Chockad

Jag är nog fortfarande i chocktillstånd efter gårdagen. Jag kom hem trött efter några timmar på tåget och plötsligt får jag syn på Linus sittandes i vår soffa och tittar på fotboll. Det tog mig flera minuter att fatta att det var just han och att han faktiskt var här. För jag trodde ju stenhårt på att han var i Norge hemma hos en kompis och spelade tv-spel och drack coca cola precis som han sa, inte att han satt hemma hos mig och tittade på fotboll med min familj. Det var en underbar överraskning må jag säga! Vi börade morgonen med en god frukost och nu ska vi snart över till mitt jobb och äta lite lunch. Senare i eftermiddag blir det shopping med mor.



Köpte nybakat bröd


Recept på skaldjurs paj



Skaldjurs paj 6 port

1 sats pajdeg
200 g crabfish
100 g räkor
2 dl riven västerbottensost
3 ägg
2 msk chilisås
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
6 medelstora tomater

Degsats; 3 dl mjöl, 100 g margarin, 2-3 msk vatten

Tumma ut pajdegen i en pajform. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter. Därefter nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk temperaturen till 175 grader

Varva crabfish, räkor, ost och dill i pajskalet. Vispa samman ägg, chilisås, grädde, salt och peppar.

Dela tomaterna och lägg i pajen. Slå försiktigt över äggstanningen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.


Packat klart

Det blev ändå så att jag packade lite idag inför resan hem till Stockholm på tisdag och det fick faktiskt tiden att gå. Men sen fick jag finfrämmande av Henrika och när man umgås med henne så flyger tiden förbi. Imorgon börjar en ny kurs men först får vi lite sovmorgon och det är alltid härligt, för mig gör det ingen skillnad då jag vaknar senast klockan sju oavsett.  

Den här söta skjortan från H&M åker med i resväskan


Kan det inte bara bli tisdag någon gång

I natt skulle man ju ställa fram klockan en timme, vilket innebär en timmes mindre sömn och längre dagar. Men trots detta så har den här dagen sniglat sig fram. Ingenting som jag har gjort har fått tiden att gå snabbare. Nu vill jag som sagt bara hem, hem till familj och vänner för lite vila. När jag sedan återvänder till Sundsvall igen om en vecka är det inte många dagar kvar tills Linus kommer och hälsar på. Saknaden är enorm och rastlösheten just nu är likaså, blir galen att tiden tycks stå stilla. Nej jag får väl gå och skura lite golv eller börja packa redan idag, någonting måste jag sysselsätta mig med för att gå och lägga sig nu skulle innebära att jag är pigg i natt istället. 


Ny kamera

Jag är så himla sugen på att köpa en ny kamera, jag har redan två stycken men den ena (panasonic lumix) ger inte den bildkvalitè som jag är ute efter och min stora systemkamera är lite klumpig att släpa omkring på. För att lösa problemet har jag istället hittat den perfekta kameran! Men nu är jag ju inte kunnig när det gäller elektronik utan tänkte därför höra med min kusin som är väldigt insatt, han kan ge bra rekommendationer. Jag vill ju inte köpa en kamera som är dålig och helt ovärd sitt pris, jag kan erkänna att jag ett fruntimmer som skulle kunna bli blåst på pengar. Har jag tur så kanske jag får lite bidrag när jag fyller år, visserligen är det en månad kvar men det är lika bra att planera haha!


Den här kameran lockar väldigt mycket!


Plötsligt händer det



Mitt uppe i allt som pågår så finns det tydligen en glimta hopp,
min plånbok kommer i alla fall bli positivt överraskad.


Skaldjurs paj

Att få inspiration när det gäller att laga middag är inte alltid så lätt, för självklart är man så är man sugen på just det som inte finns hemma. Idag blev det i alla fall mammas recept på skaldjurs paj, den är ruskigt god och enkel att tillaga.



Nu sitter jag och väntar på att pajen ska svalna lite, sen ska den avnjutas till ett avsnitt av The Hills på Mtv. Hur kvällen ser ut är ännu oklart, men det lockar faktiskt med att bara vara hemma och ta det lugnt. Det har varit en hektisk vecka som lyckligtvis snart är över. På tisdag kväll åker jag hem till Stockholm över påsk, då ska jag och mamma ha mor-dotter -mysdagar men shopping och bio.


Städa och skura

Hur mycket man än städar blir det alltid lika stökigt igen, eller så är det kanske bara jag som inte har disciplin nog att lägga tillbaka sakerna som jag har plockat fram. Nu har jag fått det rent och fint i lägenheten och det ska bli spännande att se hur länge jag lyckas hålla den i det här skicket!
Trots att jag klev upp så pass tidigt som jag gjorde i morse är jag inte så värst trött och det märktes inte heller på träningspasset, fy tusan vilken energi jag har gått och burit på idag. Imorgon är det lill-lördag och bara en dag innan jag ska ha det teoretiska provet och dagen före våffeldagen. Den här gången ska jag minsann laga lite våfflor, åt ingen semla på semeldagen men en våffla ska jag allt ha!
Nej nu blir det till att försöka sysselsätta mig med någonting annat fram tills klockan blir nio, då ska jag bänka mig framför tv:n och titta på desperate housewives.



Har lånat Linus skjorta, den gör ju igen nytta inne i garderoben haha


Snart är det över

Har varit vaken sedan klockan halv sex, men trots det har jag inte gjort mycket till nytta. Var precis nere på affären och köpte hem lite frukt, var så sugen på plommon och nu hoppas jag verkligen att de ska smaka minst lika gott som jag har föreställt mig. Te vattnet är snart klart och vattnet till ägget kokar, snart blir det frukost!



Nu är det inte många dagar kvar tills det teoretiska och praktiska provet, lite stressad är man allt men samtidigt tjänar det ju ingenting till att hispa upp sig. Jag ser istället fram emot när detta är över och jag får åka hem för att fira påsk med familjen.


Frukostdejt

Så var det söndag igen, för en vecka sedan vaknade jag upp i Norge tillsammans med min fina pojkvän för att den här dagen vakna upp i Sundsvall. Kan man inte få vara tillsammans så får man göra det bästa utav situationen och det var precis vad vi gjorde. I morse hade vi en fin lite frukostdejt via msn, skype fungerar konstigt nog inte på min dator... det uppstår bara en massa krångel. Plus det är inte så härligt att sitta och lyssna på varandra med munnen full av mat.


Det blev en hel del stillbilder då internet inte ville fungera helt och hållet


Mighty Ducks 3

Nu har mina dåliga sömnvanor börjat igen, jag lägger mig runt elva-tolv tiden men vaknar igen klockan två/ tre på natten. Jag lyckas somna om och vaknar runt klockan sex igen, även om jag inte har tänkt kliv upp för någon timme senare så kan jag inte somna om. Det är många tankar som cirkulerar runt i mitt huvud just nu och inte blev det bättre av att jag tittade på gamla bilder från förr och läst min dagbok från 2004-2007. Herregud säger jag bara! Tårarna rann som aldrig förr, men det kanske var lite nyttigt på samma gång att få läsa om det förflutna... en period då jag inte alls var lika lycklig som jag är idag.
Det blev i alla fall ett träningspass i morse, jag visste inte om benen skulle orka med ett pass idag då de var ganska slut efter lång promenaden igår men det gick galant! Nu har jag tänkt kika lite på Mighty Ducks 3 som visas på Tv4sport. Jag och min lillebror hade en period för flera år sedan när vi tittade på dessa tre filmer om och om igen.



Spenatsoppa

Idag lyckades jag äntligen tillaga Spenatsoppa! Okej jag är medveten om att det inte är så svårt, men för mig tog det i alla fall tre gånger innan jag blev nöjd. Den första gången hade jag inte alla ingredienser hemma vilket gjorde att smaken blev väldigt dålig och den andra gången så missbedömde jag peppar mängden och det vart alldeles för mycket smak. Men den här gången blev det perfekt!



Spenatsoppa med ägg är fina grejer!


Promenad till Birsta

Herregud klockan är snart fyra!! Jag kom för drygt en timme sedan, tog en promenad till Birsta. Det gick faktiskt mycket fortare att gå dit än vad jag trodde. Promenaden tog min en timme och tio minuter, inte alls så farligt med tanke på att sträckan är cirka 1 mil lång. Jag kom hem precis i rättan tid, nu har det nämligen börjat snöa.... igen. När ska det sluta snöa egentligen, vi är snart inne i april och då ska det vara vår! Lite deprimerande detta men skönt att jag slipper lämna lägenheten mer ikväll förutom när jag ska kila över till Henrika och ha myskväll med henne och hennes mamma. Jag passade på att handla hem lite bananer, tomater, dadlar, hushållspapper och läsk... allt som behövs för att överleva en helg här uppe i norr.


Vet precis vad som väntar

Tänka sig att Louise är uppe redan så här dags, på en ledig dag och allt. Nej men jag tycker faktikst det är skönt att kliva upp tidigt och komma igång med dagen, det händer ändå inte så mycket spännande saker mitt i natten så varför stanna uppe tills dess? Nu är det bara två veckor kvar tills jag "får" åka hem och hälsa på min kära familj och mina vänner igen. Jag lider inte av hemlängtan direkt, utan det är mer saknad av alla nära och kära och sen ska det bli skönt att komma bort från Sundsvall i några dagar igen. När man är här uppe så vet man vad som väntar; plugg, plugg och åter igen plugg och däremellan ska man hinna med föreläsningar, träning, laga mat, ha lite fritid och försöka hålla fint här hemma. Nu börjar klockan ticka på och det är dags för mig att börja plugga. Senare i eftermiddag har jag tänkt ta en promenad, fast sen finns det ju ett bra pass på friskis... får se vad jag bestämmer mig för.


Tjuvstartat

Föreläsningen som vi hade idag om Chock, syra-bas, vätskebalansen var faktiskt rätt intressant, om man nu förstod det som sades. Personligen förstod jag kanske 35% av vad han sa och det kanske inte är dom bästa oddsen precis, men bättre det än att inte förstå något alls. Jag hann med att träna lite efter skolan och därefter var jag upp en sväng till Henrika för att låna ut lite kläder till henne. Hon ska äta ute på restaurng med sin käre mor och pojkvän ikväll. Tänk om man kunde få ha en lika mysig kväll som henne, jag får nog ta och koka lite te och titta på en film. Jag har precis ätit middag och inväntar att klockan ska slå 19.40 då är det dags för mig att kila ner och börja jobba på friskis. Varför är man alltid så seg i början när man ska göra någonting, men när man väl är på plats så är det inte så farligt. Två timmar går ju snabbt, eller det beror på om man ständigt tittar på klockan eller inte haha!

Nu är det inte långt kvar till påsk, men jag har faktiskt redan tjuvstartat


Äntligen lite sömn

Nu ska jag hoppa ner i sängen och det ska bli riktigt skönt, har varit en lång dag som äntligen är över!
Imorgon väntas en heldag i skolan följt av träning och jobb på friskis och svettis.

Rena rama kapet gjorde jag idag, införskaffade dessa raggsockor från coop för endast 10kr. Då passade jag på och slog på stort, köpte tre par... varför frysa om fötterna.


Härligt med lite vår

Nu går temperaturen verkligen åt rätt håll, det verkar som det kanske blir en vår uppe i norr trots allt.
Tog lite härliga bilder med mobieln när jag var ute och promenerade.


Tvättat, bakat och promenerat

Den här morgonen blev precis som jag hade föreställt mig att den skulle bli. Började med att tvätta lite kläder mellan klockan 5-8 och där emellan passade jag även på att baka bröd, kände att jag måste testa någonting nytt och det blev ett väldigt gott resultat! Det här är definitivt ett bröd som jag ska baka igen.
Det gäller ju att passa på och utnyttja solens värme medan den är framme så därför tog  jag en timmes promenad som avslutades i skolan för att skriva ut lite papper. Idag blir det träning på lunchen istället, det finns inga roliga pass på onsdagar så jag ger lunch passet ett försök.



Filmkväll med Henrika

Hemma från träningen och inväntar Henrika. Jag har förberett kvällsmaten och även köpt lite godis som överraskning, vilken bra vän jag är ibland haha. Vi ska bara ta det lugnt, titta på en film (disney eller Tristan och Isolde) och ha det mysigt. Ska bli skönt att släppa plugget för en stund och unna sig en filmkväll.
 Nu börjar magen kurra här hoppas hon är på ingång snart.


Hoppas hon blir glad


160310

Morgonen började inte riktigt som jag hade tänkt mig. Tanken var att jag skulle ta en liten morgon promenad upp till Sidsjön för att hämta ut Linus paket, men när jag kom upp till ICA så såg jag att de inte öppnade förrän en timme senare. Att gå hem igen fanns inte på kartan, så det blev en lite längre promenad. Nöjd med lite frisk luft handlade jag lite varor och gick till kassan för att hämta ut paketet, att det skulle väga 15 kg var jag inte beredd på. Aj vad ont det gjorde när värksremmen borrade sig in, jag är fortfarande lite öm vid acxlarna. Hem kom jag i alla fall och därefter blev det lite plugg med Henrika. Men jag är inte alls motiverade till att plugga just nu men jag måste ju som sagt, för min egen skull. Jag skulle inte gilla mig själv speciellt mycket om jag bara gav upp nu, om några dagar är jag förhoppningsvis mig själv igen....


Irriterande vecka


Vilken dryg vecka jag har åkt hem för, föreläsningen idag var inte så värst inspirerande då jag redan har läst allting sen innan. Nu väntas bara en föreläsning på torsdag men bortsett från det så är jag ledig resten av veckan, helt värdelöst! Då hade jag kunnat stanna kvar hos Linus några dagar till men så smart är jag ju inte att jag tittar på ett ny uppdaterat schema. Om jag ska vara ärlig så kunde jag inte låta bli att gå in och kika lite flyg/tåg/buss priser till Oslo, bara för att se hur mycket det skulla kunnas tänka kosta. Den billigaste men längsta (16 timmar) resan skulle kosta ca 500 kr för en enkel resa. Då skulle jag åka här ifrån mitt i natten och sen vara framme i Oslo runt fyra tiden, lagom till middagen haha. Just nu finns det egentligen inget som säger att jag ska stanna kvar här under helgen, Henrika kommer få besök av sin käre mor och alla andra är fullt upptagna av att plugga inför det kommande seminariet. Så varför inte plugga på bussen istället?! Jag känner mig själv och jag vet att jag inte kommer åka, men jag vill såå gärna..


Norge

Här i Norge skiner solen och temperaturen ligger runt -8 grader, men jag hade trott att det skulle vara kallare. I morse tog jag en promenad på 1.5 timmar men Linus ville hellre ligga kvar isängen en stund till så honom lyckades jag inte gå med mig ut. När jag kom hem igen åt vi en mysig frukost uppe på rummet. Alla som bor här är super trevligt, jag förstår verkligen att Linus trivs! Nej nu ska jag gå och pussa lite på honom medan jag fortfarande kan, imorgon åker jag hem till Sundsvall igen.


Påskägg

Varför går tiden så lååångsamt!? Jag har snart hunnit titta på två beck filmer, ätit frukost, bestämt dagens outfit, bloggat och tittat igenom min mail men ändå är klockan bara elva. Det är en hel timme kvar tills Linus slutar jobbet och vår mysig helg tillsammans kan börja på riktigt. Jag har inte vågat mig ut på någon promenad idag trots det fina vädret, är lite orolig att jag inte ska hitta tillbaka haha. Det var väldigt mörkt igår när jag anlände och då ser ju allting mycket annorlunda jämfört med hur omgivningen ser ut i dagsljus. Förhoppningvis tittar solen fram även imorgon och då ska jag lura med Linus ut på en lite morgon promenad.

Louise kom inte tomhänt till Oslo, utan hade med sig ett litet påskägg (i förskott) fylld med överraskningar; en fin skjorta från H&M och tre nötcreme förpackningar.


Louise är i Norge

Nu kan jag skriva som vanligt här i bloggen igen, under de senaste dagarna har jag hållt hemligt för Linus att jag skulle åka till Norge igår istället för idag. Det var inte det lättaste må jag säga. jag trodde flera gånger att han  genomskådade mig. Det var riktigt roligt att se hans min när jag stod där på flygplatsen. det blev ett väldigt glatt återseende efter en månad ifrån varandra. Just nu sitter jag och tittar lite på Beck, allt för att få tiden att gå. Linus slutar jobbet om tre timmar och då ska vi åka och shoppa lite, handla lite gott att äta och allt som behövs till en mysig frukost som vi ska avnjutat imorgon bitti.

Louise frukost klockan fem på onsdags morgonen, sitter på tåget på väg till Stockholm.

Jag och mamma hade lite filmmys innan det var dags för mig att flyga billigt utomlands


Inte många dagar kvar

Det skulle sitta fint med påsk nu och slippa misshandla sin hjärna genom att printa in så mycket information som möjligt på kortast tid. Nu är det inte många dagar kvar tills jag ska lämna Sverige och försöka mig på att förstå norska, på fredag drar jag. Lyckligtvis har jag min egna tolk på plats, Linus har lovat att hjälpa mig om jag får problem. Då slipper jag bli en liten nickedocka under helgen. Det är en taktik jag annars kommer ta till med, nicka och le eller som pingvingerna i filmen Madagaskar skulle säga; "smile and wave boys, smile and wave".


Måndagsmys


Jag kunde inte motstå dessa söta dadlar, innan träningspasset idag gick jag förbi ica och köpte med mig några hem. De smakade gott med lite dadlar och bra tajmat då svenska Hollywood fruar började sändas på trean igen. Så ikväll har jag och Henrika unnat oss en stund framför tv;n och chockats över alla kommenterar som damerna kläcker ur sig. Men roligt är det minsann!


En helt vanlig måndag

Första dagen på den nya veckan är snart över och det är faktiskt skönt, för just nu kan jag inte koncentrera mig på någonting annat är resan till Norge. På fredag ska jag äntligen få krama och pussa på min fina Linus igen, åh jag längtar något fruktansvärt!! Men för att inte sväva uppe bland molnen redan nu så får jag försöka hitta på olika distraktionsmoment, allt bara för att bli klar med så mycket som möjligt innan jag far. Den här dagen har gått relativt snabbt, men det kan ju bero på att jag skippade föreläsningarna på morgonen och stannade hemma för att sammanfatta lite kirurgi, aja baja Louise inte skippa skolan! Efter lunch hade vi en föreläsning om gyn; hur menstruationscykeln ser ut under en månad och vad som händer, p-piller och kvinnliga hormon. Efter dagens föreläsning hann jag kila hem en sväng innan det var dags att träna skivstång/ kondition. Det var ett tag sen jag körde passet och därför var det extra kul att träna idag. Här kommer lite fler bilder från lördagen då jag och Henrika gjorde Oscars till en osäker nattklubb haha. Jag lyckades i alla fall med att få tre "drinkar" över mig under loppet av en timme, jag var på helt fel plats vid fel tillfälle.  




Dadlar

Nu är det inte många timmar kvar på den här helgen som för övrigt har varit en toppen helg! Jag har gjort mycket nytta men även hunnit med att att ha skoj med Henrika genom att shoppa lite, prata och dansa. Igår vart jag presenterad för någonting spännande, nämligen dadlar. Jag trodde aldrig det skulle smaka så gott som de gör, nackdelen är bara att jag troligen kommer föräta mig på dadlar nu framöver.
Idag hade jag ett fyra timmars pass på friskis som övre värd och tiden gick faktiskt relativt fort. Nu är jag återigen hemma och har precis ätit middag, ska förbereda lunchen inför imorgon och diska lite innan jag sätter mig med kirurgin igen. Helst av allt skulle jag bara vilja krypa ner i sängen och titta på en film, men just nu går det inte..


Oscars ikväll

Nu börjar klockan bli en del och det är dags för Louise och Henrika att göra sig i ordning inför en kväll på Oscars, det ska bli kul att få skutta runt på dansgolvet!


Träna


Nu ska jag kila ner och träna lite


Tvätta på en lördag

Det är ju allt lite komiskt att tvätta så här tidigt en lördag morgon, det är väl ungefär samma tid som efterfesterna börjar ebba ut. Just nu är jag pigg och glad men om några timmar vet jag inte om jag kan säga detsamma och verkligen inte då jag och Henrika har planerat att gå ut ikväll för första gången på säkert sex månader. Det blir Oscars ikväll och jag ser verkligen fram emot det! Frågan är bara om jag minns hur man dansar? Jag har ingen koll på vilken musik som spelas ute på nattklubbarna då jag inte lyssnar så mycket på radio mer än när jag kör bil och det gör jag enbart hemma i Stockholm. Nej nu ska jag se till att göra lite nytta här i lägenheten, jag kom aldrig så långt att jag hann städa klart och har man påbörjat ett projekt måste man se till att avsluta det också!

En toppen dag

Nu börjar dagen lida mot sitt slut och det är faktiskt lite tråkigt då jag har haft en toppen dag! En sådan där dag då allting klaffar, humöret är på topp och man får chansen att vara glad. Föreläsningarna gick snabbt och smärtfritt, inga direkta konstigheter och jag orkade lyssna till allt som sades. Träningen gick riktigt bra, trodde först att kroppen hade så pass mycket energi som den hade. Ett sådant passtillfälle gör en verkligen på bra humör. Har ringt hem till mamma och mormor, två samtal som gjorde mig på ännu bättre humör. Sen har jag även nu ikväll haft skype dejt med Linus och det var lika mysigt som vanligt. Nu är det inte långt kvar tills jag får krama och pussa på honom igen, det ska bli spännande att åka utomlands till Norge haha!


All kärlek till dig hjärtat


Äntligen fredag

Den här dagen har faktiskt gått riktigt snabbt, trots att föreläsningarna kändes mer eller mindre onödiga. Fördelen är ju att nu kommer det bli lättare att skriva ner och sammanfatta det viktigaste utifrån föreläsningarna. Anledningen att dagen har rullat på så bra är nog för att både jag och Henrika har varit på väldigt flumigt humör, men nu är tanken att jag ska skutta bort lite energi och därefter hem för att städa rent i lägenheten och titta på buss/tåg/flygbiljetter till Norge. Nästa vecka åker jag till Oslo och hälsar på Linus!!


För att fira att det är fredag så slog jag och Henrika på stort. En varsit plastmugg från toaletten och Cola zero!

Min fina Henrika


Mysdag med mamma


Nu är det inte många timmar kvar tills jag sitter på tåget upp till Sundsvall. Idag har jag bara varit hemma och haft en mysdag med mamma, vi åt fruktsallad och tittade på Allt för min syster. Oj vad filmen var bra, den kan jag verkligen rekommendera !


Fondue med familjen

Här kommer lite bilder från middagen igår, det smakade hur gott som helst!





Rosse och Doris


Nu börjar minus graderna hitta tillbaka även till Stockholm, men hundarna var ändå sugna på att ta en promenad i morse. Det var faktiskt rätt skönt att ta på sig lite varma kläder och gå "rundan" för att nu sitta framför datorn med en kopp varm te. Ikväll åker jag upp till Sundsvall igen och det känns lite sisådär. Jag saknar självklart mina vänner där uppe men samtidigt är det mysigt att umgås med familj och vänner här hemma. Här där allting är så enkelt och man slipper all pluggstress för en stund. Men nu blir jag tvungen att vakna upp ur den här lilla bubblan och börja fokusera igen, inte långt kvar till påsk i alla fall haha.


Juice är gott

Det var härligt att börja dagen med en promenad tillsammans med hundarna, dessvärre var det lite småoväder men vi överlevde. Resten av dagen har jag åkt runt på lite olika ärenden för att nu äntligen vara hemma igen. Nu ska det bli gott med lite middag; Fondue så här på en måndag är verkligen inte dåligt!

Färskpressad juice till frukost


RSS 2.0