellt inte när jag tar upp hela byrån med mina kläder. Har haft lite dåligt samvete över detta och bestlöt mig att ordna lite mer plats åt Linus kläder.



Ser stökigare ut än vad det är, skippade bara att vika underkläder och träningskläderna



Före


Efter



Före


Efter


Problem gillar vi

Varför måste man stöta på nya problem stup i kvarten? När man väl har löst ett problem så dyker snart ett nytt problem upp. Tydligen kommer vi inte ha något vinterlov och då spricker allting, har ju planerat en resa med Linus och redan betalat in handpeningen. När jag och Ferhat var ute på promenad nere på stan träffade vi på några från klassen varav en berättade att vi inte har något lov i vinter och just den här personen är bra på att skrämma upp folk.. Speciellt mig! Denna person använder sig av en skrämande och självsäker talteknik som får en att tro på vad personen säger.
Nu är jag väldigt stressad och nervös, får se hur jag löser detta på bästa sätt. Ska ner till skolan imorgon och  prata med någon lärare. Känns lite konstigt om vi inte skulle vara lediga alls, det är ju ca 3-4 röda dagar under julen och då vill troligen lärarna också ha ett break. Jag har i alla fall inte lyckats lugna ner mig efter det här utan tänkte nu istället ta till lite Marabou choklad. Lite godis och Sagan om konungens återkomst (på kanal 3) är vad som står på schemat klockan nio ikväll!


Du och jag ikväll


Kalles kaviar

Idag tog jag en lång sovmorgon och efter en stund promenerade jag upp till Sidsjön för att hämta ut mitt paket. När jag klev ut ur porten så möttes jag av Sundsvalls välkända vindar, jag glömt bort hur kallt det är här uppe. Igår när jag satt och tittade lite på tv och klockan slog ett så blev det plötsligt iskallt i rummet, här för man köra på vintertäcke året runt.
Upp till Sidsjön är det en lång uppförsbacke och jag har upptäckt att jag inte kan gå långsamt när jag är ensam och har en destination, som när jag släpar hem mina väskor från central stationen här i Sundsvall. Istället för att ta det lungt nästan små springer jag hem..
Paket innehåll min hood tröja från Kalles kaviar, samlade man åtta streckkoder så får man inte hood tröja för endast 59kr (fraktavgiften) Färgen kanske inte var den snyggaste, men perfekt att ha på sig när man är hemma eller ska iväg och träna!



Det är alltid kul att få paket








Vilken miss

Så var man framme i Sundsvall igen och den här gången möttes man inte av berg med räkningar, rabatt erbjudanden mm utan endast av några trevligheter. Har ett paket att hämta ut på posten, jag vet inte riktigt vad det kan vara, men har mina gissningar. När jag satt på tåget skickade jag iväg ett sms till Henrika för att se om hon redan var uppe i Sundsvall eller inte, fick till svar att hon funderade på att åka till Sundsvall på måndag då vi tydligen börjar skolan på onsdag istället. Då vart jag ritkigt irriterad, jag var helt inställd på att vi skulle börja skolan på måndag men så ändrar de i sista sekunde och dum som jag var tittade inte för att se om det blivit några ändringar utan bokade resan upp hit ändå. Jag och skolor (scheman) går inte ihop, det är inte första gången som jag gör misstag men förra gången var värst. Höll på att mista min plats då jag glömt att registera mig, hade verkligen tur i oturen den gången!

 Sitter just nu och dricker kaffe, funderar på att gå en sväng ner till Coop för att köpa något att dricka ikväll och lite frukost till imorgon då kylskåpet är helt tomt. Tanken är att jag ska storhandla imorgon och tänkte därför göra en listan ikväll. Är inte på humör att släpa hem tunga kassar ikväll, det spar jag till imorgon.
Pratade precis med Ferhat som frågade om jag ville med ut ikväll men det är tveksamt. Är väldigt trött efter en lång och stressig dag. Tänkte få igång min nya mobil som jag fick av Linus igår innan jag åkte hem. Nu är jag verkligen bortskämd på riktigt, men jag känner mig alltid bortskämd när jag är tillsammans med honom.




Louise flummar runt i lägenheten


För många koppar kaffe?


Min nya mobil


Ängelholm dag 4

Så var det dags för mig att flyga hem till Arlanda igen, något som var helt sorligt. Känns så tomt utan honom och värre blir det när avståndet ökar, imorgon tar jag tåget upp till Sundsvall igen och då är det 100 mil mellan oss.

Saknar honom så !


Ängeholm dag 3

Den här dagen sov jag faktiskt lite länge än vanligt, men sen vaknade jag av att Hampus hoppade upp och slickade mig i ansiktet. Då fick man inte sova längre enligt honom.
Senare mot eftermiddagen var det dags för en synundersökning och betalning av glasögonen, som kommer skickas upp till Sundsvall nästa vecka.
Senare mot kvällen åkte jag och Linus till Helsingborg och hälsade på hans kompisar Patrik och Ewa som var hur trevliga som helst! Vi åt tacos, drack vin och tittade på en film. 


Hampus




Ängelholm dag 2

Linus stack som vanligt iväg till jobbat strax efter kl fem på morgonen och själv klev man inte upp förrän efter nio. Det är allt skönt med sovmorgon! När jag hade vaknat till liv och tagit hand om morgon frillan så skickade jag iväg ett sms till Per. Vi möttes upp inne i Ängelholm någon timme senare, det blev lite fönster shopping.... trodde jag ja. Plötsligt fann jag mina glasögon, ett sådant par som man bara "måste ha". Dessvärre blev det ingen billig historia men efter att ha prova dem ett visst antal gånger bad jag att få återkomma lite senare under dagen, drabbades av beslutsångest gånger tusen.
Per och jag tog en paus på Espresso house, där en viss någon blev lite uppvaktad ;) hehe
När Linus slutat sitt schift kom även han ner till stan som råd inför mitt dyra köp. Jag vet att Linus inte gillar den stilen så uppskattade hans godkännande ännu mer. En sista titt på glasögonen resluterade i en bokning för en  synundersökning nästa dag och hemlåning av glasögonen. 
Även Linus handlade lite, svart hårfärg som jag sedan fick hjälpa honom med. Vi valde inte den bästa tiden på dygnet, men vi fick det i alla fall gjort!


Ännu en shopaholic? hehe



Kärlek





Per förstör beviset


Det blev en del spring fram och tillbaka över torget


Mina snygga glasögon från Peak


Linus


Ängelholm dag 1

Nu har jag lite uppdateringa här på gång,har inte blivit så mycket bloggande då jag var nere i Ängelholm och hälsade på Linus. Som jag tidigare skrev bodde vi hemma hos Linus arbetskollega Jocke, hans sambo Ami och deras hund Hampus och katt Sigge.
När jag vaknade upp på tisdag morgon var Linus redan på jobbet sen några timmar tillbaka och jag fick sysselsätta mig själv. Jocke var snäll och visade mig runt på stan lite så jag slapp sitta inne hela dagen.
När Linus senare slutat sitt arbetspass var det dags för Jocke att påbörja sitt.
På eftermiddagen åkte vi till Lund för att hälsa på Linus kompis Safid. Vi tog en sväng till Ikea och därefter blev det hämtmat framför tv:n.


Linus


Linus <3


Snart framme



"Hon ska va stor, hon ska va mullig, hon ska va tjock, hon ska va knubbig...."


Ängelholm

Nu befinner jag mig nere i Ängelholm, bor tillsammans med Linus hemma hos en arbetskollega till honom, Känns lite lustigt att bo hemma hos någon man adrig har träfffat, samtidigt som Linus är iväg och jobbar. Nu är jag i alla fall hemma ensam en stund, eller ensam och ensam har hunden och katten som sällskap =)
Flygresan hit gick bra trots min förkylning, det sved till i ena örat när vi skulle landa bara men utöver det gick resan galant!
Linus slutar jobbet nu och är hemma om ca 30 minuter då ska vi eventuelt hitta på något skoj, solen här skiner för fulla muggar trots smhi utlovade regn. Inte för att jag klagar det är bara att passa på och njuta för om en vecka är jag uppe i kalla Sundsvall igen.

Glasögon

Hur kommer det sig att man ofta hittar/ kommer på saker som man vill ha/ behöver? Nu har jag en hel del saker som jag vill ha, känns nästan som jag bygger på hög. Min mobil som jag vill ha har precis släppts ut på marknaden och där försvinner ca 3500kr och nu har jag även hittat två par snygga glasögon. Fastnade för ett par Prada gasögon men upptäckte snart att jag var sisådär tre år sen, de var tydligen populära år 2006. Men när jag tittade vidare hittade jag ett liknande par på favotic.com. Det var inte så länge sen som jag köpte nya men dessa är helt olika i modellen jämfört med dom jag redan har. Förändring förnöjer heter det ju! Men även om glasögonen är snygga så kanske det inte passar på just mig, får prova och se.


              

Prada glasögon som jag fastnade för (men de fanns  år 2006)


Dessa liknar Prada modellen
                                                                                     

Gillar även den här modellen



Vilket par gillar du bäst?





Tennis

Nu har jag spenderat fler timmar med att göra ingenting, börjar tröttna på det! Vill bli av med förkylningen och då ska vila hjälpa, men oj så tråååkigt det är. Jag har i alla fall fått några underhållande samtal idag från vänner och pojkvännen.

Blev lite avundsjuk på lillebror som ska ut och springa lite i spåret nu, Jag vill också kunna springa! Jag har ingen kondition för fem öre men det är dags att träna upp den snart (som så många andra också säger) Ska eventuellt spela tennis i veckan nere i skåne med Linus, Per och Patrik. Vi får se hur det slutar, tänker bara på sist när jag och Cecilia spelade för ett eller två år sedan då kom spelandet aldrig igång på riktigt. Vi hann slå bollen en varsin gång innan den flög åt ett annat håll, men kul hade vi minsann.



Pappa och lillebror fiskade kräftor i helgen, mysiga djur!





Louise gillar ego bilder

Flygbiljett

I morse vaknade jag först klockan åtta men somnade om en stund till, för vad är vitsen med att gå upp klockan åtta egentligen? Ingen annan är ju vaken då och skulle man ringa hem till någon känns det nästan elakt, något som Linus fick prova på då jag väckte honom.
Idag blir det inget jobbande för min del, är fortfarande lite fökyld och då är det bäst att jag stannar hemma en dag till. Lyckligtvis "brinner" det inte i näsan länge, igår ikväll kändes det verkligen som det brann i näsan. Det gjorde ont och värmde men det försvann under natten.
Nu hoppas jag verkligen att förkylningen har släppt tills imorgon av flera olika anledningar men speciellt då jag ska flyga ner till Ängelholm och hälsa på Linus. Hur ont kommer inte det göra!! Sist jag flög förkyld var från Spanien för ett antal år sedan och det kändes må jag säga. Sen vore det kul att få jobba imorgon, var ett tag sen sist. Har men ett toppen jobb som mig så längtar man efter sina timmar =)

Nu är flygbiljetten bokad imorgon kl 21:30 från arlanda, vart faktiskt lite förvånad över hur billigt det vart. En sista minuten (flygbiljett) kostar 395 kr och en sista minuten (tågbiljett) kostar 425 kr och då skiljer ju även restiden men 2,5 timmar.
Värsta kapet!

Just nu sitter jag och tittar lite på Sunes jul, det är bra grejor det!




Trötter

Äntligen ska man strax få krypa ner i en skön, varm säng. Dagen började som sagt med en tenta kl nio följt av en bilfärd från Sundsvall till Fittja, där vi lämnade av Ferhat. Resan hem kändes betydligt längre hit än dit, men sitter man och åker genom en skog i regn oväder så kanske det har sin lilla förklaring... 
När vi lämnat Fittja åkte vi in till stan och mötte upp Emilia och Mickis för en drink. Jag är helt slut i kroppen och ändå har jag inte gjort något ansträngande, men är man lite förkyld så är man.


Ferhat


Cecilia hade svårt att sitta still, låter väl lovande?


Så klagar dom på att jag posar


En koncentrerad Brolle


Första stoppet


Vem blev mest nöjd med sitt köp ?


Brolle då


Nämen, vad skåda mitt öga mitt ute i skogen..









Snart hemma!







Drink senare på kvällen


Mickis och Cecilia


Emilia, Mickis och Louise

Tränar

Så här tränar vi






Regn

Hahaha säger jag bara efter dagens omtent, ett skämt antagligen från min sida. Till en början verkarde frågorna lovande men när jag närmade mig de två sista sidorna så lämnade jag några rader blankt. Hade verklinge  ingen aning vad jag skulle skriva och det gick inte heller att få ihop någo trovärdigt. Nu är det bara att vänta och se hur det går efter rättningen, hoppas på det bästa annars blir det ännu en omtenta i höst tillsammans med småttingarna (nya sjuksköterskor som börjar sin utblidning nu i höst).
Vägen hem efter tentan var minder kul, regnet öste ner och jag försökte hoppa över de stora vattenpölarna men utan resultat. Sitter nu hemma i lägenheten ch inväntar Cecilia som är och provrider hästan igen, vi beräknar vara ute på vägarna någon gång runt två tiden.

Birsta

I natt var det inte kul att sova, vaknade flera gånger av min roliga rethosta. Så när klockan ringde om ville jag bara dra täcket över huvudet och sova några timmar till, men istället vilade jag 20 minuter extra.
Efter en dusch och lite yoghurt i magen var vi redo för ännu en dag uppe i norr.

Åker man till Sundsvall så måste man göra ett besök på Birsta. Rundturen gjorde både mig och Cecilia lite fattigare men samtidigt gjorde vi några fynd!










Cecilia var nöjd med sina fynd

l



Så var även jag


Vilken sötnos!

Nämen vem är den här sötsnosen då?



En passbild från 2005

Gubba klockan


 


Nu har min klockan anlänt, den var faktiskt riktigt snygg!!
Gillar min gubba klocka, den passar till det mesta också.






 






Sundsvall

Att vakna upp i kära Sundsvall var ett bra tag sen, lite kallare här uppe men solen skiner och det är alltid ett plus. Idag ska min dag bestå till största del av plugg men måste också ner på stan och betala in handpeningen till Ticket. Resan upp till Sundsvall var riktigt rolig, mycket prat och skratt bjöds det på... även en och en annan hambrugare haha


Vi lämnar vår by bakom oss


Jag


Cecilia är i gasen


Vi plockade upp Ferhat i Upplands väsby


Resan bjöd på en hel del regn


Reklam bilder gillar vi!


Ännu mer reklam...




Outlet


Cecilia och Ferhat


Ferhat och jag med min införskaffade Norrlands tröja





Ferhat`s nya stil. Vad tycks? =P

7 månader tillsammans





Att skicka iväg en flirt via datorn är ingen konst

Men första mötet med dig gjorde mig blyg

Du var så söt, go och underbar på alla sätt

När jag är med dig är jag lycklig!


Imorgon åker vi

Imorgon drar jag upp till Sundsvall med Cecilia, ska bli roligt att få visa henne mitt nya hem i tre år framöver. Men först ska vi hinna med lite saker på morgonen innan vi beger oss. Vet inte riktigt hur jag ska packa inför imorgon.
Om jag ska ta med mig allting på en gång eller bara kläder och prylar som jag vet att jag inte behöver den sista veckan här i Stockholm innan jag återvänder till Sundsvall för termin två. Smartast är ju att ta så mycket som möjligt nu när vi åker bil upp, för nästa gång blir det bökigt med flera väskor på tåget. Ingen hit!

Vill du läsa mer om Cecilia och hennes underbara äventyr?
Läs då hennes blogg www.sessilutt.blogg.se


 


Så här kul kan man få tillsammans med Cecilia (Brolle)

Svårt att sova

I natt gick det inge vidare att somna, låg och vände och vred på mig i två timmar. Det finns flera förklaringar till varför; jag drack en latte tvåt immar innan jag hoppade i säng, är stressad när det gäller min tenta, orolig över att jag inte kommer kunna betala min resa i vinter och jag saknar L ponken. Jag har sådan ångest inför lördag och tenta så det finns inte, det kommer inte gå bra för fem öre men då får jag bara göra om den. Men jag vill verkligen inte det!
Har hunnit jobba några timmar idag och nu är det dags att plocka fram läslusen en stund, satte mig uppe på rummet för att försöka hitta plugg ro men det är ju inte det lättaste med en dator i närheten hehe

Latte är gott

Dricker lite latte och tittar igenom morbror Kents bilder från Patriks student.
Nu har jag i alla fall beställt en klocka och det blev den från cocoo.se för 151 kr. Hoppas jag får den nu när jag åker upp till Sundsvall en sväng, vill inte behöva betala extra bara för att jag inte hämtat ut den i tid. Men det står på hemsidan att det tar ca 3 arbetsdagar så.


Mamma, pappa, Patrik, jag och Linus



Söta Doris

Sur gumma

Vilken dag, vilken dag. Började dagen med att ringa till vårdguiden för att få veta lite mer om svininfluensan. Min kompis mamma har drabbats och jag ville veta om jag låg i riskzonen nu när min kompis började känna sig lite dålig idag. Idag har det också gått tre dagar efter det att hennes mamma visade symtom och symtomen brukar visas efter 3-7 dagar. Anledningen till att jag ringde var inte för att jag oroar mig för min egen skull utan för mitt assistent barn. Skulle nämligen ha jobbat mellan kl 10:30-15:30 idag.

Samtalets gång

Damen; välkommen till vårdguiden "Camilla"
Jag; Ja hej jag har en fråga när det gäller svininfluensan
Damen; okej .....
hon ändrade till ett surt tonläge under hela samtalet
Jag, Jo det är så att min kompis mamma insjuknade i torsdags i svininfluensan och sen träffade jag min kompis i fredags och senast igår. I morse berättade min kompis att hon har fått ont i halsen och det är idag tre dagar sedan hennes mamma blev sjuk. Nu är det även så att jag jobbar som personlig assistent åt ett väldigt infektions känsligt barn och jag undrar om jag ligger i riskzonen?
Damen med ett surt tonläge; men du visar inga symtom....
Jag; nej men det brukar väl ta mellan 3-7 dagar innan man visar några symtom
Damen, ja jo så är det
Jag; vad skulle du råda mig till att göra
Damen , (fortfarande surig) nej jag kan inte hjälpa dig du får kontakta barnets mamma eller läkare
Jag; okej, tack så mycket för hjälpen

Visst kanske det inte är så kul att sitta och svara på alla tusen människor som ringer in och frågar om svininfluensan men när det gäller ett barn ska de mig tusan inte sura! Damen i luren kanske inte kan säga vad jag ska göra men när jag ber om råd hade hon väl kunnat säga "Jag skulle råda dig att stanna hemma en dag till och se hur din kompis symtom urartar sig, kan ju röra sig om en vanlig förkylning också" eller "Vill du vara på säkra sidan så kontakta hennes läkare om det är möjligt eller stanna hemma en dag". Att försöka få tag i läkaren skulle ta mig en dag och frågan är om hon/ han ens skulle kunna ge mig ett vettigt svar. Men jag hatar när jag får den tjuriga tonen, jag ringer ju inte för att jag tycker det är kul utan för att jag är orolig. Sen att hon inte kan svara på frågan är väl en annan femma men att ha den där tonen är bara onödigt! Så fruktansvärt otrevligt!! Då borde de införskaffa ännu en linje som bara svara på svininfluense frågor så slipper en surig dam svara nästa gång...

Klocka

Nu är jag på jakt efter en armbandsklocka, det kan ju bli hur snyggt som helst! Frågan är bara vilken modell.


Klockor från Ur och Penn



X35098-737

698kr






QVK70104QBL02103
149 kr                                             198kr







Men favoriten är från Cocoo.se

En riktig "gubba klocka" enligt Linus

251kr


Vilken tycker du är snyggast?

Sluta vara negativ

Gud så irriterad jag blev idag, varför måste vissa påpeka onödiga saker. Jag var faktiskt nöjd med min resa till Puerto Rics nu i vinter, visserligen kostar den en del men det är ju som sagt under julen då många vill ut och resa. Sen måste jag anpassa mig efter skolan så jag inte missar viktiga dagar där. En resa till Thaliand går nästan på dubbla priset, visserligen är det ju billigare att leva där men ändå. Jag berättade gladerligen om min resa som jag och Linus hade planerat men när det kom fram att jag skulle till Puerto Rico i Gran Canaria och inte i Västindien så tyckte en viss person att det inte var lika spännande/häftigt längre. Vem sa att det skulle vara häftigt? Sen passade även denna person på att kommentera priset på resan, hur dyrt det var och frågade även om det var lyx hotell vi ska bo på. Varför måste man komma med sådana kommentarer, kan man inte bara hålla det för sig själv eller i alla fall tillägga "men det tror jag är värt det" efter alla negativa saker. Jag var ju snäll och följa med i bilen (jag blev tvungen att köra) till hamnen för att hämta hem några mammor, fastän jag behövde plugga. Kanske är jag väldigt lätt retlig idag men jag avskyr när någon tror att allting ska vara perfekt, alla har ju olika uppfattningar om vad som är perfekt. Jag tycker att få resa tillsammans med någon jag älskar är perfekt !

BirgerJarl

Finns det något härligare än lite sol på sin lediga dag? Sitter upp på balkongen och har det härligt. Det är lagom varmt och jag äter min kyckling sallad. I "morse" blev jag väckt av ett telefon samtal från miss Emilia som undrade vad jag hittat på kvällen innan. Jag måste erkänna att jag fick minnesförlust, det tog mig flera minuter att komma på att jag var ute på BirgerJarl i Uppsala med Karin (Korven) och Cecilia. Jag var den nyktra utav oss tre och fick ansvaret att köra oss hem, vilket gick galant.
När jag slutade mitt arbets pass kl 15 igår var det bara att springa hem , plocka upp Cecilia och tanka bilen. Jag hade i torsdags kväll lovat mor min att jag skulle köra henne och två av hennes arbetskollegor till Ålands förjan. Bilfärden vad minst sagt roande, hade tre fruntimmer i bakstätet som drack vin och tjöt av skratt. De hann i alla fall fram i tid trots den långa bilkön plus en liten omväg. När de hoppat ur bilen och klivit ombord så började det spöregna och därefter hagla, trodde nästan att rutan skulle gå sönder. Marken blev vit och det såg ut som snö.
Vi blev taggade att gå¨ut men då inte i Stockholm utan gärna i Uppsala, men ingen var på idèn förrän vi fick ett samtal från kära Karin som gillade våra planer. Vi anlände till Uppsala strax efter halv elva och då var det ingen i kön och tur var väl det då vi lämnade tröjorna i bilen och gick 50 meter till ett av Uppsalas uteställen; BirjerJarl. Kvällen/ natten blev mer än lyckad och vi dansade nästan till det var dags för stängning. Sen var det bara att hoppa in i bilen och försöka hitta vägen till ett av Uppsalas alla Mcdonalds, inte det lättaste till en början. Karin visste precis hur man skulle åka så med henne som vägbeskrinving hittade vi dit och även hem. Att hitta i Uppsala är faktiskt inte en enkel match! Allting ser ju precis likadant ut....

 
Ett roligt ögonblick inne på BJ

Karin; Jag är hungrig kan vi inte åka till Mcdonalds nu?
Jag; Okej, är du redo att gå Cecilia?
Cecilia helt inne i sin värld då en ny låt spelas inifrån dansgolvet
Cecilia; Vänta kan vi inte bara dansa till den här låten, tycker den är så bra!
Vi skuttar tillbaka till dansgolvet
Karin; jag förstår inte var låten är bra någonstans, jag hör verkligen inte det
Cecilia; jag hör!


Brolles outfit


Louies outfit






Hahah vilken min jag gjorde här då!


Puss från Karin




Karins outfit


Vätske påfyllning

Rea

Aja baja Louise! Jag borde inte gå in i några affärer då jag faller så lätt för frestelser. Den här gången kunde jag inte låta bli att köpa dessa;


Tröjan är från MQ och kostar 249kr 


Hittade den här västen på MQ rean och den kostade 99kr

Jag köpte även ett par svarta tjocka leggings men det var faktiskt ett planerat köp och leggings kan man inte få för många utav. Det blev även en ljusblå oversized tröja från Gina trico för 49kr. Mig börde man inte få släppa lös ensam i en affär när det är reor, kanske borde jag shoppa lite mer med Linus? Han säger ifrån om han tycker det är dyrt eller att jag redan har något liknande plagg hängandes hemma i garderoben. Men nu måste jag hålla hårt i pengarna så jag kan betala av min resa i december.  

Bedtime

Det blev ingen kvälls promenad idag, men kanske det är lika bra.
Är i stort behov av lite sömn nu känner jag, ögonen vill en sak medan benen vill något helt annat. 
Nu ska jag ändå krypa ner i sängen 

 

Stickat i vinter är myyys

Saknar dig

Saknar dig





Vill att det ska bli oktober nu nu nu, så vi får vara tillsammans varje dag!

Mcflurry

Först nu ska jag sätta igång och plugga, trodde jag skulle ha börjat för länge sedan man allting drog ut på tiden. När jag och Cecilia väl var klara borta på komvux var vi bara tvungna att åka förbi Mcdonalds och köpa oss en varsin Mcflurry med Cornetto smak, hur god som helst!


Mcflurry


Det här kan man kalla glädje !





Vad sägs om en hemmagjord mobilpåse a la Cecilia?

Louie och Sessan på stan

Eller stan och stan, vi promenerar snarare runt i och utanför en by norr om stan. Jag började dagen men att sova lite längre för att sen snabbt skynda mig till jobbet och jag hann i tid, men det var på håret. Efter lunchen åkte vi till Fjärils huset och vandrade runt ett tag innan vi åkte vidare och fikade hemma hos några bekanta till familjen jag jobbar hos. Det blev att jag stannade två timmar extra men då valde jag istället att sluta en timme tidigare imorgon istället. Imorgon kommer allt bli en hektisk dag. Efter jobbet ska jag åka med Cecilia till Komvux där hon ska försöka hitta sina lärare i de kurser hon ska börja nästa vecka. Hon måste meddela dem att hon inte kan närvara på uppropet då hon ska med mig upp till Sundsvall för att eventuellt köpa en häst (men jag ska göra en omtenta). Själv ska jag se om det går att hämta mina betyg från förra året då jag läste upp två ämnen, hade alldeles glömt bort det nu när jag pluggar på högskolan uppe i Norr. Inte för att jag behöver betygen längre men det är ju alltid kul att ha kvar som ett minne. När vi är klara med ett besök på Komvux ska jag köpa en engångs kamera som jag ska ge bort i present till en tjej som fyller 7år, tror nog hon kommer gilla det. För hur mycket roligare är det inte med bilder som man framkallar? Jag har tusen bilder på min dator och där gör dom ju ingen nytta, tänk så skulle jag få virus och alla bilder försvinner......

Men men vi tar en dag i taget och då måste jag ju berätta om min och Cecilias minst galna promenad ikväll. Vi gick en annan runda den här gången, runt industri området. Under de senaste veckorna brukar det köra omkring bilar där borta som tävlat mot varandra på en väldig lång raksträcka. Vi hade hoppats på få se lite bilar i aktion men vi kom nog dit lite för tidigt. Men vi hade inte någon vidare lust att vänta en timme eller två för att få se lite race utan vi fortsatte promenaden.
Av någon anledning (men som jag inte minns nu) började vi gömma oss för biliarna och det gick till på följande sätt; så fort vi såg skymten av en bil hoppade vi in i skogen/ bakom buskar eller ner i diken. Nu i efterhand känns det lite udda men just i sekunden hade vi nog en tanke bakom det hela, eller man kan ju alltid hoppas.




Brolle





Klätterapa


Puerto Rico

Nu är resan till Puerto Rico preliminär bokad. Jag medger att jag kände mig lite tveksam i början men nu känns det bara bättre och bättre, för vem vill inte ha en resa att se fram emot? Jag och/eller Linus kan fortfarande ändra oss då vi inte har betalat in handpeningen ännu, det gör vi först nästa vecka. Vi flyger med Ving tidigt den 25/12 och landar i Sverige igen den 9/1. Tror att en vecka skulle kännas lite kort, då kan mna åka ner utan att behöva känna sig det minsta stressad. Vi åker tillsammans med Linus kompisar Eva och Patrik, som var i Puerto Rico förra vinter och bodde på samma hotell som vi gör nu och det är ju en fördel för då måste ju resemålet vara bra.


Puerto Rico

Hotellet Altamar som vi ska bo på (bilden är tagen från Vings hemsida)

Hurtigt

Vart tog solen vägen som smhi lovade? Lyckligtvis blev det ingen större regnskurar och fram mot kvällen tittade solen självklar fram. Mötte upp Cecilia och Emilia för en kvälls promenad kl 17 och går man med Emilia får man minsann inte slöa haha, hurtigt värre var det och nu i efterhand känns det må jag säga!
Sen har jag även pratat med Lille Linus angående en resa i vinter, där han har som förslag att åka till Puerto Rico. Jag undrar om jag har blivit snål på riktigt, att handla upp saker för en tusen lapp eller två är okej men när det börjar bli två siffrigt så får jag lite små panik. Jag är nog lite rädd att inte ha pengar men det måste jag väl bara komma över. Det skulle faktiskt vara hur mysigt som helst att åka iväg med Linus i två veckor och njuta av sol, lite värme och god mat.

Sitter i alla fall här nu nere i köket och pluggar samtidigt som jag skriver ett inlägg i bloggen och tittar på Beck på fyran, det kallas Super Woman med andra ord haha. Inte många fruntimmer som kan sig på så många saker åt gången.

Spökhus

Det är så härligt med en lång kvälls promenad precis innan man ska gå och lägga sig, då går man av de sista spring i benen och man kyler kroppen som då längtar efter en mjuk och varm säng. Det var tänkt att promenaden skulle bli lagom lång och man skulle komma i säng relativit tidigt, men klockan närmar sig halv två och fortfarande är jag uppe. Jag och Cecilia gick en lång sväng runt byn och Cecilia berättade att hon kanske ska köpa en häst, hur kul som helst för henne ju!
Sen när vi närmade oss mitt hus berättade jag om en smaskig blåbärs paj med vanlijsås som stod och väntade där hemma, vi tittade på varandra och klev in i huset utan ett ord. Satt i soffan bredvid mamma och mumsade på lite paj samtidigt som American Idol visades på tv, vi såg inte hela finalen för sen var det dags att följa Cecilia en bit hem. Men när man är en tjej och ska ta en kort promenad så blir det lätt till en lång. Vi pratade om allt och ingenting när vi plötsligt stod utanför ett av byns läskiga "spökhus". Då berättade jag vad som hade hänt några veckor innan när jag var ute och promerade med mitt assistent barn, hennes syster och mamma. Det var nämligen så att systern ville gå närmare huset och jag följde med, när jag stod där så kände jag hur det stack till på foten. Tittade ner men såg vare sig några myror, tistlar eller brännässlor, skumt var det! När vi gick bort ifrån huset försvann smärtan, bara så där! 
Precis när jag hade berättat klart historian så hörde vi ett konstigt ljud men ingen var i närheten, Cecilia plockade upp sin mobil och då hade mobilen spelat in vårat samtal i tre minuter. Vi lyssnade på vad som hade sagts och det var precis när jag började berätta om det läskiga huset och min svidande fot. Man hörde inte så bra då mobilen hade legat i hennes ficka, vilket gjorde det ännu läskigare!
Jag har alltid varit lite skeptisk till det här med spöken, men nu vet jag inte längre......
Vi stände av inspelningen och fortsatte förbi en tobaks affär, där en bil plötsligt körde in och parkerade. Vi hoppade in bakom buskarna och smög, kände oss som värsta spionerna och hoppades att det skulle ske ett brott så vi kunde larma polisen och stoppa dom. Men ingenting hände och vi vågade oss fram bakom vårat gömställe för att därefter skiljas åt för kvällen.


Sol och värme

Även den här dagen bjöds det på sol och värme. Enligt Smhi ska det bli fint väder imorgon och på onsdag, men man kan ju aldrig riktigt lita på meteorologer. Men vad man kan göra är att hoppas!

När jag slutat jobbet gick jag hem och satte mig uppe på balkongen med en laptop och skolböckerna, fick faktiskt lite gjort! Nu när det är så fint väder får man nästan lite dåligt samvete när man sitter inne och ugglar.


Läser på om njurarna


Helgens äventyr

Idag när jag slutade jobbet så började jag fundera ut vad jag ska hitta på i veckan när jag nu återgår till måndags kvällar och helgs passen. Men så är det andra assistenten sjuk och jag får jobba ännu en vecka, super bra ju!
Här kommer lite bilder från helgens äventyr.

I lördags var jag på Mattias och min kusin Therese bröllop 



Min stiliga far


Min fina mamma


Galna Lillebror



Brudparet


Tre söta tjejer




Såå fina tillsammans



Sen har vi då söndagen som bestod av jobba och grillning med några vänner, en lagom avancerad kväll med andra ord som avslutades med en natt promenad runt byn.





Doris och Cecilia

Det rätta svaret

Här kommer det rätta svaret på gårdagens lek, som gällde att försöka lista ut vilken av dessa tre bilderna som skulle bort.


         



Svaret är Cykel för det är nämligen ett föremål som Cecilia inte har kört in/ på eller över med sin bil =P


Vilken bild ska bort?

Kom plötsligt ihåg en rolig lek som visades på tv när man var yngre ur;
Fem myror är fler än fyra elefanter.
Man ska alltså gissa ut vilken bild som inte hör hit och motivera sitt tänkande.
Jag har valt ut tre bilder denna gång, var så goda att gissa =)


gatuskylt



Cykel






Rådjur






Vilken bild ska bort? Motivera varför.

Brolle då


Bra parkerat? Tycker jag känner igen bilen.......





En taggad Cecilia

Koncentration vad är det?

Sitter här med skolböckerna i knät och försöker hitta koncetration, men det går inge vidare. Hittar hela tiden på olika anledningar att få slippa plugga. Men ska förska mig på anatomin en sista chans för ikväll och sen börjar det närma sig läggdags, vill vara pigg och fräsch imorgon både på jobbet och bröllopet.

Nu slutar Linus jobbet och då kan vi prata en liten stund och säga godnatt, riktigt mysigt att få prata med honom innan man somnar =)


Snyggingen Min

Älskar Dig!

Betala för lite sol

Sessan and Louie goes to the beach... Haha nej så lyxigt hade vi inte, vi fick minsann betala för lite sol. Tog en sväng med bilen och solade lite solarium. Det har varit sol hela dagen men precis när jag slutade jobbet kl 16 började det regna lite och solen försvann bakom alla moln för att sedan titta fram nu igen. Jag har alltid tyckt det är lite små läskigt att lägga sig i ett solarium och stänga till "locket" helt och hållet, man har ju sett skräck filmen; Final destination 2 eller 3 där två tjejer bli instängda och bränns upp. Visst är det bara på film, men ändå måste jag ibland lyfta "locket" bara för att testa att det verkligen gick att öppna haha!
Precis när vi skulle bege oss ut till bilen efter 20 något svettiga minuter i ett litet rum, så spelades Ola Svenssons relativt nya låt; sky`s the limit på radion och vi blev tvungna att stanna och lyssna klart. Ola är en smart kille som vet hur han ska göra för att få låten till en hit, han släpper en upp-tempo låt i början av sommaren som han sedan uppträder med i olika sammanhang ex rix fm mm. Roligt att han inte kör på massa ballader utan vågar sig på lite flummiga låtar också, som sedan spelas om och om igen.... det gillar vi!


Så här vackra kan man bli efter en solstund!

 



En aaaaaaaaningen röd under ögonen, men det försvann sen som tur är hehe




Diskret?

Skinande sol hela dagen, super härligt! Fick åka till Sigtuna på arbetstid, det är inte alla som får göra det och äta god sallad på gräsmattan men en svalkande kulglass till efterrätt. Men självklart går det inte att undgå allas blickar, speciellt de vuxnas. Vissa verkligen stirrar på mitt assistent barn och det är inte diskret precis. Brukar man inte komma på sig själv att man stirrar och då skämmas lite, för att därefter titta bort? Eller var det förr då man ville låta alla vara för sig själva. Visst kan jag förstå att man tittar på människor, man går ju inte runt och blundar precis men det är än väldig skillnad på att titta en gång eller två och att stirra. Barn är ju ursäktade då de inte kan rå för sin nyfikenhet men vuxna bort tänka lite mer på var de har blicken någonstans.

Men nu ska jag inte låta allt för irriterad, världen är full av odiskreta människor. Allt man kan göra är att försöka ignorera dem, tills de är så pass vågade att det går fram och börjar ställa frågor....

Nu sitter jag här med en liten laptop i knät och försöka plugga, men det går inte riktigt som jag vill. Kan inte ritkigt koncentrera mig, finner ingen studie ro. Vill ha sommarlov tills skolan börjar ju!

Så var det måndag igen

Vad hände med helgen? Är det inte söndag idag? Helgen bara försvann, men de sägs ju att tiden går fort när man har roligt, för roligt har jag verkligen haft!
Helgen började med att Linus kom och hälsade på, men att hämta upp honom i Upplands väsby skulle visa sig bli mer komplicerad än jag hade trott. När jag hade rullat ut på stora vägen och lämnade vår lilla by bakom mig började batterie knappen lysa och jag blev väldigt nojjig så ringde både Linus och pappa som sa åt mig att vända om och byta bil. Det var ju lättare sagt än gjort då jag blev stående på en infart när minst 40 tävlings bilar körde förbi. Men till slut kom jag iaf fram till en mindre road Linus som fått följa några fulla tjejer skådespeleri. Under lördag var det kalas för fulla muggar, Christer fyllde 50 år. Under festens gång var det vissa som fick i sig lite mer än andra men det var hur roligt som helst. Ungdomar och vuxna är en bra mix på dansgolvet!
Söndagen bestod till största delen av vila och film.

Idag ringde klockan 05:33 då det var dags att kliva upp för att säga hejdå till Linus som åkte ner till skåne igen, nu längtar jag bara till oktober då vi slipper pendla och får vara vi två igen =) När jag lämnat av Linus vid tågstationen och matat hundarna så hann klockan bli sju och det kändes nästan onödigt att hoppa ner i säng igen för en timme men ögonen sa någonting helt annat och somnade fort om. Sen bar det av till jobbet och kom hem igen kl 16, då åkte jag med mamma för att handla mat och något hon skulle ha på sig inför bröllopet. Jag hittade bla den här lilla söta väskan;


RSS 2.0