Sista dagen 2009

Klockan bara tickar iväg och snart ska vi åka in till stan för att där byta till tunnelbanan som ska ta oss ut till Silja Line, nyår ska firas ute till havs i år och vi är riktigt laddade! Linus kom hit igår kväll och nu är truppen samlad, vi blir enbart fyra personer från vår lilla by som åker. Tre damer och en ensam herre, men han klagar inte för det haha. Bara för att jag har varit ledig idag så innebär det inte att jag har legat på latsidan, snarare tvärtom. Började dagen med en 8km lång promenad med hundarna och därefter åkte jag och Cecilia till Väsby centrum för att införskaffa de sista detaljerna till ikväll. Det blev ett par snygga skor till Louise och som jag tror kommer passa till min klänning. Nu ska vi åka och lämna hundarna hos min farmor.

Gott Nytt År Allesammans!!


Promenad

Nu så här under julen ska man passa på att ta härliga vinter promenader ute i skogen. Uppe i Sundsvall finns det en bra sväng att gå men det är inte alls lika fint som här hemma. Jag och Linus passade på att ta en promenad på juldagen och här kommer några bilder.


Här har en hare har varit framme

Den här killen känner vi ju igen

Kärlek


Vinterkylan

Igår var det plus två grader och idag sjönk temperaturen till minus 13 grader, det kan man kalla bergochdalbana! Men det är inte lika kallt som uppe i Sundsvall där det nu är minus 23, hur överlevde man vintern förra terminen liksom? Jag som var osäker på om jag skulle investera i en ny vinter jacka eller inte kanke måste stryka "eller inte". Det går ju inte att ha en herrjacka som passar min lillebror som är drygt 30 centimeter längre och lite bredare än mig. Det känns lite jobbigt för plånboken som måste hosta upp drygt 5000kr men samtidigt har jag ju varit i köpar tankarna en bra tid nu. 


Vilken är snyggast?

Idag har jag i princip bara jobbat och tränat, mycket mer har jag inte hunnit med. Nu sitter jag här och väntar på att tv:n inne i vardagsrummet ska bli ledig så jag kan titta på Harry Potter och halvblodsprinsen, som jag fick i julklapp. 

 


Noa Noa och Nike

Min shopping




Väldigt snygg på men lite orolig att jag kommer ha sönder den, fastna i någonting...

Vitt basplagg till en billig peng

Halsband


Barkarby outlet

Jisses vad trött man blir efter en sådan här dag, som började med en tripp till Barkarby outlet med mamma för att se om de hade en varm vinter jacka till nedsatt pris. Men självklart fanns det ingen, så nu måste jag fundera på om jag vill betala 5000/ 4000 kr eller köpa en billigare jacka men då inte lika snygg.
Istället hittade jag ännu ett till träningslinnen och dom kan man ju inte ha för många av, lite ofräscht att träna flera dagar i samma linne som stinker indränkt svett. Jag gjorde även några fynd på Noa Noa en affär som har väldigt fina men dyra kläder och smycken. Efter några timmar på Barkarby var vi återigen hemma för att äta lite kvällsmat och därefter åkte jag iväg för att träna Kombi 90 minuter, ett pass där man tränar skivstång 45 minuter följt av spinning i 45 minuter. Kombi är ett pass jag verkligen kan rekommendera! Jag vart helt slut i kropppen, speciellt benen då jag inte är någon van spinnare.

Så här roligt har jag när jag provar kläder, inget av dess plagg följde dock med mig hem



Nya fynd

Jag och Cecilia är ena mästare på att göra bra fynd!


Ett träningslinne för 100kr är inte dåligt, sen är det strunt samma om färgen passar mig eller ej!


Man ska ju investera i basplagg under mellandasrean och detta är mitt bidrag


Söt liten klänning, provade den i svart dagen innan men för mycket svarta kläder blir ju lite tråkigt


Den här saken gillar jag skarpt! Egentligen är den rätt ful men cool


Härlig väst


Lackleggings

Idag trodde jag för en sekund att jag hittat ett par lackleggings, men icke då. Det är så oerhört irriterande att nu när jag väl har bestämt mig för att jag vill ha ett par så finns dom inte kvar, varken på Kappahl eller Mq (som var mitt förstahandsval då jag har rabbat på just dessa butiker). Kanske blir jag tvungen att beställa men sånt verka ju så krånligt när det gäller leggings, ett klädesplagg som kan sitta lite hur som helst beroende på vilket märke det är. 
Men jag har inte bara gått och irriterat mig på att jag inte hittade mina leggings utan jag har även jobbat några timmar, därefter följa med Cecilia till Kista centrum en stund. Det var tänkt att jag skulle låta bli att öppna plånboken men det gick ju inte, istället hittade jag några fina saker. Jag har insett att jag måste rensa ur min byrå i Sundsvall när jag kommer hem, annars får jag inte plats med allt de nya. Några saker har jag tänkt lägga upp på blocket, kläder som nästan är helt oanvända och som inte gör någon nytta liggandes i min byrålåda.


Mellandagsrea

Efter att ha sovir enbart fem timmar var jag uppe igen och förberedd på att träna kl nio. Efter mitt träningspass åkte jag till Kista centrum för att se om det var någon mellandagsrea iår eller inte. Det var verkligen tur att jag åkte dit precis när butikerna öppna för en timme senare var det ont om parkerings platser och mycket folk. Jag fyndade inte så mycket den här gången, det fanns gott om saker som jag gillade men ändå inte köpte. Även fast det inte blev så många nya plagg så vart det desto fler foton på mig haha. Det är bara en klänning/tröja som jag fortfarande är lite osäker på, annars ska jag försöka låta bli att titta mer på rean. Nu är det en vinter jacka som gäller, jag var inne på Stadium och provade Peak jackan som kostar 4000kr.









Den här fina skjortan från MQ köpte jag till Linus


Festa på juldagen

Igår var det fest och vi fick förstärkning av Adam, själv hade jag inget att ta på mig så det blev tröjan från Lindex ännu en gång (hade inte räknat med att gå ut under min vistelsen i Stockholm). Kvällen började hemma hos Mark som bjöd på sprit, underhållning och guitar hero tävling. Kvällen var riktigt lyckad men efter ett tag var det dags att ta tåget in till Stockholm och där började kvällen gå "illa". Alla var oense om vart vi skulle gå, det blåst upp till en liten snöstorm och mina fötter var dyngsura och kalla efter att ha läckt in snö/slask. Vi ställde oss i kön till Grodan men insåg rätt snart att detta skulle ta en evighet, gillar verkligen inte deras kösystem.
En kväll som började så bra slutade på Mcdondals.

Linus och Adam


Linnea och Cecilia

Cecilia

Tryckare

Kramkalas

Cecilia och Louise

Adam och Cecilia

Louise och Adam

Linnea, Linus och Adam

Efterfest a la Linus och Adam =)


Råttatouille


Just nu sitter jag och tittar på Råttatouille och väntar på att Linus ska kliva upp ur sängen. Jag förstår honom som ligger kvar idag, det finns ju inte mycket att göra mer än att bara ta det lugnt.. allt är stängt. Nu tänkte jag prova en av mina nya te sorter som jag fick igår, det luktar gudomligt gott och jag hoppas det smakar minst lika bra.


Juldagen

I år var julafon ännu mysigare än vanligt, även om dagen kändes väldigt lång mot slutet och man fick lite problem med att hålla ögonen öppna. Julstämningen var på topp och det tack vare att snön för en gångs skull höll sig kvar. Jag fick många fina klappar; fina koppar, kaffekokare, ny plattång, massa olika te sorter, kläder, filmer mm.




Några av mna fina julklappar.








Julfirande i Stockholm

Hemresan till Stockholm började bra. Jag sov en stund medan Linus och Ferhat pillade på sina iphones och plötsligt var vi framme i Gävle och dags för oss att byta tåg. Det blev inget tåg utan istället så vart det byte till buss och det gjorde att resan tog 1,5 timmar längre och det är ju alltid roligt!



När vi äntligen var framme vid Arlanda och väntade på att min kära mor skulle plocka upp oss så tog vi en fika men Linus var inte speciellt imponerad av Kokosbollen (låglaktos). 



Senare på kvällen blev det aterwork med Linnea och linus.



Praktiskt eller inte

Känslan av att vara klar med rapporten är underbar! Visserligen har vi lite småsaker som måste justeras men i stora drag är vi klara och imorgon åker vi hem. Helt ledig i jul blir jag inte då vi måste skriva en diskussion till rapporten men den ska skrivas individuellt och inte vara klar förrän den 13/1.
När jag och Ferhat blev klara med rapporten så mötte jag upp Linus för en tur ner på stan. Jag provade min fina klänning från KappAhl igen och den är ju helt gudomlig! Men när kan man använda den? Klänningen kanske inte är den mest praktiska då det inte är en klänning som används till vardags utan mer speciella tillfällen.



Linus och jag tog en fika inne på Barista, lite skönt att få sitte ner efter en timmes shopping eller hur Linus? hehe






Nä nu ska vi laga lite tacos här hemma och sen städa och packa inför resan till Stockholm imorgon.


Snart klar med rapporten


Jisses vad det snöar, tar det aldrig slut?


En kopp kaffe och dagen är räddad haha


Här var det snö




När jag och Ferhat lämnade skolan igår efter kl elva någon gång så hade vi jättekul på vägen hem. Vi tog en massa roliga bilder, men sen upptäckte Ferhat att han hade glömt sin nyckel i skolan. Då var det bara att promenera tillbaka igen.



Medan Ferhat var inne i skolan och hämtade nyckeln så fastnade jag framför den här söta butiken, kanske går in där senare idag och tittar om man kan göra något fynd till farmor.


Kusligt


Lite kusligt att sitta i en tom skola..


... men Ferhat passar på att göra några armhävningar, eller städar han kanske?


Pluggar i skolan

Nu är jag i skolan och ska plugga igen efter ett träningspass. Det var tänkt att jag skulle ta en genväg för att komma snabbare till skolan, men det blev snarare en SENväg. Jag fick pulsa fram genom snön i min tjocka varma klädutrystning. Man kan nästan säga att jag har varit på ett dubbelpass idag haha

Vart tog mina skor ivägen?


Äter mjölk med flingor, en banan och ett ägg efter ett hårt pass på friskis.


Det blåser i Norr


Man ska inte enbart gå efter temperaturen utomhus. Här uppe i Sundsvall är det cs -8 grader men det blåser vilket gör att kylan blir värre.


Ingen koncentration från min sida

Hur hittar man tillbaka till motivationen att plugga? Idag hade jag verkligen ingen koncentration alls när jag och Ferhat satt i skolan för att skriva på rapporten. Jag tyckte lite synd om Ferhat, men vi ger det ett nytt försök senare ikväll efter min träning. Vi har inte mycket kvar att göra och det kanske är det som är "problemet", när man är så nära att äntligen bli klar så finns det ingen ork. Har man sen gott om tid på sig att göra klart arbetet så skjuter man det bara framför sig, istället för att ta tag i det. Nu är det bara två dagar kvar i Sundsvall innan jag och Linus åker hem till min familj, det kommer bli så mysigt! Jag hade faktiskt tänkt packa lite redan nu så jag inte behver stressa med det imorgon. Det vore perfekt om vi blev klara ikväll så kunde man ha en slappar dag imorgon, inhandla de sista julklapparna, städa, packa och bara umgås.


Den här tröjan beställde jag idag från Modekungen för 499kr, den verkar så varm och mysig. Den lär komma till stor användning nu i vinter.


Mat

Gott med lite mat i magen


Ingen klänning idag

Nu kom jag hem efter en tur på stan. Jag gick dit ihopp om att få prova klänningen från H&M , men fanns den inne tro?! Nej självklart fanns den inte, typiskt!Jag letade vidare men hittade inte en endaste party klänning som jag kan ha på nyår. Istället provade jag lite andra kläder, men det blev inget klädesköp utan istället köpte jag mat och till efterrätt blir det vindruvor, mums. Inne på KappAhl hittade jag en klänning som jag spanat in för några månader sedan och nu har jag 25% rabatt på en valfri vara från KappAhl. Dessvärre vet jag bara inte när jag skulle använda den, inte en klänning man har till vardags precis.. eller?



Här är klänningen jag vill ha från KappAhl för 599kr


091219

Klockan är bara "två" och jag har hunnit med att träna, tvätta och plugga lite med Ferhat. Det tycker jag är starkt jobbat av mig med tanke på att det är en lördag. Nu har vi bestämt oss för att ta eftermiddagen och kvällen fri från rapport skrivning, men vem vet kanske tittar jag igenom den ändå.
Nu ska jag snart gå ner på stan en sväng och spana in/ prova klänningen från H&M och även se om de snygga leggingsen inne på MQ fortfarande finns kvar.

Louise, Henrika och Filip

Louise och Anna


Fredagen kom och gick

Fredagen kom och gick och speciellt händelserik var den då inte. Under dagen har jag och Ferhat skrivit en hel del på bloggen, ibland gick det bra och andra gånger mindre bra. Sen var det avslutning på Friskis där det bjöds på julmat och även en julklapp till alla oss värdar. När jag kom hem igen var det bara att byta om och gå över till Henrika för att skriva lite mer på rapporten och nu är jag entligen hemma.
Tänkte faktiskt hoppa i säng nu så att jag orkar kliva upp klockan åtta imorgon för att träna en timme senare. Resten av dagen lär bestå av en hel del rapport skrivning och även lite tvätt.

Den här söta tomten fick jag från Friskis


Min söte Linus


För mycket tid

Jag har alldeles för mycket tid till att göra ingenting. Just nu sitter jag i skolan och har avslutat min korta med goda lunch, inväntar nu bara att Ferhat ska komma tillbaka till skolan så vi kan fortsätta skriva på rapporten. Än så länge går det bra och för varje dag kommer vi ett steg närmare målet; att bli klar med rapporten innan tisdag
(22/12). Senare ikväll är det avslutning på friskis för att funktionärer och ledare, det ska bli trevligt!

Hittade dessa spännande kläder när jag klickade mig runt på internet.

199kr


Sicken liten gräddbakelse man skulle se ut i denna =) 349kr

Jag gillar den här kjolen men vet inte hur den skulle se ut på mig..kostar 349kr

Den här klänningen är väldigt annorlund, men jag vet inte om den är snygg...
Den skulle annars kunna vara ett alternativ inför nyår.. kostar 499kr


December 18

Igår hade jag verkligen inte en lugn stund. Dagen började med en föreläsning mellan klockan 8,30-15 och därefter gick jag hem för attt byta om innan ett medel pass på friskis. Efter ett träningen så skrev jag och Ferhat på rapporten i två timmar innan jag skulle ner till friskis igen, för att vara värd. När jag äntligen var klar som värd var klockan 22 och jag var mer än glad över att få gå hem och krypa ner i sängen.

Nu är det en ny dag och snart ska jag ut i kylan för att ta mig till skolan, det är -21 grader ute.. usch vad kallt!








Vill ha

Nu är är lunchen tills imorgon tillagad och nu är det dags att krypa ner i sängen, ikväll sover jag ensam då Linus sover hos en kompis.


Fina saker som jag inte skulle säga nej till, finns nu på min "vill ha" lista


Vill bara sova en stund

Nu är jag hemma igen efter några timmar i skolan och en timmes skuttande på träningen. Jag är helt slut och skulle egentligen bara vilja krypa ner i sängen och sova, men eftersom vi har en rapport att skriva tänkte jag sätta mig ner och försöka få klart ännu ett moment. Imorgon har vi nästan ingen tid till att skriva på rapporten då vi ska ha handledning i dokumentation.
Senare ikväll väntas Oskyldigt dömd, sista avsnittet och det får man ju icke missa!


11 månader

Idag har jag också sötnöten min varit tillsammans i 11 underbara månader. Tiden går verkligen snabbt, nästan lite för snabbt ibland. Min kärlek till Linus blir bara starkare och starkare för var dag. Trots att vi bor på 23kvm så lyckas vi ändå hålla sams, nu är det inte långt kvar tills det har gått ett år =)


Titanic 2

Nu är jag vaken och klar för att gå ner till skolan om en timme, lite drygt det där när man kliver upp alldeles för tidigt och får istället sitta och vänta in tiden. Jag satt i alla fall och klickade runt på olika sidor när jag plötsligt såg att det ska komme en Titanic 2?! Den kommer handla om Jack som efter flera år har varit infrusen i ett stort isblock väcks till liv och därefter börjar hans jakt efter sökandet på Rosen. Men allt är inte en dans på rosor utan när han har vaknat upp igen så flyr han och då blir han efterlyst. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om filmen, den känns mest bara väldigt sorlig. Rose är ju död och han springer runt helt förvirrade i en helt ny stad/ värld. Vore rätt komiskt om det här var sant och det blev en film på riktigt.


Snö i Sundsvall




Två fina bilder på mig och Ferhat efter några timmars pluggande i skolan, vi serväldigt glada ut... men det kan ju bero på att vi får komma ut i Sundsvalls friska snöväder. Nu ska jag kila ner till Friskis och träna =)


Fina klockor

Vilken av dessa två klockor är snyggast?


Den här klockan kommer från Ur&Penn och kostar 798kr


Den här klockan kommer från ett urmakeri här i Sundsvall och kostar 798kr, den finns även i vit färg för 698kr eller i svart färg men utan guld i armbandet.


Lucia shopping

Gårdagen började med lite plugg och efter några timmar vaknade även Henrika till liv, men blir trött efter en massa timmar av dansade på Kåren kvällen innan. Vi möttes upp nere i stan och fönstershoppade lite, jag köpte en jättefin Bh från KappAhl och Henrika fyndade lite små söta saker inne på H&M men mest så lekte vi modeller haha! Jag provade även jackan från Fjällräven en gång till och den är ju så snygg och varm,men 5000kr är mycket att lägga ut och jag känner mig lte kluven just nu. På tisdag ska jag och tjejerna i alla fall åka till Birsta och då tänkte jag prova fler jackor från Peak, Boomerang. Nej nej jag är ingen märkesnörd men dessa jackor har kvalitè och sitter bättre än min nuvarande jacka.










Party party

Det var en lyckad kväll nere på Förrådet, mycket skratt och trevliga vänner. Nu är de flesta av dem inne på Kåren och tömmer baren (bartömning där ikväll) och det gör dem helt rätt i! Tråkig som jag är stannar jag hemma, sitter faktiskt och tittar lite på Beck samtidigt som jag filar på min inlämningsuppgift. Blir jag inte klar och nöjd med den i tid så kommer jag blir sjukt besviken på mig själv, att alla andra klarade det utom jag...

Här är i alla fall bilder på min nya fina tröja från Lindex!




Varning för ett tjurigt fruntimmer

Louise vaknade på fel sida idag haha nejdå men av någon okänd anledning så har jag varit tjurig till och från under hela dagen. Morgonen började med ett träningspass kl 9-10 och därefter fortsatte jag vidare ner till stan. Dessvärre var det en sådan "jag passar inte i något" - dag vilket innebar att allt som jag provade satt fel, förutom en tröja från Lindex.. snygg och enkel.
Nu håller jag på och tillagar tacopaj inför ikväll, då ska vi till Förrådet och fira Henrika och Kristin som har fyllt/ fyller år. Det kommer bjudas på en hel del smaskiga maträtter, mitt och Henrikas bidrag blir då tacopaj. Hur kvällen slutar vet jag inte än, det beror på hur pass taggad jag känner inför en utekväll med massa dans. Blir det ingen dans så hittar jag säkert på något annat att sysselsätta mig med, Beck går ju på tv4+ ikväll!



Kjolen kostar 299 kr, linnet kostar 99 kr och de är båda från Lindex, jag köpte enbart linnet då jag inte visste när jag skulle få anvädning av kjolen. Riktigt snygg är det, men går under kategorin underkläder... men visst kan man ha den som festkjol?

Söt liten klänning/ linne från kappAhl för drygt 350 kr (om jag minns rätt)
Jag gillar verkligen den här typen av kläder men dessvärre är de alltid så dyra, därför lämnade jag den hängandes på galgen i butiken... kanske ångrar jag mig imorgon och hämtar hem den, vem vet.


Redo för tenta

Nu är det inte lång tid kvar tills jag ska kila ner till skolan och påbörja tentan, spännande värre!


Läkemedelsberäkning

Då var veckans smutstvätt äntligen ren igen efter tre timmars tid nere i tvättstugan, jag tvättade även Henrikas kläder... lika bra att passa på när jag ändå bokar båda tvättmaskinerna. Dock vart jag lite besviken när jag upptäckte att ena torktumlaren inte fungerade och detta ledde till väldigt överfyllda torkskåp, men nu är i alla fall allt rent och torrt. Så hela morgonen (5-8) spenderade jag i tvättstugan och i väntan på att tvättmaskinen skulle bli klar så gjorde jag några matematik tal, senare idag väntas tentan i läkemedelsberäkning. Hoppas det går vägen den här gången, men man kan ju aldrig veta hur det gick/ kommer gå... inte ens efteråt. Nu ska jag fortsätta vika ihop tvätten till fina högar och snart vaknar kanske min lilla sjusovare =)


Den här tröjan hade man inte tackat nej till, hade det inte varit så dyrt att frakta över så skulle den snart befinna sig hemma i min byrålåda...


En härlig dag full med plugg

Idag har jag planerat att sitta och räkna matematik hela dagen och förhoppningsvis kommer talen fastna så jag klara tentan på fredag. När tentan är gjord har jag "rapporten" som ska lämnas in på måndag och efter det är det bara den riktiga rapporten kvar som ska skrivas två och två. Men en sak i taget nu, först fokusera på matten.
En positiv sak är att vädret inte är någe vidare idag, då det är grått och trist vilket gör att en pluggdag inomhus inte verkar allt för pjåkigt..


Examinationsseminarium

Nu är ännu ett moment i kursen avklarad. Hade idag examinationsseminarium, där vi skulle koppla in kurslitteraturen till ett etisk dilemma. Något som jag och många andra i klassen har som vana är att vi gör uppgifterna större och till mer avancerad än vad dom egentligen är. Men det gick i alla fall väldigt bra idag och det känns riktigt skönt!

Nu ska jag kila ner till friskis för ett pass och senare ikväll blir det lite plugg.


Vilken natt

Vilken natt! Inatt hade jag verkligen problem med att hitta ro och sova, så jag satt uppe och tittade på Oskyldigt dömd på fyran mitt i natten. Det var helt klart ett avsnitt värt att sitta uppe för, men när programmet var slut och jag skulle släcka lampan fick jag för mig att det stod någon i rummet (Oskyldigt dömd och Beck brukar ha den effekten på mig om jag ser serien sent på kvällen/ natten). Det var ett mindre roligt ögonblick som snabbt ersattes av ett par i lägenheten ovanför som hade det vääldigt mysigt under en bra stund, då gick det ju inte heller att sova för de var inte tyst precis...

Nu är jag i all fall uppe och på bra humör, åt precis lite frukost och provade det nybakta brödet som faktiskt inte var så tokigt.


Resultatet


Andra advent

Idag är det andra advent och här står jag hemma och bakar bröd nästan mitt i natten, lyckligtvis väntar jag bara på att brödet ska gräddas färdigt inne i ugnen och sen är det klart. Jag har ingen aning om brödet kommer smaka gott eller inte, jag provade nämligen ett helt nytt "recept". Man kanske inte kan kalla det recept när ingredienserna är färdigblandade och det enda som behövs förutom bakmixen är jäst och vatten, men resultatet ska i alla fall bli Grekiskt lantbröd.
Under tiden som jag bakade har jag tittat på Jakten på lyckan, en underbart fin film! Den och Iam Sam är två av mina favoriter, dessa kan man se om och om igen och tårarna slutar inte komma även om man ser filmerna för hundrade gången.



Spännande

Linus är nere i skåne över helgen och träffar sin mamma och vänner, väldigt tomt har det varit här hemma utan honom. Vi sittet och skriver lite på msn då han berättar att jag ska få en present och plötsligt blev jag fem år igen. Det är allltid lika kul att få en liten present eller bli överraskad på något sätt!

Linus: Jag har köpt en sak till dig
Jag: Åh vaddå?
Linus: Det vill du gärna veta va?
Jag: JAAAAA
Linus: Hehe, Jag har snappat upp lite saker som du sa att du vill ha. Så hittade jag en liten fin sak.
Jag (antar att det är en julklapp): Då vill jag klämma och känna på juklappen när du är tillbaka.
Linus: Jag har inte slagit in den.
Jag: Inte?
Linus: Nä det är mer en present än en julklapp.


Vad har du nu hittat på? =)


Oscars

Några fest bilder från igår på Oscars


Henrika


Henrika och Louise


Man blir som man umgås hehe


091206

Herre gud vad effektiv jag har varit idag, trots det att jag tog en lång efterlängtad sovmorgon. Har varit hemma hos Henrika i några timmar och skrivit lite på diskussionen till rapporten och fått lite undervisning i hur man ska spända olika läkemedel. Spädning är verkligen inte min grej men jag hoppas jag förtstår och lär mig så mycket som möjligt innan fredag då tentamen tillfället äger rum. Nu ska jag laga lite middag så jag orkar med ett styrka/medel 75 minuter lite senare ikväll. Förhoppningsvis blir det lite mer plugg då jag kommer hem efter träningen, det beror lite på hur trött jag är efter passet. Vaknade imorse öm i kroppen efter två timmar på ett dansgolv. Gårkvällen var som sagt väldigt lyckad, även om jag fick kämpa för att hålla ögonen öppna så var det värt det! Det var väldigt länge sedan jag var ute och dansade, jag saknar det och igår fick jag en kväll på Oscars med Henrika. Vi gjorde en favorit i repris!



Mitt fynd från julmarknaden; saffran skorpor från Tant Louise


Norra Berget

Hemma igen efter en tur uppe på Norra Berget där det nu under helgen är julmarknad. Det fanns många fina saker och en hel del godsaker som man vill ta med sig hem. Det var en härlig eftermiddag fylld med julkänsla men snart blev det kallt och det tog inte lång tid förrän det blev mörkt igen.







Julmarknad

Att jag alltid ska få sådan beslutsångest på lördag och söndag morgon. Ligger alltid kvar i sängen in i det sista och då måste jag i princip springa ner för att hinna till träningen. Jag vet ju att jag kommer gå upp för att träna men ändå drar jag ut på det och det resultetar i lite jogging till friskis, bra uppvärming men irriterade att jag aldrig lär mig.
Efter nio passet idag så var jag och fotograferade mig, bilden vart inge vidare men jag får låta bli att titta på den sen när den hänger uppe. förhoppningsvis så smälter man in mängden och då syns man inte. Jag försökte få dem att mörka bilden lite, men tyävrr tror jag inte att jag lyckades så bra haha.

Nu ska jag snart åka till Norra Berget med Henrika för att gå på julmarkand, det kommer bli super mysigt!


Vad hände med lördagsfilmen?

Idag har jag inte gjort något vettigt alls, visserligen har jag varit duktig som har tvättat, städat, diskat men mycket mer än så har jag inte gjort. Jag får trösta mig med att imorgon kommer jag allt ta tag i skolarbeten lite extra mycket, allt för att inte halka efter och behöva stressa.
Imorgon ska jag ner till friskis för att fotograferas kl tio och bilden kommer hängas upp på väggen tillsammans med alla andra värdar. Problemet är bara att jag vill träna mellan kl nio och tio, om jag kommer upp imorgon bitti det vill säga. Ingen smart idè att ta sitt fotografi helt röd och svettig med hår som står åt alla håll.

Nu hade jag önskat att det gick någon bra film på tv, men icke! Filmerna blir bara allt färre och för att inte tala om sämre. Nu visas de "bästa" filmerna mitt i veckan och då har man ju inte alltid tid/ ork att titta. Förut gick det ju bra lördagsfilmer på fyran, vad hände?


091204

Oj så rent och snyggt det blir här hemma, började morgonen med att tvätta. Därefter tog jag en sväng ner på stan och shoppade lite, var inne på Gina Tricot och köpte en stickad tröja och ett par benvärmare. Sen var jag in en sväng på Apoteket för en ny lypsyl och lite handdesinfektion (har blivit lite beroende efter min praktik haha).


Att ha tvättid kl fem på morgonen är inte det roligaste, därför får man göra det bästa för att hålla sig själv.





En sväng ner på stan




Värd

Hemma igen efter att ha varit värd på Friskis i två timmar. På vägen dit höll det på att gå lite illa när jag skulle runda ett staket, gick där med min muggtermos fylld med te och tänkte "det skulle vara typiskt om jag halkade nu" och vad händer... jo jag halkar till och skvätter te omkring mig men jag lyckas i alla fall hålla mig uppe på ett ben. Det blev ingen duns i marken den här gången och det tackar vi för!

Nej nu kallar sängen på mig, ska försöka få några timmars sömn. Ska upp om några timmar igen för att tvätta, jippie!


Klädd för att värda


Neew moon

Igår var jag och Linus på bio och tittade på New Moon. Vi såg verkligen fram emot filmen och valde att se den lite senare på kvällen trots att vi både skulle upp tidigt nästa dag. Filmen var väl helt okej men inte mycket mer än så, jag vart faktiskt lite besviken! Lite av besvikelsen ligger väl i att jag har läst tre av totalt fyra böcker, vilket gör att man jämför. Istället satt jag och åt en hel del popcorn, bio popcorn smakar alltid bäst! När bion var slut promenerade vi hemåt i kylan mitt i natten, det har verkligen blivit kallt här uppe.


Kladdkaka

Idag började jag dagen men att handla lite ingredienser till kladdkakan som jag precis har bakat, kladdkakan ska jag sedan ta med till min praktik och bjuda på imorgon då det är min sista dag där. Egentligen skulle jag ha varit på min praktik idag men då min handledare är ledig fick jag vara hemma och skriva på min rapport.
Tyvärr har jag inte kommit så långt på min rapport som jag skulle önskat då jag istället har tillbringat större delen av dagen med att baka, prata i telefon och planerat nyårsafton. Nu är i alla fall nyårsafton bokad och klar, det blir jag, Linus, Cecilia och Linnea som åker på kryssning till Åbo.


Kladdkakan jag ska bjuda på imorgon


Skönt att få sova

Nu är jag återigen hemma i lägenheten och inväntar bara Linus som segar sig hemåt haha. Ska bli skönt att få krypa ner i sängen snart och förthoppningsvis sova sina timmar som återstår innan alarmet sätter igång. Imorgon ska jag och Linus äntligen få se den nya Twilight filmen, vi har reserverat platserna och förhoppningsvis glömmer vi inte bort det.


Gillar min tjocka tröja från Bubbleroom


Tisdags mys

Jag är så trött och jag förstår inte varför jag är uppe men snart ska jag kila över till Henrika och titta på Desperate Housewives. På min praktik har jag varit väldigt effektiv idag, har hunnit med en hel del saker. Tog troligen mitt sista Pk prov för den här gången och det gick väldigt bra. Imorgon är min handledare ledig och på torsdag verkar det inte hända något "spännande". Sen återstår bara att skriva klart alla inlämningsuppgifter som ska vara klara innan jul.

För att hålla mig vaken i några timmar till så gjorde jag iordning gott julgodis, blockchoklad med flingor..mums! Så senare ikväll ska jag och Linus ha lite tisdags mys.




Nu står dessa i kylen för att stelna till och om en timme är de redo att ätas.


RSS 2.0