Kanon film

Jisses vilken bra film jag så precis! Jag, Henrika och Filip gick på nio bion och såg Sex and the City 2 och herregud säger jag bara, vilken klockren film som alla måste se! Kvällen har som sagt varit kanon men nu är det dags att knoppa, det är ju en dag imorgon också...  I morgon är det även dags för mitt helgspass på friskis och det har jag egentligen inte alls lust med, skulle mycket hellre velat sluppit det men men när är det som det är.

Läkemedelshantering

Då var ännu en tenta avklarad och nu återstår enbart en liten inlämnings upggift och en tenta innan det är dags att åka hem och njuta av sommarlovet. Hur det gick på tentan är alltid svårt att avgöra och den här gången är inget undantag, man får som sagt bara ha två fel och detta innebär att minsta lilla slarvfel och man kuggar. Får försöka se det positiva; jag förstår hur man ska räkna men jag åker dit på slarvfel. Efter tentan så tittade solen fram och jag cyklade in till stan en liten stund, men vidare shopping sugen var jag inte så det blev 20 minuter i solariet (även om solen är framme nu så är det inte så speciellt varmt). Jag hittade en stråväska inne på Myrornas för 50 kr (av märket Complete från Åhlens). Jag tror att det egentligen kostar ca 200-300 kr så detta var minsann ett kap. Snygg att ha i sommar!




Bones



Vädret är trist och inte orkar man plugga heller, efter ett visst antal uträkningar så blir man helt snurrig och börjar tänka för mycket på vad man gör och varför... det leder bara till att man räknar ut talen helt fel. Därför tar jag nu en liten paus och tänkte titta på Bones som börjar om 20 minuter på åttan. Jag ska krypa ner i sängen under en filt och bara ha det gott för en liten stund och inte tänka på tentan imorgon, behöver lite fritid också.


Varm mjölk


Nu ska hoppa i säng, har precis följt "mammas hemliga recept" när man vill kunna sova; dricka varm mjölk! Jag hoppas detta ska ge god effekt och att jag slocknar inom de närmsta minutrarna. Imorgon ska jag nämligen upp och tvätta kl fem, alltid redo!


Redovisningen avklarad

Nu kan jag stryka ett seminarium från listan över saker-att-göra-innan-jag-får-sommarlov. Att få ett godkännande direkt efter redovisningen känns riktigt skönt, då kan man släppa det och fokusera på de två kommande tentorna som nu återstår. Jag har lagt ner mer tid på matte tentan än på den palliativa tentan och det känns väl lite sisådär men det är flera i klassen som faktiskt funderar på att göra den palliativa tentan i höst istället, en del har redan åkt hem. Själv ska jag göra ett försök, går det inte så går det inte och tvärtom. Hade planerat att plugga lite under mitt värdpass på friskis ikväll (som idag kommer vara väldigt lugnt pga reducerat pass schema inför sommaren), men den planen sprack då jag fick veta att det är någon som ska gå dubbelt med mig. Visserligen kan det vara trevligt att små prata lite med någon men just nu hade jag helst suttit bakom disken och läst...

Jag blir tvungen att plugga lite nu innan jag måste kila ner till friskis om en timme.


260510

Nu är det inte många dagar kvar tills sommarlovet är här, bara drygt en vecka och detta firade jag med att köpa min tågbiljett hem. Det är trots allt mycket som ska hinnas med den sista veckan; två tentor, en artikel redovisning, städa, plugga, vara värd på friskis, träna, prata med lärare angående höstterminen och där emellan ska jag hinna med att äta och sova också, men just nu känns sömnen som en lyx. Nej nu ska jag kila ner och duscha innan jag tänkte titta igenom matteboken en sista gång innan sängen kallar. Imorgon ska jag upp tidigt för att gå till skolan och ha redovisning av artikeln.


Hjärta


"Du är mitt lilla hjärta"

Fick denna söta mms bild från Cecilia för några dagar sen, vilka underbara vänner jag har!


Nya tag imorgon

Åh ljuva kväll, äntligen är det dags att krypa ner i sängen. Jag är helt slut efter en dag av föreläsningar, träning och matte plugg inför tentan på lördag. Mitt huvud är nu överfylld med information och detta kräver vila. Jag drog precis iför mina gardiner men ljuset utanför fönstret letar så ändå in och det beror på att mina gardiner är väldigt ljusgenomsläppliga. I måndags var jag nere på stan och sväng och köpte dessa fina haremsbyxor från H&M, byxorna är snygga men dessvärre blev bilderna inge vidare.


Limpa

Nu ska jag snart kila ner till Friskis för att jobba två timmar (bytta bort mitt pass i torsdags med en annan tjej). Två timmar lär gå snabbt men just nu hade jag helst sluppit att gå ner dit. Jag har slutat köpa bröd från mataffären, istället bakar jag eget. Den här gången ville jag prova på hur det skulle smaka med dadlar och använde mig då av ett lite annorlunda recept jämfört med innan. Bytte ut vissa ingredienser men annars påminner det väldigt mycket om den andra limpan jag bakat tidigare. Det är så behändigt att baka bröd med bikarbonat, brödet behöver inte jäsa och man hinner göra andra saker under tiden som brödet gräddas i ugnen (ca en timme). När jag kommer hem till Stockholm igen ska jag ge mig på att baka surdegsbröd från min nya bakbok, det lär nog vara lite pilligt och frustrerande om man misslyckas med tanke på att det tar inte några timmar att baka utan dagar..



Omega 3-bröd

6 dl grahamsmjöl
0,5 dl rågkross
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl hackad mandel
0,5 dl hackade valnötter
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk mörk sirap
4 st stora dadlar 

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl. Hacka dadlarna. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen. Strö på pumpafrön och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.


Huvudvärk

Idag har jag spenderat lite tid i skolan tillsammans med Ferhat och filat på artikeln inför seminariet nu på torsdag. När seminatiet är över så återstår bara en tenta om smärta innan jag äntligen får gå på sommarlov, jobba och komma bort från skolan i mer än en vecka. När jag vaknade i morse hade jag dagen planerad; cykla till skolan och plugga med Ferhat, handla mat och titta på ett par haresmbyxor på H&M, laga mat och fortsätta plugga men någonstans mellan att handla mat och tillagningen så fick jag huvudvärk. Den har ännu inte rikigt velat släppa taget och det gör mig väldigt frustrerad. Att plugga med huvudvärk är något som inte fungerar för mig, så jag vilar en liten stund till och hoppas på förbättring.

Lägger upp några bilder på mina fina presenter jag fick när jag fyllde år

Min familj känner mig så väl, därav detta charmiga papperomslag

En efterlängtad bok som nu finns i min samling

Fick denna av lillebror, en positiv överraskning då jag dagen innan titta på just en bok om matbröd.

Underbara väska


Hade i alla fall tur med vädret

I morse var det inte alls lika kul att kliva upp och det av två anledningar; Linus skulle åka tillbaka till Norge och jag skulle tillbaka till Sundsvall. Vi fick i alla fall äta en mysig frukost med mamma och lite tårta innan Linus hoppade in i bilen och påbörjade sin färd tillbaka till jobbet. Nu kommer det dröja en månad innan vi ses nästa gång, längtar reddan! Vi hade i alla fall tur med vädret idag, ibland ska man inte alltid lita på väderprognoserna det kan vid vissa tillfällen ha fel och den här gången till det bättre. Att få avsluta sin vecka hemma i Stockholm med sol och glödje är verkligen inte fel! Det blev även 4 km i spåret idag också, trodde först inte jag skulle orka med tanke på att det faktiskt var 23 grader varmt ute. Nu sitter jag i min lägenhet uppe i Norr och ska snart krypa ner i sängen, imorgon väntas lite shopping av mat och plugg med Ferhat. 


Födelsedag nummer två

Gårdagen var helt kanon! En bättre födelsedag får man allt leta efter och mycket är tack vare min mamma som orkade med att baka så mycket gott! Jag är allt bra bortskämd och jag fick även väldigt fina presenter av min familj och släkt, kunde inte ha blivit mer nöjd. 
Att vakna upp till ett sådant fint väder som vi har idag är inte helt fel det heller, jag bestämde mig för att ta en joggingtur i elljusspåret och den turen blev ca 4 km. Trodde till en början inte att jag skulle orka men när jag märkte att det gick så pass "lätt" så sprang jag ytterligare ett varv. Nu har jag duschat och ätit frukost och under den här tiden har solen lyckats försvinna... så trist då jag såg fram emot att få lite sol på kroppen.






190510







Vädret blev ju inte riktigt som jag hade tänkt idag, hade ju sett fram emot en heldag ute i solen och sen eventuellt ta en tripp till Sigtuna och avnjuta en promenad och en god glass. Solen tittade fram stundvis, men det var självklart precis de gånger som jag och Linus befann oss inne i ett centrum för att handla lite saker till honom. Han vart så sugen på att köpa ett par högtalare till sin nya dator han köpte igår. Nu ikväll väntas det en massa bak inför min födelsedags firande som kommer ske imorgon, flera släktningar kommer hit för att äta gott. Min fina mamma har köpt jordgubbar till min tårta. Själv ska jag försöka mig på att baka Leilas blåbärs muffins, om jag lyckas eller ej återstår att se.


Spinningpass

Blev väckt av mobil alarmet som satte igång klockan 06.35 och just då var det inte allt för roligt att kliva upp men några miniter efteråt var jag pigg och redo för ett spinningpass med Cecilia.


Louise bjuder på middag

Underbar tid jag har här hemma i Stockholm och igår var inget undantag. Dagen kanske inte började någe vidare då jag för det första kom försent till min inbokade tid inne i stan för att ta alkohol-/drog- och MRSA prover. Hon som skulle ta proverna var inte glad över mina fem minuters försening och det kan man ju förstå men när jag fick höra att vänte tiden var en månad vart jag bara så less. Hon lyckades i alla fall klämma in mig i sitt schema och det uppskattade jag verkligen! Hon hade inga problem med att hitta ett blodkärl men det här med att pricka rätt var kanske inte det lättaste och hon blev tvungen att byta arm. Hon var kanske inte den allra muntraste men jag fick åtminstonde göra mina tester och kan nu börja jobba redan i juni istället för juli. När jag kom hem åt jag en väldigt sen frukost/ lunch med Linus och lillebror Patrik, sen bar det av till Elgiganten för Linus ville köpa en dator och in på Maxi för att fylla på kylskåp och skafferi.
På kvällen kom Cecilia, Emilia och Linnea (Linnea kom senare och finns därför inte med på bild) över på middag och då var det paj som stod på menyn. Jag hade lagat två pajer; en tacopaj och en skaldjurspaj till mina gäster








Två timmar kvar

Nu börjar kvällen gå mot sitt slut och det ska bli riktigt skönt att få krypa ner i sängen. Om drygt två timmar kommer min fina pojkvän hit, han har då suttit i en bil i flera timmar och är antagligen helt slut. Han körde från Oslo direkt efter det att han slutade på jobbet runt kl åtta ikväll. Det kommer inte bli många timmars sömn då jag ska upp tidigt imorgon bitti, jag måste ta mig ut till Liljeholmen och lämna några prover. Det är prover som chefen på min avdelning vill ha innan jag kan börja jobba extra på en rättpsykiatrisk avdelning. Nu så här på kvällskvisten har jag hunnit med en lite avkopplande promenad med Cecilia, det är så skönt att sommaren är på ingång. Sådana här kvällar är de bästa som finns, trevligt sällskap och frisk luft.



Fint väder även idag

Det härliga vår/ sommar- vädret håller fortfarande i sig. Att vakna upp och se solen skina får en alltid på bra humör. Idag har jag fått agera chaufför åt min lillebror som ville ha skjuts till Arbetsförmedlingen och därefter har jag bara suttit ute i solen och läst mammas skvallertidningar.
Nu har vi ätit lite rester från igår och snart ska jag åka med lillebror till Sats.




Birger Jarl

Jag har bara varit hemma i ett dygn men det känns som en vecka, jag har hunnit göra många saker på så kort tid. Efter gårdagens vårstädning och en välförtjänad fika så satte jag mig ner och fortsatte sammanfatta mina kapitel inför tentan som äger rum om drygt tre veckor. Det är var ju trots allt lördag igår så jag hade ingen lust att sitta speciellt länge med skolböckerna, lite senar emot kvällen fick jag äta grillad kyckling, klyftpotatis och sallad till middag. Att få komma hem och äta grillad mat är en lyx, inget slår pappas grillning! När magen var mätt och belåten var det dags att ta på sig partydressen och åka till uppsala med tjejerna för att dansa lite. Jag fick förstärkning av Cecilia, Linnea, Malin och Meriam. Det blev en riktig tjejkväll på nattklubben Birger Jarl. När vi närmade oss Uppsala centrum blev vi plötsligt stoppade av en polis och det var dags för Louise att göra sitt först blåstest som självklart visade att jag var nykter. Att blåsa i fyra sekunder är inte så lätt som man skulle kunna tro. Efter tre timmar av massa dans och lite roliga bilder var tre av oss redo att åka hem, medan Linnea och Meriam inte var riktigt klara för kvällen så valde de att stanna kvar. Stackars Malin och Cecilia skulle upp tidigt idag för att arbete och resan hem tar ju en liten stund också. Att hitta en Mcdonalds klockan tre på natten är inte det lättaste och att ingen bensinmack har öppet heller gör en lite smått galen när man är i behov av någonting att dricka på hemfärden, för att få bort huvudvärken.

Cecilia och Meriam

Malin och Cecilia

Cecilia

Malin och Louise

Meriam, Malin och Linnea

Louise

Cecilia


Louise

Cecilia

Linnea, Meriam och Malin


Nu är sommaren påväg

Nu är jag tillbaka i Stockholm igen för några dagar. När jag klev av tåget strax efter klockan elva och kom utanför terminalens portar så möttes jag av en väldig värme. Det vart nästan som en chock, det är riktigt varmt här och solen skiner för fullt. Jag tittade precis på termometern som visade 25 grader och det är så här varmt som det ska vara, det är ju maj för tusan! Uppe i norr kanske solen skiner men vidare varmt är det inte, blåsten sabbar vad som skulle kunnat vara riktigt härligt vår väder. Jag har faktiskt hunnit göra lite nytta; hjälpte mina föräldrar att tvätta av ute möblerna och därefter mumsade vi på min goda Rabarberkaka, Den blev en succè!!







Smakade extra gott med lite vaniljsås


Rabarberkaka

Samma visa varje gång; alltid när jag har en tid att passa och blir tvungen att ställa klockan för att inte riskera att försova mig så blir effekten att jag istället att jag inte alls kan sova. Jag vaknar flera gånger och till slut orkar jag inte mer utan kliver upp. Idag var klockan 04.30 när jag klev upp och det är egentligen helt galet tidigt. Jag ställde mig då och bakade en Raberberkaka, funderar på att ta med den till Stockholm och bjuda mina föräldrar. Här hemma lär den troligen ändå inte gå åt. Nu ska jag fortsätta sammanfatta lite ur Medicinska sjukdomar så jag slipper släpa på en bok mindre. Klockan åtta avgår tåget från Sunsdvall och innan dess måste jag hinna förbereda frukost, duscha, bädda sängen och diska.

Mumsiga Rabarberkaka


Broccoligratäng

 

Imorgon bär det av hem till Stockholm igen och dagens uppgift har varit att försöka tömma kylskåpet så gott det går på saker som kan hinna bli dåliga när jag kommer tillbaka. Jag gjorde en broccoligratäng av; broccoli, matladningsgrädde, lite filmjölk, keso, ägg och lite västerbottenost. Den blev lyckad och resten ligger nu i frysen. Jag har även varit nere på stan och solat med Henrika, den här gången höll jag nästan på att somna. Efter lite "färg" på kroppen så cyklade jag vidare till Friskis för att gå på ett medelpass... trodde jag i alla fall. När jag satt och väntade att jympaledaren skulle dyka upp så kom det plötsligt in en helt annan dam, som enligt mig inte har de bästa "tagga-till" låtarna vilket gör passet mindre roligt. Det blev gymmet istället, att cykla hem igen kändes så tråkigt så jag svettades på gymmet en stund. Nu gäller det för mig att sätta fart med städningen och packningen inför hemresan, jag har inte bokat någon tågbiljett än men tanken är i alla fall att jag åker direkt på morgonen.


Fredag var det ja

Ibland är det allt bra skönt att ta en lång sovmorgon, visserligen klev jag upp redan klockan sju och åt frukost timmen därpå. Efter jag hade ätit upp och var mätt och belåten så kom sömnen krypandes (kan ju bero på att jag valde att äta frukost i sängen). Jag tog därför en liten powernap på 30 minuter, men jag skulle kunna sova bort hela dagen. Idag är det en sådand är trist dag som kommer vara oerhört lång. För att få dagen att kännas lite kortare så ska jag sysselsätta mig med flera saker; tänkte försöka tömma kylskåpet genom att tillaga olika måltider och frys in, städa lägenheten, försöka plugga lite, träna senare i kväll och där emellan gå ner till stan och sola med Henrika. Det ska faktiskt bli skönt att få sola, drömma sig bort en stund.
Dagens träning blir ett medelpass klockan 16.30, det här är sista veckan med orginal schemat för nästa vecka börjar reduceringen av pass och öppetider inför sommaren. Igår var alla spinning och jympapass inställda, så då vart det gymmet istället. Jag körde 20 minuter på trampmaskinen, 10 minuter cykling, lite mage där emellan och avslutade med 20 minuter på "jogging-maskinen" (där både ben och armar får träna). Jag har aldrig testat den sistnämnda men igår gjorde jag min debut, det läskiga var bara i slutet då den inte ville stanna när mina 20 minutrar hade gått. Jag trodde först jag skulle bli fast där hela kvällen haha

Här på bilden syns ett par små "hängare" som jag köpte på Röda korset här om dagen. Tanken är att jag ska fästa dom på ett vitt linne från H&M, hur och om reslutetet blir som jag vill återstår att se. Jag ska försöka fixa det när jag åker till Stockholm, lånar mammas symaskin så går det lite bättre, lite lättare och mycket snyggare.

Lite uttråkad

Idag har jag faktiskt fyndat lite saker på Röda korset igen; en blus och en sockerburk till min samling. Kalaset gick på under 100 kronor så det tyckte jag var värdt det! Jag har nästan haft för mycket fritid idag trots att jag har försökt fokusera mig på att förstå hur smärta uppstår. Det är så irriterande att läsa om något man inte förstår, men förhoppningsvis trillar poletten ner snart och vips så kan jag allt.


God sallad

Idag gjorde jag en ruskigt god och enkel sallad till middagen, den bestod av morötter, keso och äpplen.


Rulla ner till skolan

Nu ska jag hoppa upp på cykeln och rulla ner till skolan för att fixa lite saker, hoppas att vädret ska hinna bli lite varmare tills jag kommer hem igen. Jag vill så gärna kunna sitta ute idag!


Det ser mörkt ut...

Den här morgonen började jag med att tillbringa min tid i tvättstugan, fick ändå lite sovmorgon då jag inte bokade den första tiden (kl 5-8). I morse när jag klev upp så var vädret grått och trist men nu tittar faktikst solen fram en aning, hoppas det blir lika fint väder som det var igår så man kan sitta ute och plugga en stund på dagen. Medan tvätten håller på att torka har jag ringt runt olika samtal men dessvärre ser det rätt mörkt ut inför hösten. Igår hade vi veckans sista föreläsning och nu har vi egna studier i drygt två veckor, om det är bra eller inte återstår att se. Just nu vill jag bara bli klar med artikeln så jag kan åka hem och plugga på hemmaplan inför tentan som äger rum i början av juni. Går allt som jag vill så kommer jag åka till Stockholm på måndag och då kommer även min söta Linus dit. Det ska bli så mysigt att få träffa honom igen, detta gör mig ännu mer motiverad till att snabbt bli klar med arkeln.

Min härliga tvättsäck

Lockande?


Ny dag, nya problem

Idag orkade jag inte palla mig upp ur sängen i tid, vilket resulterade i att jag fick stressa för att bli klar innan jag skulle slänga mig upp på cykeln och rulla ner för backarna till skolan (måste ibland kämpa för att ta mig nerför backarna om det blåser). Precis då upptäckte jag ett sms (har mobilen på ljudlös) från Henrika som sa att hon och Filip skippade föreläsningen på morgonen, allt fanns redan som åhörar kopior. Detta gav mig mindre skuldkänslor till att faktiskt också stanna hemma lite längre, anledningen till att det tog så lång tid för mig att kliva upp i morse var för att jag inte mådde så bra, det gör jag inte nu heller men man måste väl ändå ta tag i dagen för det? Jag har ändå tänkt göra lite nytta, som att försöka mig på att läsa lite farmakologi.... ingen enkel match det inte! Vädret utanför fönstret verkar väldigt lockande men antagligen blåser det och just nu har jag ingen ork att ta mig ut till bänken.


Ingen bra dag

Den här dagen har inte varit min dag. Börjar man dagen med en känsla av ångest, panik, nedstämdhet och gråten sitter i halsen så är det klara tecken på att; det-här-kommer-inte-bli-någon-bra-dag dag. Under dagens förlopp har humöret vänt och blivit en aning bättre men att gå till föreläsningen i morse var inte det lättaste. Jag hade gärna velat ligga kvar i sängen och sova bort dagen. Men jag klarade mig igenom föreläsningarna och när klockan blev fyra bytte jag om till träningskläder för att köra ett medelpass på friskis. Efter mitt träningspass återstod ett arbetspass på friskis mellan kl 20-22.
Jag kom hem för bara en liten stund sedan och har hunnit städa, diska och nu ska jag dricka upp min goda blåbärssaft och därefter hoppa i säng.



Mamma åker hem

Då var man ensam igen... mamma sitter på tåget hem sedan två timmar tillbaka. Att bli "lämnad" är inge kul, jag minns första gången som jag blev lämnad kvar i Sundsvall. Det var första terminen och jag kände inte en kotte här uppe, skulle bo hemma hos två tjejer i min ålder. Det var mamma som hade en bekant på sitt jobb vars dotter som bodde här och på den vägen var det. Mina föräldrar tyckte att jag var väldigt tyst samma kväll som de skulle åka hem till Stockholm och det var jag, jag ville inte att de skulle åka och samma känsla hade jag idag när jag vinkade av mamma. Jag ville så gärna att hon skulle stanna lite längre, men det går ju inte och tyvärr kan jag inte åka med hem heller just nu. Men jag måste hem den 18e maj och sen i början av juni har vi en tenta och efter den börjar mitt efterlängtade sommarlov. Imorgon har jag dagen fylld av två föreläsningar, kommer befinna mig i skolan från 8.30-16.
Här kommer lite fler bilder från helgen som har gått:

Ett par nya leggings och en tröja

Så här blev resultatet av mina inköp: Två söta burkar, band med hjärtan och gott te att ha i.

Fick ett fint paket av mamma som innehöll den här fina ljusstaken.


Virus i Bataljonen

Det blev en relativt lång tur nere på stan men till sist vart vi nöjda och gick hem till Oscarsgatan för att sitta ute en stund. Tråkigt nog blåste det även här uppe längs huskanten, men frisk luft skadar ju aldrig...

Nu ikväll har jag och mamma varit och ätit på Tusen & en natt här i Sundsvall, riktigt gott! När vi var mätta och belåtna begav vi oss hemåt för att titta på Virus i Bataljonen som visas på tv fyra.

Min förrätt; vegetariska vårrullar fyllda med fårost och persilja

Mammas förrätt; skagen på rostat bröd med grönsaker

Varmrätt; Fläskfilè med kantarellsås, tomar, broccoli, sallad, morötter, sparris och potatis


Våren har nått Sundsvall


Det blev lite sovmorgon idag, har man sin mamma på besök så måste man ju låta henne få sova. I morse fick hon också prova på hur det är att duscha nere i källaren och det var väl ingen hit enligt henne själv. Vi åt en god frukost och drack gott nyinförskaffat tè jag köpte igår. Efter detta blev det en promenad nere på stan i solen.


Vi tog en liten paus och vilade benen på en parkbänk mitt i stan, dessvärre var det inte så varmt om bilden antyder.






Mamma är på besök

Den här dagen har varit riktigt lång! Jag började med att tvätta mellan klockan fem till åtta och av någon anledning lyckades jag komma föresent till föreläsningen, men det var inte med flit då jag trodde vi började 30 minuter senare än vi faktikst gjorde. Föreläsningen om farmakologi varade fram till elva och efter det gick jag mot Sundsvalls Västra station för att möta upp mamma. Vi gick hem med hennes resväska och därefter blev det en shopping tur på stan. Nu har vi precis avslutat kvällen med en film (Hachiko) och nu väntar sängen, ska bli skönt att få sova lite och ladda om batterierna. Imorgon väntar mer spännande äventyr med käre mor!





Hemma hos mig lever man lyxlivet, man får till och med en chokladbit på huvudkudden...


050510

Idag gick jag hem lite tidigare för att äta lunch hemma istället, en födelsedags unch by myself. Jag tänkte passa på att beställa kurslitteraturen nu när jag ändå är hemma. Beställer jag böckerna idag kanske jag hinner få dom till fredag och det vore toppen! Föreläsningen som vi hade nu på morgonen var en liten repetition från gårdagen och handlade om Smärtfysiologi, det är säkert väldigt instressant när man väl får grepp om alla olika neuroner, impulser hit och dit. Nu ska jag äta lite mat och senare i eftermiddag har jag en föreläsning om omvårdnads dokumentation kl 13:15-16


Louise fyller 22 år

Tiden går verkligen fort och idag blev jag plötsligt 22 år gammal...



Goda limpor

Dagen har varit lång och än är den inte över. Som tidsfördriv har jag bakat två goda limpor, brödet här hemma har tagit slut och gott bröd är ju alltid bra att ha. Den här gången provade jag ett nytt recept som faktiskt blev riktigt gott. Nu ska jag fortsätta att städa ur resväskan och ställa ner den i källaren, imorgon väntas ännu en lång dag i skolan med föreläsning mellan kl 9-16.


Blåbären ger brödet den mörka färgen


Lite ensamt

Jag vet inte om jag kan kalla Sundsvall för mitt hem, vem kallar en plats sitt hem när det inte finns någon här att komma hem till. När jag hoppade av på Arlanda förra tisdagen så mötte pappa upp mig och jag åkte hem till familj och vänner. Här hoppar jag av på en tom perong, eller tom är den inte för självklart ser man alla andra som möter upp sina nära och kära medan jag traskar "hemåt" till lägenheten.... som står helt tom. Här är det ingen som väntar på mig. Skulle mitt tåg bli försenat eller inställt så skulle ingen märka av det. Det är verkligen jobbigt att ha den här känslan och förhoppningsvis kommer den avta allt eftersom då jag kommer in i vardagen igen. På fredag kommer i alla fall kära mor min och hälsar på, det ska bli jätte mysigt!

Nytt

Tänkte passa på att lägga upp bilder på mina två fynd jag gjorde här om dagen då jag och mamma var ute på shopping runda.

En varm tröja från Åhlens som passar utmärkt att ha när solen gått ner




Den här klänningen är bara för söt och billig; från H&M för 200 kr


Borta bra med hemma bäst

Nu var det några dagar sedan jag skrev här på bloggen, men så fort jag åker hem till Stockholm så tycks inte tiden riktigt räcka till. Jag har nästan alltid någonting att göra och det är bra med tanke på att jag blir rastlös så fort. I fredags på valborgsmässoafton så var jag under förmiddagen på jobbet och fikade, jättekul att träffa mitt lilla assistansbarn igen och jag längtar efter sommarlov då jag ska få chansen att jobba med henne igen. Efter mycket prat och gott att äta så var det dags att gå hem för att påbörja middagen; tända grillen, skära grönsaker, koka bulgur, pensla på grillolja på kycklingen och ställa in potatisgratängen i ugnen. Runt sju tiden kom alla gäster och sammanlagt var vi tio personer av Patriks och mina vänner. Vi åt och skrattade hela kvällen, sen blev det ett antal danslåtar för mig och Cecilia. Vi är två fruntimmer som vet hur man har kul på hemmaplan, mycket dans i nyktert tillstånd är det bästa! Strax innan klockan tolv började de flesta röra på sig för att inte missa nattlivet på nattklubbarna och en timme senare var det bara jag, Cecilia och Linnea kvar i huset. Linnea tog det lite lugnt och blundade i soffan medan jag och Cecilia tog på oss "äran" att diska och städa undan alltihopa. Det tog sin lilla tid och när vi blev klara så var klockan två och det var dags att sova. Nästa morgon klev jag upp rätt tidigt för att göra mig iordning för att jobba några timmar. Det känns så skönt att få jobba igen, tjäna pengar på någonting som man tycker om att göra. När jobbpasset är över så är man ledig och inte som i skolan; är föreläsningen slut så väntar några timmars plugg där hemma. Känns nästan som jag är på ett rehabiliteringsställe, här är det lugn och frid. Men det är sant som de säger "Borta bra men hemma bäst", det enda som fattas nu är min fina pojkvän Linus som är så duktig borta i Norge. Han sliter verkligen som ett djur för att försöka bättra på sin ekonomi och trots det så klagar han inte.  


Min fina mamma i sin nya tröja (jag köpte en likadan)


Sitter man ute på baksidan så gör det ingenting om man ser gräslig ut haha


RSS 2.0