Godis

Mina föräldrar lämnade kvar något i lägenheten och hur frestande är inte en skål fylld med godis! Som tur var fick jag hjälp av Henrika att göra mig av med det goda hehe


Annons

Nu har föräldrarna åkt hem till Stockholm och man lämnades ensam igen haha. Nejdå jag tycker det inte är lika jobbigt som sist, för då var det första gången som jag lämnades ensam i en ny stad och inte hade man hunnit lära känna någon heller. Nu har jag Henrika och det är riktigt underbart, tråkigt bara att Linus inte kan bo här just nu.
För tillfället ser lägenheten hemsk ut, det ligger saker överallt men det ska bli ändring på det. Igår införskaffade jag en hylla man kan hänga upp på väggen men istället har jag den stående på govlet inne på toaletten, blev lite mycket jobb att städa runt alla hår/ dusch produkter.

Jag har även bestämt mig för att lägga upp en annons på blocket eller bubbleroom för lite klädförsäljning. Har hittat några kläder när jag rensade ut byrå lådorn och det är kläder som jag aldrig har använt. Nu sitter jag bara och funderar på vilken sida man ska lägga upp kläderna på; Bubbleroom eller Blocket. På vilken sida syns annonsen bäst?


Jag är riktigt nöjd med mitt fynd!


Trevlig dag på stan

Igår valde jag den sämsta tvättiden, nämligen kl 23-02. Så när jag vaknade i morse var jag fortfarande trött men man vill ju inte sova bort hela dagen så jag klev upp. Fick sms om att min tröja hade kommit till ICA vid Sidsjön och vart genast gladare. När jag hämtat ut tröjan så promenerade jag och Henrika ner till stan för att möta upp resten av tjejerna. Det blev en rätt ekonomisk dag och det är ju aldrig fel. Dagen bjöd också på en hel del skratt, Speciellt då vi gick in i "den roliga affären". Innan vi skulla skiljas åt tog vi en fika och vilade våra stackars ömma fötter.

Henrika och Anna

Rebecka till vänster

Sofia

Sofia och Louise



Ett bra knep

Så var dagens träning avklarad och nu inväntar jag mitt kvälls pass som värd på friskis. Idag på träningen så märkte jag hur mycket mer jag orkar jämfört med tidigare, speciellt när det gäller situps. Jag var inte ens beredd på att jag skulle orka gå så långt upp (vanligtvis kanske ryggen lämnar marken med en decimeter) och utan att det tog emot. Fick lite känslan "plötsligt händer det" och började skratta lite för mig själv. Appropå plötsligt händer det, jag måste verkligen sy in mina byxor. För ca tre veckor sedan köpte jag nya, bekväma träningsbyxor men jag tror att de redan då var på gränsen att vara för stora i midjan. Något jag märkte av idag, fick dra upp dom flera gånger och det blir bara irriterande! Men jag är tveksam till om de går att sy in på grund av materialet men jag ska göra ett försök. Annars får jag köra på Super hjältarnas knep, ha kalsonger på utsidan. 


Stålmannen vet hur man håller byxorna uppe



Freud

Att vakna upp helt utvilad är så sjukt underbart, man kan nästan inte börja dagen på ett bättre sätt. Jag hade även gott om tid att göra mig iordning inför grupp diskutionen. Vi i min grupp skulle bara sammanställa det sista innan vi skickade in frågorna och sammanfattningen till fyra kapitel i kommunikation. Nu får kommunikation projektet ligga på hyllan i några dagar då nästa del inte är långt borta. Nästa vecka kommer bli en rörig och stressig vecka då detta ska hinnas med; värdutbildning, träning, examinationsseminarium, omvårdnadshandledning, muntligt psykologi prov och vara värd på friskis och svettis två dagar. Men ännu är inte den här veckan avklarad. Just nu sitter jag hemma och pluggar lite psykologi men jag tycker och har alltid tyckt att psykologi är lite luddigt, något som skulle underlättat förståelsen var om man fick frågor man kunde öva på. 
Imorgon kommer bli en rolig dag, mina föräldrar kommer och hälsar på. Jag får se hur jag gör på kvällen om jag följer med flickorna ut och dansar på Oscars eller om jag umgås med mamma och pappa, men jag tror det blir det sistnämda. Har de åkt upp hit för att träffa mig vill jag inte hitta på massa andra saker, finns andra helger till det.


Toppen

Nu har skolan kommit ingång igen, var i skolan i morse för att sammanställa kommunikations arbetet med mina grupp medlemmar. Det gick mycket snabbare än förväntat och allting föll på plats när vi gjorde frågorna tillsammans. Att läsa boken helt själv är verkligen inte det lättaste.
Efter två timmar i skolan så promenerade jag ner till stan för att se om tröjan jag spanat in till Linus fanns och det gjorde den! Glad blev jag då jag redan letat igenom några av H&M butikerna i Stockholm, där fanns nämligen inte rätt storlek (tror jag i alla fall). Nu hoppas jag då bara att jag köpt rätt storlek haha
När jag kom hem och packade upp tröjan så råkade jag komma åt någonting vasst och en lång tråd drogs ut ur tröjan, då var jag mindre glad. Jag är väldigt petig när det gäller trådar, repor eller något annat fel på varan man vill köpa eller har köpt. Ringde runt för att se om de hade någon annan ute i Birsta, men det gjorde det inte så jag sydde bara in tråden på insidan så nu syns den inte.

En petig Louise


Metro

Idag när jag läste Metro så fastnade jag för en artikel som handlade om tjejer som fastnar i missbruk på nätet. Det har varit mycket skriverier om killar som är beroende och fastnar för olika spel på internet så som world of warcraft. Nu är det då tjejeras tur att bli beroende, men "vi" sitter istället enligt artikeln mycket inne på sociala forum som bland annat Facebook, msn, bilddagboken och andra liknande chattar. Tjejerna som är riktigt beroende låter även skolan bli lidande då de skolkar, sover mindre och allt för att titta i inkorgen så ofta som möjligt. Är det verkligen så, är vi tjejer beroende av internet?
Om jag ser till mig själv så skulle jag inte se mig själv som beroende men visst blir jag galen om det går en dag utan internet fungerar i hemmet. Men jag är inte inne dygnet runt utan jag vill bara att internet ska fungera, är som en liten trygghet då man aldrig har tråkigt. Sen är jag inte en av dom som tittar Facebook ofta, utan det blir mer att jag bloggar och kollar min hotmail. Sen händer det att jag titta omkring på olika nätshoppings sidor men  det är mest för att hitta inspiration.

Sundsvall igen

Nu är jag tillbaka i Sundsvall och är redo att ta mig an skolan igen, eller där ljög jag lite haha. Nej men min helg i Dalarna var hur mysig som helst och det gör jag gärna om! Resan upp hit gick fel fritt, jag råkade bara köra in i pressbyrå papperskorgen med min rullväska. Lyckligtvis hade jag inte omkull den, men jag fick ändå en hel del blickar. Sen har jag haft lite strul angående min bok jag vill köpa av en tjej på internet, hon använde sig av ett knepigt men säket sätt något som tar lite längre tid. Jag har i alla fall gjort mitt och fått bekräftelse på att betalningen är inne. Efter en timmes vilande i lägenheten så gick jag till friskis och svettis. När jag stod och slet på skivstång/ konditions passet så drömde jag mig bort till lite efterlängtade naturgodis, men när jag väl kom till affären så glömde jag just naturgodis. Men bortsett från missen med naturgodis så slutar dagen bra.


söta stugan jag bodde i


kaffe på centralen i Falun


Dalarna

Nu har det gått lite sisådär med uppdateringen här på bloggen, för just nu befinner jag mig uppe i Dalarna. Här är det riktigt fint, tyst och lugnt. Igår sken solen och temperaturen var behaglig så vi fiskade, grillade och hade riktigt mysigt. Så här skulle jag faktikt kunna tänka mig att spendera en stor tid av sommaren, men då måste det finnas toalett, el och internet annars är det inte lika lockande då stugan ligger lite avskilt från det mesta. När man kryper ner i sängen för att sova så hörs nästan ingenting men istället tjuter ibland i öronen då öronen är ovan med så lite ljud. Allting känns så fräscht här uppe!
Just nu sitter jag ute i en av de mindre stugorna, känner mig lite som Emil (Emil i Lönneberga) som blir utskickad till snickarboden när han har gjort något hyss. Skillnaden mellan Emil och mig är att jag självmant går ut hit alla gånger och det för att jag måste få någonting gjort. Har en hel del saker kvar att plugga och jag känner hur stressen letar sig fram, speciellt igår när jag skulle sova så fick jag lite panik. Känns som jag ligger efter med precis allting men så illa hoppas jag det inte är. Får gå igenom svaren med Henrika när jag kommer tillbaka till Sundsvall imorgon.


Sommaren med Göran

Jisses vad trött jag är! Klockan tolv ringde Cecilia och frågade om vi skulle ta en promenad, en promenad som tog två timmar att ta sig igenom. När jag kom hem så hann jag inte mycket mer än vända i dörren innan jag och mamma skulle åka till Kista centrum för att se Sommaren med Göran. Filmen var riktigt rolig men något som var mer komiskt var att vi hade film salongen för oss själv. I slutet kändes det som man satt hemma i soffan och tittade på film. Men något som slog mig när vi tittade på filmen var hur "enkelt" kärleken uppstod mellan huvudpersonen och en av tjejerna i filmen, hur snabbt personerna visade intresse för varandra. Är det så i verkligenheten? Räcker det med att umgås vid några tillfällen och sedan faller personerna för varandra utan att den ena personen får panik och springer så fort ordet förhållande kommer på tal? Detsamma gäller Ensam mamma söker där männen som försöker få kontakt med någon av damerna är redo för "när vi två blir en" och tror på kärleken. Är äldre män mindre komplicerade eller har det nått den åldern då dem inte ville leva ensamma? Många av de äldre männen/ gubbbarna vet vad en kvinna vill ha, hur hon ska behandlas och vad man absolut inte får göra eller säga och det genom erfarenheter. Jag har haft tur som hittade killen som ville ta en chans, som vågade satsa på ett föhållande. Det är inte alla som är redo för att flytta ihop och bli sambos efter en så kort tid tillsammans, men Linus vågade!

Efter bio vart det middag framför tv:n då klockan hade slagit åtta och Idol stod på schemat.


 

 


En tidig morgon

Gick upp tidigt idag men sen att jag inte har hunnit med att göra så mycket mer vettiga saker för det är en annan femma. Har i alla fall fått reda på vad som behövs tas imorgon, lite jobbigt att packa en överfull väska när inte ens hälften av sakerna används. Tog precis nu en liten paus från pluggandet och slog på webcamen för att ta lite flummiga bilder när plötsligt Doris står nedanför stolen och piper. Lyter upp henne (borskämd som hon är) och även hon gillar att vara med på bild, sådan matte sådan hund eller är det tvärtom haha



Det sägs ju att hunden liknar sin ägare en aning


Gott att vara hemma

 

Det är med blandade känslor som man sitter hemma i köket i Stockholm. För några timmar sedan satt jag i skolan på en föreläsning för att nu ikväll äta middag med familjen igen. Det var "bara" två veckor sedan vi sågs men på något vis känns det länge sen. Min vistelse här blir inte långvarig då jag på fredag ska åka upp till Dalarna med jobbet och därifrån åka vidare till Sundsvall på måndag. Just för att tiden blir så kort här så blir det dessto mer som ska hinnas med och några saker kan jag stryka från listan redan nu. Lovade min mormor att jag skulle komma förbi en sväng och det gjorde vi ikväll. Mamma och jag åkte dit och åt en jätte god blåbärs paj. Imorgon blir det till att försöka plugga en del så jag inte behöver ta igen såmycket nästa vecka.

Nä nu ska jag titta vidare på Efterlyst

Tack och hej leverpastej


Louise vs problem

Fy för Louise när hon är sur, inte den roligaste att vara i närheten då precis. Jag tyckte dagen började bra, hade ganska gott om tid att fixa det sista innan jag promenerade till skolan med Henrika, så här långt gick allting felfritt. På lektionen lyssnade jag och antecknade det som lät viktigt, men när jag klev utanför skoldörren så möttes jag av regn. Jag som ännu inte hunnit skaffa paraply och där går jag med en stor rödväska som väger bly och min datorväska, vart en aningen nojig över att datorn skulle ta skada av regnet men den klarade sig. När jag gått halvvägs så orkade jag plötsligt inte längre, mobilen vägrade skicka iväg sms, mina axlar värkte och jag såg ut som en trollunge med mitt spretiga hår. Bara för att jag fick min tågbiljett för 170 kr så bestämde jag mig för att ta taxi dom sista 200 metrarna och det gjorde jag rätt i. För sen uppstod det lite problem när jag skulle med bussen och inte kom åt min biljett, trodde jag i alla falll men med lite hjälp så ordnade det sig. Nu sitter jag på tåget från Gävle till Arlanda och allting fungerar igen, snart är jag hemma!

Många bollar i luften

Varför är man alltid ute i sista sekund, när man vet exakt vilken tid man ska bort? I morse segade jag mig upp ur sängen men hann precis till skolan klockan nio som vi hade bestämt, väl i skolan så började vi med eximinations uppgifterna som ska redovisas om två veckor. Vi är fyra stycken i min grupp och frågorna är något luddiga men med lite samarbete ska det nog gå vägen. Sen vi klockan elva så hade jag min tid på vårdcentralen för att nu sitta och mumsa i mig lite lassagnette innan lektionen börjar. Efter skolan går jag dirkekt till friskis och svettis på ett medel pass.

Ha det toppen!


Louise ska kila ut i solen och ta den alltid lika roliga promenaden till skolan


Hur mycket mer orkar man?

Linus kollade upp resultatet på min tenta igår och jag kunde inte somna ovetande så jag frågade och fick det särtsamma svaret F tillbaka. Jag hade det på känn men samtidigt kan man inte låta bli att hoppas att man har fel.
När jag till slut fick stopp på tårkanalen så kommer nästan jobbiga sak; det visade sig att jag var 4,75 poäng ifrån att klara Anatomi och Fysiologi tentan. Känslan jag har nu är förnedrande, känner mig så sjukt pinsam som måste göra tentan en gång till. Är jag verkligen så trög!? Det blir inte lättare när alla säger att sjuksköteske/ barnmorske yrket passar mig perfekt för just nu känns det verkligen hopplöst. Jag tänker inte ge upp men jag kommer få kämpa som en gnu för att ta mig igenom den här terminen. Jag har väldigt många vänner som bryr sig har erbjudit sig att hjälpa mig, men vill inte belasta dom mer än nödvändigt.

Nu tänkte jag lägga tankarna ocg pluggandet åt sidan någon timme och kila ner till friskis och svettis för ett skivstång/ kondition pass à 75 minuter.


Internet lös

Äntligen fungerar internet, efter tolv timmar. Man blir nästan isolerad när internet inte fungerar, speciellt inte när tv kanalerna inte har något att erbjuda. Men trots att internet var nere så har jag inte legat på latsidan, vaknade strax innan klockan nio och stog i valet och kvalet om jag skulle ner och träna eller inte, men tio minuter innan medel/ styrka passet började hoppade jag på cykeln och trampande ner till frikis & svettis. Var tveksam om jag skulle träna då jag var förkyld dagen innan men bestämde mig att jag var frisk, resultatet får jag imorgon om det var en dum ide eller inte.
Sen har jag umgåtts med Henrika och lagat lasagnette som jag nu har fryst in en hel del, gott är det med lasagnette!
Imorgon är det återigen skolbänken och dags för en ny lektion. Beställde böckerna igår men är tveksam om jag kommer hinna få bägge två innan jag åker till Dalarna med jobbet. Ska nämligen åka hem till Stockholm nu på onsdag och umgås med vänner och familj innan det blir Dalarna på fredag.

Just nu sitter jag och tittar på Notting hill på kanal 3 när en klasskompis plötsligt påminner mig om Anatomi tentan är upplagd och resultatet är ute. Fick reda på i fredags att reslutatet var ute på vår skolsida men vågade inte titta, då vi hade redan planerat kvällen och ville inte förstöra den med dåligt humör. Jag orkar verkligen inte göra ännu en omtenta, det skulle kännas så hopplöst! Har jag valt fel yrke eller är jag bara helt trög som inte får in alla ord/ begrepp i huvudet?


En blandad kväll

Igår blev det lite shopping med damerna från Sundsvall, jag försökte hålla hårt i plånboken och jag tycker faktiskt jag lyckades riktigt bra. Hittade en t-shirt som jag ville ha dock, men den var billig och lite annorlunda så den var värd sitt pris. Sen på kvällen gick jag och Henrika till pingstkyrkan och satte oss och lyssna på prästen/ lek ledaren. Det blev en hel del nya intryck men jag vet redan vilken relation jag har till Gud och Jesus så på den punkten skedde ingen förändring. Det var snarare så att jag blev lite fascinerad över hur engagerad vissa människor är i sin tro och vilken varation det finns på åldrarna där. Har aldrig varit på ett möte i Pingskyrkan förrut så detta var väldigt intressant. När mötet tog slut så gick vi till förrådet och umgicks med alla söta party pinglor. Det var tänkt att vi skulle gå till Oscars men så var det total dött på nattklubben så vi gick till kåren istället, det blev med andra ord en rolig och billig kväll!


t-shirt från Vila för 179 kr


Kvällens äventyr






Flummigt värre


Mannen i mitt liv

Nu är jag återigen hemma efter en väldigt trevlig kväll med Henrika på kåren. Vi dansade hela kvällen och mötta flera kompisar från klassen, så skoj hade vi men nu är det inte lika kul längre. Just nu är det inte någon som väntar på en här hemma, ingen som håller om en om natten och pussar en på pannan innan han kilar iväg till jobbet. Han är nere i skåne och sliter på jobbet sitt. Troligtvis får han förlängt på jobbet och då kommer han upp hit (permantent) först i november, men tiden går väl snabbt antar jag. Snart har vi varit tillsammans i åtta månader och jag älskar honom mer och mer för varje dag, det blir allt jobbigare att skiljas åt. Jag älskar honom mer än han tror, han är min familj.
Linus är mannen i mitt liv.




Första mötet



Andra besöket uppe i norr




Linus skaffar munk frisyr


<3


Hemlängtan

Att titta igenom massa bilder på sin dator i sin ensamhet is a big NO NO. Man straffar sig själv att nästan brista ut i tårar, tittar på sina underbara familj, vänner och pojkvän som befinner sig flera mil här ifrån. Jag är så tacksam över att ha fått lära känna alla super trevliga människor här uppe i Sundsvall men alla drabbas vi av hemlängtan lite då och då, speciellt om man inte är van vid att bo ensam. Lyckligtvis har jag Henrika som kommer förbi rätt ofta så jag bor nästan aldrig ensam och det är en trygghet. Nästan vecka ska jag åka hem en sväng och få träffa dessa :



Min söta hund Doris



Cecilia



Familjen



Men dessvärre kommer jag inte få träffa Min underbara pojkvän Linus som är nere i Ängelholm och arbetar


En lugn dag

herregud vad tiden går sakta när man inte har mycket att göra, lektioner blir inställda så vi sitter enbart som fråge tecken och vet inte riktigt vad det är vi ska göra. Imorgon ska jag och Henrika till skolan i alla fall och försöka oss på lite frågor som ska besvaras om två veckor, men ju tidigare men blir klar desto bättre.
Även om tiden har gått långsamt så har jag och Henrika bakat bröd idag och det är inte varje dag man orkar sig på någonting sådant och gott blev det med, körde på morotsbröd receptet igen.

Sen blev det ett medel pass på friskis och svettis, svettigt värre men sånt gillar vi! Hann hem och diska innan jag nu ska kila ner till friskis och arbeta som värd där i två timmar.


haha tjusig outfit va?


Ingenting är enkelt

Hur vet man vad man ska säga när någon i ens närhet inte mår bra på grund av tragiska förhållanden? Personligen kanske man inte ännu har träffats men ändå kan man känna personens smärta, smärtan över att bära en sådan sorg som snart kan inträffa. Man vill så gärna hoppas på det bästa men ibland finns det inte så mycket hopp kvar och vad gör man då? Hur mycket hjälper en "främmande" människas tröst? Finns det rätt och fel i en sådan här situation?
Det är många tankar som snurrar runt i huvudet efter ett samtal med min fina vän Cecilia.

Nä nu ska jag inte bli mycket djupare utan tänkte hoppa i säng

Sommaren är kort

Att dricka en latte i skinande sol och temperatuern är omkring 20 grader är aldrig fel och bättre blir det när man gör det tillsammans med fina vänner. Men efter en timme var det dags att röra på sig bokstavligt talat, gick på ett melde/ puls pass idag och nu känns det riktigt rejält i rumpan haha.

Kristin och Anna

 

 

Henrika och Sofia

 


Sol eller regn?

Vädret här upppe i norr är verkligen underligt! Ena stunden skiner solen och i nästan regnar det lite små skurar och självklart regnade det precis när jag gick utanför dörren. Men nu är jag i alla fall två kursböcker rikare, köpte dom av en tjej på blocket så det blev lite billigare och det är alltid skoj att spara pengar. Nu ska jag kila ner till stan och fika med Henrika, Sofia, Emelie och Anna det kommer bli riktigt mysigt!

 


Jahaja

Klockan börjar ticka men ändå vill ögonen ännu inte vila så jag läser lite bloggar i hopp om att få bli trött snart. Imorgon skulle vi egentligen ha lektion mellan kl 14:15-17 men så får vi reda på ikväll att lärarens barn är sjuk så hon blir hemma mer sjukt barn. Hur jobbigt är inte det, jag och Henrika stod i valet och kvalet i någon timme innan vi till slut bestämde oss för att stanna kvar här. Jag kan inte bara ta ledigt från friskis lite hur som helst, vill inte vara den som ställer till med problem så här i början då jag redan bett om att få byta pass nästa vecka. Hade allting gått som jag velat hade jag suttit på tåget ner mot skåne nu och nästa vecka hade hade jag varit hemma i Sthlm. Men nu sitter man kvar här uppe, inget negativit med det men bara så trist att missa de få dagar man har chansen att träffa nära och kära. Vet som sagt inte hur snart jag och Linus kommer ses igen, han får nämligen reda på nästa vecka om han få förlängt en månad till eller inte.





Stödbrickan är inköpt på Ikea



Louiegrey i farten

Så var Louise i farten igen efter en kopp kaffe, lämna henne aldrig ensam med en kamera. Då kommer kameraminnet bestå till 90% av bilder på henne själv, men det löses enkelt genom att trycka på radera alla bilder knappen haha



Kavajen är från Monki (500 kr) och mina snygga brillor från Peak


Armband

God morgon du glade!

Sitter nu här och väntar på att tvätten ska bli klar, alltid lika skoj. Lite chockad blev jag allt idag när jag klev utanför porten av hur varmt det var, igår klockan åtta var det bara fyra grader och då krävdes en extra tröja, tjock jacka, vantar och en halsduk.

Innan Linus åkte hem till skåne så tittade vi på olika graverings armband men utbudet i butikerna är inte det bästa speciellt inte när det gäller dam avdelningen. Så istället tittar jag runt lite på internet och hittade faktiskt några fina armband och även ett herr halsband. Vi är mer inne på att skaffa ett varsitt armband och gravera in varandras namn istället för ett halsband som "dom flesta" har.                                                                           
                              
                                                            Dam


242 kr



425 kr


575 kr


Herr


345 kr



Halsband för 495 kr



Albrekts guld (Silver varianten är mer intressant) ca 300 kr




Vilken modell tycker du är snyggast för dam och herr?




Önskar att du vore här

Det känns så tomt nu när min fina pojkvän Linus har åkt ner till skåne för att slita på jobbet igen. Jag grät på flygplatsen när vi skulle säga hejdå och jag grät lite i bilen på väg mot birsta med Henrika. Samtidigt som det känns ensamt känns det som han ska kliva in genom ytter dörren vilken sekunde som helst, men det hjälper väl inte att stirra sönder dörren för Linus kommer inte hit just nu. Tre timmar innan han skulle åka myste vi till det med film en god lunch och lite pepsi max, saknar hon så sjukt mycket redan!

Värre blir det nu när flera andra också bestämmer sig för att lämna Sundsvall några dagar för att utforska sina hemorter av olika skäl. Rebecka har åkt, Hanna har åkt och nu kanske även Henrika kommer åka iväg...  då kan man snacka om ensam hemma! För det här är ju mitt hem några år framöver, mitt och Linus.

Väl på birsta shoppade jag kavajen jag suktat över, men i grå färg. Jag och Henrika kunde inte låta bli att köpa lite godis och snaska på ikväll då vi ska ha en gråta-kväll, man gråter för allt och ingenting. Så nu sitter jag här trött och sliten efter en timmes skivstångspass och inväntar Henrika.



När vi två blir en


Träningskläder


Tjusiga byxor ;P



Dansar balett?



Spännisen Ferhat hehe


Linus och Louise


Linus är redo för sin springtur uppe vid Sidsjön


Så här kul har vi haft det idag. Vi tog en sväng ner till tan för att införskaffa tränsingskläder och även skor till Linus. Ferhat var snäll som följde med och även han fyndade ett par strumpor.
Att shoppa träningskläder är inte det billigaste men om några veckor ser man förhoppnings lite reslutat och då är det värt det! Ikväll nu väntas lite film med Henrika och Linus, en mysig kväll med andra ord.


Och Ferhat! man ska inte spotta i motvind haha

 


Vill ha

Här sitter man pigg och glad framför datorn och ska snart iväg på ett medel pass (kl 10-11), eller okej helt lycklig kanske jag inte är med tanke på hur trött jag är. Idag var jag i alla fall bestämd som tvingade mig själv upp ur sängen, men Linus lyckas jag nog inte få med mig den här gången tråkigt nog.

Nu har jag lyckats hitta flera saker till mig "jag vill ha lista" och det är lite smått och gott trån Monki.






100 kr

350 kr

500 kr


350 kr


Mysig middag

Kom innanför dörren för några minuter sedan, var nere i stan och åt på Stekhuset med Linus. Det var lika gott som vanligt och sällskapet var underbar. Nu sitter vi här mätte och belåtna och ska snart titta på en av alla tio filmer som vi köpte, de hade 10 filmer för 250 kr på hemmakväll och när jag hittade sju stycken Beck filmer var det bara att packa på sig tre stycken till.

Jag brukar inte vara så intresserad av fotboll men Zlatans mål i sista sekund var riktigt fräckt! Nu är Sverige vidare och det är alltid kul, men om jag kommer kolla på nästa match är väldigt tveksamt haha



Linus


Så här stiliga var vi ikväll


Promenad runt Sidsjön

I morse hade jag tänkt gå ner och träna på friskis och svettis men så vaknar man med huvudvärk och det var bara att krypa ner i sängen igen, typiskt! Men efter någon timmes vilande och lite frukost släppte huvudvärken så jag lyckades få med mig Linus promenad. Eller lyckas kanske inte är rätta ordet, det brukar vara han som frågar om jag ska med på promenad men då är jag oftast för lat. Vi tog en sväng runt Sidsjön och hann undan regnet.


<3






Trött?


Momento

Igår var jag inte alls taggad på att festa, eller att gå ut och dansa någon timme är skoj men inte om det innebär att man måste möta på massa problem på vägen. Kvällen började med förfest nere på förrådet där de körde "jag har aldrig" leken, jag Henrika och Hanna tröttnade rätt snabbt och åkte därför vidare in till stan. Vi gick till Oscars för att ta oss en varsin cola, men där var ålders gränsen 30 den kvällen men vakten rekommendera ett nyöppnat ställe som hette Momento. Utanför Momento hade folk redan börjat köa fastän klockan var 22. Åldersgränsen på Momento var 20 år så Hanna kom inte in, vi fick vidare till kåren och mötte upp Filip och Ferhat. Tydligen har jag inte betalat kårhus avgiften, något som de märker nu sex månader senare och blir tvungen att betala 20 kr mer... inga problem men irriterande bara att de ska vara så kinkiga nu. Vi hade inte tänkt stanna länge inne på kåren utan gick mest in för att värma oss, ta en cola och bara prata så vi behöll jackorna på. Vilket  visade sig vara otillåtet om de hänger på stolen för då kan de utgöra en brandrisk (jackan kan hamna på golvet och personer som ska ut kan snubbla till), jag tror inte någon skulle ramla på grund av en jacka ligger på golvet utan snarare att de fått i sig en aaaaaningen för många öl men det är bara min åsikt. Efter lite om och men fick vi i alla fall behålla jackorna så länge vi hade dom på oss, de fick inte häller hänga på krokarna som är uppsatta just för att hänga jackor på.
Vi fortsatte att prata lite lagom irriterande men efter lite cola så lugnade det ner sig tills Hanna ville ha en snacks tallrik. Hon gick fram för att beställa men kom tillbaka med chips och dipp, de serverade inte snacks tallrik den kvällen....
Efter ett par minuter senare ser vi att bordet bakom oss har fått en snacks tallrik och personalen i baren förstvarar sig med att de sitter i styrelsen. Varför ska vi särbehandlas för att vi inte sitter i styrelsen, helt löjligt! Kåren kommer inte få någon vidare bra reklam fram över om de ska fortsätta på det här viset.

Jag, Henrika och Ferhat gick vidare till Momento för att dansa lite. Stället kryllande av 40 plusare som inte hade någon kontroll över sin kropp på dans golvet, damerna stäpplade med sina klackar och gubbarna svängde med sina armar åt höger och vänster. Basic Element spelade några låtar också så det blev ändå en rolig kväll till slut=)




Filip och Hanna på kåren


Henrika och Ferhat


 
Henrika och Ferhat på momento



Ferhat och jag



Basic Elements



Nördig

Idag fick jag reda på en ny ouppräckt egenskap hos mig själv, jag är ganska nördig. När jag promenerade ner till friskis och svettis så lyssnade jag på min mp3 med över 200 gamla låtar då plötsligt jag började små digga en relativit lugn låt. Tittade på skärmen där det stod "Jonas Brohters - please be mine", minns inte att jag hade någon av deras låtar. Men nu när man inte vågar ladda ner låtar eller filmer så får man väl ta tillvara på de låtar man har sen innan haha
Sen fanns det flera andra låtar som jag nästan pinsamt nog diggade med till, kände mig lite lagom nördig sisodär. Kanske var mina nya glasögon ett hjälpmedel för att visa upp mitt rätta jag? Sen gillar jag ju att ta en hel del flummiga bilder på mig själv och även det är ju på gränsen till nördigt! Att jag är barnslig som gillar att titta på tecknat visst vi ju redan men att nördig skulle läggas till på listan var något heeelt nytt.

Nä nu blir det till att diska, står ett berg av disk inne i köket som väntar på att få blir rent. Ikväll ser planerana ut på följande sätt; Henrika, jag och Hanna ska träffas en stund innan och snacka igenom sommaren innan vi får till förrådet för lite förfest. Sen blir det ut och dansa på någon nattklubb.



Åh herregud....



Fredag

Idag är det många saker som står på schemat, lyckligtvis fick vi sluta skolan tre timmar tidigare och då hinner jag klämma in ett trängings pass nu kl 16:30. Min motivation är noll men mitt huvud säger någonting helt annat och jag vet hur skönt det känns efteråt när det väl är gjort. Lite tråkigt bara att Henrika har bytt gym men det innebär bara att jag måste vara strängare mot mig själv, inte sitta hemma och lata till mig allt för mycket. Sen ska jag tvinga Hanna att följa med mig på lite roliga pass nästa vecka =)



Dagens frukost


Stackars spargris

Nu börjar torsdagen gå mot sitt slut och man ska äntligen få sova lite. Jag och Linus vaknade strax efter nio och åt frukost, det tog ett tag innan man piggnade till. Då bestämde vi oss för att åka till Birsta en sväng och vi hade tur som fick låna Adams bil, vilket är väldigt skönt då man inte behöver passa några tider. Den här gången var det inte jag som shoppade loss och den här gången kan Linus faktskt inte skylla på mig att han har spenderat pengar. Då han var den som kom med förslaget att åka och shoppa och var den som ville handla.... känns bra att veta att jag inte bär skulden för att hans pengar på kontot minskar haha.
Väl på Birsta mötte vi flera från klassen, många blivande sjuksköterskor var ute på äventyr.
När vi äntligen kom hem efter ett antal timmar så lagade vi tacos innan jag skulle springa ner till Friskis och Svettis för mitt första pass som värd. Det gick väldigt bra, inte många allt för komplicerade frågor.


Det blev till att råna spargrisen för att ha råd med en dag på Birsta



Mr Linus



Fika paus....


... Linus var mer än nöjd



Min shopping bestod av stickat (oversized tröja och halsduk)



Linus ena fynd på MQ för 149kr, sen blev det ett par skor från Björn borg och lite annat smått och gott



Lite mys innan jag sprang iväg till Friskis för mitt första pass som värd


Överraskning

Idag fick jag mig en glad överraskning, vaknade strax efter nio tiden. Precis när jag slog på tv;n så ringde det på dörren och då står jag i pyamas tröjan och undrar vem det kan vara så här dags. Kikar i ...... men ser inget, personen håller iför. Öppnar dörren och där står Linus, blev så glad öve att se honom. Jag hade inte väntat mig att få se honom redan idag, han sa att han skulle upp hit på fredag. Men ju längre tid vi får träffas dessto bättre. Nu ligger han och sover medan jag ska börja laga lite lunch. Om en timme blir det till att promenera ner till skolan, ska ha terminens första lektion (kursintroduktion).


Morotsbröd

Jisses vad trött jag är! Men jag måste säga att jag ändå har gjort en hel del idag. När tvätten var avklarad så började jag baka morotsbörd (som faktiskt blev riktigt goda), åt lunch med Henrika och tog en promenad runt stan. Nu hade jag tänkt vila en stund för att sedan gå till friskis och svettis för att träna.


Morotsbröd


Solen sken utanför fönstret


Härliga morgonstund

Finns inget bättre än att sova fyra timmar och sen gå upp och tvätta efter det. Jag klev upp ur sängen strax innan klockan fem och gick till tvättstugan, för att sen göra dagen ännu mer effektiv så passade jag även på att duscha. Sitter nu och tittar på en Beck film i väntan på att tvätten ska bli klar. 


Fylld tvättpåse





Sundsvall klockan sex på morgonen


Hur började din dag?


RSS 2.0