Ur & Penn


Har köpt en ny klocka som jag är väldigt nöjd med! Det är en herrklocka från ur & penn.


Mammas mat


Mammas mat smakar alltid bäst!


Fika med Karin

Att vara på en plats där det är plus grader och höst/vår jackan är ett alternativ istället för vinterjackan var inte igår. Det var även länge sedan jag fick utstå regnets härliga fukt som gillar att fluffa till mitt hår och förvandla mig till en trollunge. Idag har jag haft en kanon dag! Träffade Karin inne i stan över en fika, vi hade mycket att ta igen då det var ett tag sen vi träffades. När skolan har lugnat ner sig lite ska vi hitta en helg som hon kan komma upp och hälsa på, det vore jätte kul!



Söta Karin


Prinsen min


Titta så fin han är min lilla prins, saknar honom så!


Hemma

Då var man hemma i Stocholm igen och här väntas nu en massa vila. Det är riktigt skönt att få komma bort från skolan och allt plugg även om det bara är för några dagar. Efter gårdagens tenta är man rätt mör i huvudet, pluggnivå är nästan nere på noll. Resan hit gick smärtfritt eller njaa förresten jag fick nackspärr och träsmak i rumpan, men det var ju trevligt att det fanns det internet på bussen men det var inte lika kul att det bara fanns ett uttag... vid toaletten. Bra resesällskap hade jag ändå, tur att Ferhat valde att åka med två-bussen och inte den som gick klockan fyra. Väl framme på cityterminalen i Stockholm mötte jag upp Per över en fika, det var kul att träffa skåningen igen. När man pluggar uppe i norr så hinner man inte träffa alla men den här helgen ska jag göra mitt bästa! Schemat är fullspäckat haha.

Idag har jag hunnit med en hel del, jag dukade upp en god frukost till min kära familj. Den bestod av det mesta; nybakat bröd, gröt, ägg, massa olika pålägg, gott te m.m. Sen hade jag en lite överraskning till mina föräldrar, ikväll har jag bokat bord för två på en fin restaurang norr om Stocholm och jag står för notan. Det var väldigt uppskattat!



250210

God morgon i stugan!
Sitter här och äter lite frukost, hungrig blir man trots att man sover illa om nätterna. Vaknade till flera gånger inatt varav en gång satte jag mig upp och tittade på tv, tänkte "snart ringer nog klockan så det är lika bra att jag stiger upp". Efter en stund tittade jag på mobilen och den visade helt fel jämfört med hur mycket klockan var i mitt huvud. Det var bara att försöka somna om igen, för att stiga upp klockan tre är ingen hit!
Snart ska jag ner och tvätta, men jag drar mig lite för att lämna lägenheten helt ärligt. Temperaturen är nere på -27 grader och för att komma till tvättstugan måste man gå utomhus, visserligen är det bara några meter men usch så kallt!! Medan jag tvättar tänkte jag passa på att packa lite och städa fint i lägenheten. Vill inte komma tillbaka till en stökig, stinkande (pga av soporna) lägenhet på söndag. Annars ser dagen ut på följande sätt; plugga med Henrika, träna och jobba på friskis. Idag hade jag gärna bytt bort mitt pass men det är så bökigt, man måste maila alla och svarar ingen får man sitta i telefon halva dagen för att ringa runt till alla andra värdar och förhoppningsvis får man tag på någon som kan byta pass.

Gårdagens tidning + frukost är en bra kombination


Keso plättar

Kan man bli mer frustrerad, irriterad och less över tentan som äger rum nu på fredag. Ja tydligen kan man det! Läraren har mailat ut nya instuderingsfrågor till alla och där är vissa frågor väldigt konstigt formulerade + en del frågar kräver svar på cellnivå, detaljerade saker som vi inte ens ska behöva kunna... enligt lärarna själv. Varför då säga efter förläsningarna "tänk omvårdnad" när de sedan skickar ut instuderingsfrågor på cellnivå. Nu blir man ju ännu mer stressad då man inser att mycket mer måste läsas på. Hur tentan kommer se ut vill jag inte ens tänka på, skrik och panik på detta alltså. Men aja det får gå som det går, jag pluggar och gör mitt bästa mycket mer än så kan jag inte göra. Nu vill jag bara att tentan ska vara över så jag kan få åka hem och bli mitt normala jag för en liten stund. Till något roligare; dagens lunch. Jag och Henrika hade bestämt oss för att prova ett nytt recept på plättar, nämligen keso plättar. Det var inte en enkel match att få dom snygga som riktiga plättar men resultatet är ju som sagt inte allt, huvudsaken att det smakade gott!






Resultatet blev inte det vackraste precis, men det smakade gott!


Tisdag


Har spenderat större delen av dagen hemma hos Henrika och pluggat. Efter några timmas läsande tog det stopp och då passade det bra med att gå ner till friskis och träna lite. Nu är jag återigen hemma och hur resten av kvällen kommer se ut återstår att se.


220210

Det har inte blivit någon bokning ännu, jag avvaktar och hoppas på det bästa. Insåg nu att det lär faktiskt ta mer än tre timmar att skriva den här tentan och då vill man inte behöva stressa för att hinna med en buss. Bara det inte börjar snöa mer nu så löser det sig säkert.
Idag har jag varit i skolan och pluggat med Henrika, Filip och Ferhat. Hur mycket jag har lärt mig vet jag inte förrän på fredag, men jag kan betydligt mer nu än innan och det är ju alltid en fördel. Nu ikväll så hade jag och Henrika en plugg/mys kväll bara vi två och vi kom fram till att; hoppa i säng tidigt ikväll och samla nya krafter inför imorgon !


Louise hade ingen ork att laga till någon middag så det blev en snabb variant idag


Henrika


Köpte en ny te sort idag som var väldigt god!


Buss eller tåg?

Hur ska det gå med tågtrafiken!? Har lite bestlutsångest inför resan hem till Stockholm på fredag, men som det ser ut nu verkar buss lite mer lovande. Men bara för att jag bokar bussbiljett så lär det väl uppstå krångel, finns ju inget som säger att bussresan kommer gå problemfritt. Fördelen är ju ändå att jag får sitta på en varm buss istället för att sitta på tågstationen och invänta ett tåg som kanske inte dyker upp förrän flera timmar senare. Just  nu ser tågtrafiken bedrövlig ut, många tåg är inställda och passagerare får vänta upp emot 15 timmar i vissa fall. Jag vill inte vara en av dom! Bussbiljetten jag har tänkt köpa är faktiskt ganska billig + den är ombokningsbar, det tråkiga är bara att det kommer ta mig sex timmar innan jag är framme. Nu är det kanske inte läge att vara kräsen utan man får ta det onda med det goda, huvudsaken att jag kommer fram samma dag. Tanken är ju att jag ska åka efter tentan som är mellan kl 8-13 och bussen avgår kl 12:10, jag skulle inte tro att Louise sitter och skriver en tenta i mer än 3,5 timmar så jag borde hinna..



Snart åker Louise hem till detta galenskap...






... och hon gillart!


Dagens lunch


Dagens lunch bestod av lax, pesto, championer, kokta morötter och brocoli.


Frukost i sängen


Frukost i sängen är en bra start på dagen!
Om en timme ska jag skutta runt nere på friskis men vädret utanför fönstret gör promenaden dit mindre lockande. Idag har vi ingen sol och det blåser, det kanske inte syns så mycket på träden men det hörs desto mer.


Lördag morgon




Har tillbringat två timmar nere i tvättstugan och nu är jag äntligen klar med veckans förbrukning av tvätt. Då är det bara lägenheten som återstår, ska röja undan lite här nu.


Skinnjacka

Idag fick den här skinnjacka flytta in på prov över helgen, jag testar den till lite olika kläder för att se om den verkligen är något att ha. Jag gillar den skarpt men det är ovant att se sig själv i en skinnjacka.



Starbucks

Det händer ändå lite saker där hemma medan jag är borta (i Sundsvall och pluggar). Starbucks har nämligen slagit upp dörrarna på Arlanda. Jag åker hem om en vecka och då hade det suttit fint med en kopp kaffe från Starbucks efter några timmar på tåget, men dessvärre lär jag inte få tag på någon. Starbucks finns på terminal fem och jag antar att det är på insidan, så jag tänker inte köra på en sista minuten resa enbart för lite kaffe. Visserligen hade en resa inte varit helt fel men vill jag bli klar med studierna så måste jag prioritera skolan först. Det blir ingen Starbucks kaffe, jag får ta Waynes istället.


Min egna lilla termos som jag införskaffade i Barcelona


Inte min dag, vecka eller månad

Hallelujah, jag vakande bara en gång under natten! Men är jag mer utvilad för det är mycket tveksamt, men man kan väl inte få allt här i världen. Det är något jag märkte/ fick uppleva igår när jag var 0,5 poäng ifrån att klara läkemedelstentan. Just nu känns allting hopplöst, jag vill bara hem till mamma. Haha vilken lite morsgris jag är just nu, men jag orkar inge mer utan är i stort behov av en paus. Just nu har man inte tid för känslor pga allt pluggande, tårarna får komma en annan dag. I tanken så är jag redan hemma i Stockholm men i verkligheten sitter jag och läsar på om medicinska sjukdomar inför den kommande tentan.


haha det ser ut som jag bara har två fingrar på vänster hand


Det snöar i Sundsvall

Nu blir det en sådan där lång dag igen med tre föreläsningar. I natt fick i alla fall lite skönhetssömn, eller jag sov rättare sagt i mer än fyra timmar. Förhoppningsvis kommer det hjälpa mig att hålla mig vaken till sista föreläsningen som slutar klockan fem. Nu måste jag börja klä på mig ytterkläderna, ska möta upp Henrika utanför porten om några minuter.


ska inviga dessa stövlar idag som jag köpte för flera månader sedan (har inte köpt skokräm förrän nu)


Kidnappat en tröja


Vill du ha dina kläder ifred så är det bästa att du gömmer dom.
Man vet aldrig vad Louise hittar på..


Ålderstecken

Börjar ålderstecken träda fram redan nu? Man kan ju börja undra då min sömnsrytm är helt rubbad, men förhoppningsvis är det bara för tillfället. Det är väl tur att man redan nu använder anti-age kräm till händerna som förbyggande syft haha! Jag sover bara timvis om nätterna; vaknar, tittar på klockan, lägger mig igen och så håller det på mellan kl 02-07.. Idag fick jag nog, vilket resulterade i att jag klev upp kl 03:50. Fyra timmars sömn fungerar kanske för vissa, men inte för Louise.


Gulaschsoppa


Idag blev det hemlagad gulaschsoppa med creme fraiche till middag, Mums!


Många tankar




Att plugga med för många tankar i huvudet är inte en enkel match.
  


Söt pojkvän man har



Man brukar kunna säga att kärlek går o beskriva, men det jag känner för dig är obeskrivligt!
Har aldrig känt ngt liknande för en tjej som dig!
Du är den finaste flicka jag någonsin har träffat o hoppas av hela mitt hjärta att jag får dela mitt liv me dig! <3
// Linus





Simma




Jag klarade av målet jag satte upp för idag, simmade 40 längder (1000 meter) och det tog mig 30 minuter. Det var visserligen inte så snabbt men det har sina förklaringar;
- Jag är väldigt otränad när det kommer till simning, sist jag var i en simhall var för två år sedan.
- Nackspärr gjorde det hela lite jobbigt mot slutet
- Min simteknik är inte den bästa, kan endast bröstsim men borde försöka utveckla den



En strejkande mobil

Åh vad irriterad jag blir på mobiler som inte fungerar! Tanken var att jag skulle gått upp klockan halv sex, men istället vaknade jag för tio minuter sedan och tittade bort på mobilen där displayen lyste blått. Någon gång under natten bestämde sig min mobil för att strejka och därför ville alarmet inte sätta igågn. Lyckligtvis är jag uppe nu i alla fall. Ska slänga i mig lite havregrynsgröt och sen ska jag ner till simhallen. Jag hade tänkt simma några längder, hur många jag har tänkt simma vill jag inte skriva innan...  det leder bara till prestationsångest. Vem vet kanske har jag glömt bort hur man simmar!?


Alla hjärtans dag

Det här med alla hjärtans dag är inte lika roligt då man inte får vara med den man älskar. Jag är i Sundsvall och Linus är i Norge.  Jag behöver inte någon alla-hjärtans-present, en mysig middag har räckt gott och väl.
Att få tillbringa tid med varandra är ju det som betyder mest!



Världens finaste kille!


Babe - den modiga lilla grisen


Nu börjar Babe - den modiga lilla grisen på kanal fem.
Tråkigt bara att den inte visas på engelska.


Morgon promenad

Att börja dagen med en timmes promenad är aldrig fel, hade dock önskat att temperaturen var lite mildare. Jag tycker det är svårt att välja kläder inför en promenad, att gå i rask takt med en tjock vinterjacka går inte så bra för mig. Men skippar jag vinterjacka och väljer en tunnare jacka finns risken att man klär sig för tunt, trots att understället är på. Har varit vaken sedan klockan halv sju och nu är jag på hugget, vet inte riktigt hur dagen kommer att se ut än. Jag funderar på att gå förbi hemmakväll och hyra Prinsessan, har velat se den enda sedan jag såg trailern på bio. Imorgon är vi "lediga", har ingen föreläsning och det känns helt underbart! Hemskt att behöva säga det men ibland känns vissa föreläsningar lite onödiga då vi bara går igenom materialet vi har fått, ingenting läggs till... då kan man ju lika gärna läsa på egen hand. Nej nu ska jag inte klaga, allting är väldigt intressant!





Inte så konstigt att man blev hungrig under sin promenad, gick förbi 7eleven, ICA, Coop och Sibylla.
Så en god frukost var riktigt efterlängtad när jag kom hem.


Sugrör



När det varma tevattnet gör det svårt att hålla i koppen, är det tur att det finns sugrör


Birsta och plugg med Henrika

Nu är jag hemma igen efter en allt för lång stund på Birsta. Jag hade tänkt vara hemma till klockan tolv men så blev inte fallet, bussarna kunde passade inte tiden så det blev en del förseningar. Stod och väntade på första bussen i en halvtimme, det innebar att jag fick vänta ytterligare 20 minuter för att kunna ta buss nummer två. En timme senare var jag äntligen hemma, men känseln i tår och fingrar hade försvunnit. Riktigt jobbigt att vinterkylan är tillbaka igen, idag har vi haft -15 grader. Det kanske inte låter så kallt men skippar man den tjocka vinterjackan och tar en något tunnare så känns det vill jag lova. Nu har Henrika hittat hit och det är dags att dyka ner i böckerna, ska sammanfatta lite mer ur geriatrik boken.



Dessa snygga byxor blev idag mina


Knepigt värre

God morgon i stugan. Här har man varit vaken sedan klockan fem och tvättar för fullt, lite galet kanske att kliva upp så tidigt en lördagsmorgon. Något plugg har jag ännu inte hunnit med då jag har spenderat större delen av morgonen men att förstå hur lokaltrafiken fungerar här i Sundsvall. Jag hade tänkt åka ut till Birsta en sväng efter träningen, men Linus busskort är tomt och jag orkar inte promenera ner till stan bara för att ladda på det utan istället har jag betalat via internet, hur det har gått vet jag inte förrän jag registrerar köpet till busschaufförn.


Inte behöver man se så tjusig ut medan man tvättar heller, speciellt inte den här tiden på dygnet


Förbannat trött

Nu är jag så där förbannat trött igen, skulle jag krypa upp i sängen nu så hade det inte tagit många minuter innan jag hade slocknat. I morse klev jag upp strax innan sju och satte mig framför datorn och sammanfattade lite av geriatrik boken, plötsligt var klockan 8.10 och jag skulle ha föreläsning 20 minuter senare. Men idag "kände" jag inte för att stressa, så istället kom jag tio minuter försent men allting som läraren går igenom har vi utskrivet sen tidigare. Vi hade två föreläsningar idag som handlade om geriatrik och blodets sjukdomar. Dagens träning gick lite sisådär då motionärens låtval inte fick en att tagga till. Personligen tycker jag att de ska välja låtar som får en att bli taggad till att ta ut rörelserna lite extra, men istället höll jag nästan på att somna. Men vad kan man förvänta sig om man väljer Peter Jöbacks låtar under ett pulsblock.....


kvällens middag


Den sanna kärleken

Jisses så slut jag är, både i kroppen och i huvudet. Jag kom hem för en halvtimme sedan efter att ha varit värd på friskis i två timmar. Innan dess så gick jag och tränade efter en föreläsning om transplantation. Just ämnet transplantation är väldigt intressant men börjar föreläsarna med att säga "det här är ingenting som kommer på tentan, men närvaron är obligatorisk" så blir man lite irriterad. Har vi inte nog med stress!? Vi hade kunnat varit hemma och plugga men istället fick vi titta på två filmer om hur transplantation går till.

 


Snart är det alla hjärtansdag men jag har redan blivit uppvakta av mormor och familjen.
De är för underbara!


Innan jag hoppar ner i säng blir det en kopp "Den sanna kärlekens" te och ett äpple.


Less

Nu är jag allt less på att sammanfatta alla moment, sitter här med geriatrik boken och förstår inte vad vi ska kunna inför tentan. Just nu är allting luddigt och inte blir det bättre av att titta ut genom fönstret och se på snön som faller ner, igen! Här slutar det aldrig att snöa, jag som nästan hade bestämt mig för att strunta i att köpa ett par boots/kängor då jag tänkte "våren är ju snart här". Men i den här takten så blir det väl inte vår förrän i juni om vi har tur. Det ska bli lite skönt att åka hem till Stockholm snart, till varmare breddgrader.  


Efterlyst

Usch vad hemskt!! Sitter och tittar lite på Efterlyst där det handlar om en 13 årig flicka som chattade med en kille som är visade sig vara 31 år (det visste hon förän efter träffen). Efter att ha chattat en tid så bestämde dom sig för att träffas, en träff hon trodde skulle bli rolig men som istället blev en mardröm då han förgrep sig på henne, utnyttjade henne i över två timmar. Fy fasen vilka äckliga människor det finns, i det här fallet kille. Lyckligtvis har han åkt fast och det är tack vare att tjejen vågade polisanmäla fallet, men han är säkert ute igen inom en snar framtid.

Jag träffade ju Linus via internet, att det var min prins jag åkte för att träffa var inget jag ens hade kunnat drömma om. Som tjej är man väldigt utsatt när det gäller internet, man hoppas och tror att personen på andra sidan ska vara den han/ hon utger sig för att vara. Linus kunde lika gärna varit en psykopat, våldtäktsman eller mördare och så här i efterhand gjorde jag verkligen en chansning genom att åka och hälsa på honom. Bara för att man får se en bild, flera bilder personen eller live via webcam så säger det ingenting om dennes personlighet. Lyckligtvis var/är Linus inte en psykopat, våltäktsman eller mördare. Utan han är en omtänksam, glad, mysig, underbar och rolig kille, precis som han utgav sig för att vara. Nästa vecka har vi varit tillsammans i 13 månader, för mig blev mötet en dröm som slog i uppfyllelse. 

Hemma och vänder

Jag är bara hemma och vänder, har tänkt ta en promenad bort till ICA Nacksta för att handla lite små saker. Tråkigt men sant, jobbigt att behöva småhandla hela tiden men det blir lätt så när man inte går efter ett matschema och handlar allting efter det. Samtidigt är det skönt med en lite promenad efter att ha varit på 1,5 föreläsningar (gick lite tidigare idag då allt som föreläsaren gick igenom redan står på åhörarkopiorna).
När jag kommer hem igen blir det till att dyka ner i böckerna, skippa träningen idag och imorgon har vi inte förläsning förrän kl 13:15.


Surprise

Jag är en av dom som gillar överraskningar, men att få ett samtal från Henrika klockan åtta på kvällen som säger att vi börjar kl 9:15 nästa dag istället för 13:15 tillhör inte en av dom. Igår hade jag verkligen allting planerat, var "taggad" på att sätta mig ner och plugga sent in på småtimmarna men istället blev det sängen redan klockan 22:30, ville vara utvilad tills idag.
Jag har tidigare berömt Sundsvall för att vara så effektiva med att ta bort snön, så man lättare kan ta sig fram på gatorna. Men igår kväll/ natt blev jag väldigt irriterad då en person fick för sig att köra runt med traktorn och skotta bort snö på gatan här ovan, utanför mitt fönster. I över en timme fick jag ligga och lyssna till ett pipand ljud som kom från traktorn varje gång som den backade. Varför klockan elva på kvällan, var det så bråttom att de kunde vänta tills nästa dag? Till slut somnade jag till detta pipande ljud men tydligen blev sömnen inte allt för långvarig. Plötsligt skuttar jag upp ur sängen om tror "nu är det morgon, dags att kliva upp". Det tar mig någon minut att stirra på klockan och konstatera att hon faktiskt inte är mer än 01;10 och jag har bara sovit i en timme. Tragiskt när sådant händer!


Idag går Louise till skolan iklädd i sin nyinförskaffade tröja från jc och morgonfrilla.


"Är magen glad då är människan glad"

Idag har jag varit på bra humör hela dagen och det har sina förklaringar;

- Började dagen med en riktigt god frukost. "Är magen glad då är människan glad", citat från Gustav Svensson i Svensson Svensson. 
- Henrika kom över i några timmar, det är alltid lika mysigt att umgås med henne.
- Jag lagade en god lunch som även räckte till middag.
- Träningen gick riktigt bra idag, hade mycket energi.

Nu väntar en kväll med lite mer plugg, vi får se hur det går. Ikväll är det nämligen en hel del bra program på tv som man inte vill missa. Klockan åtta är det Navy CIS på trean och klockan nio är det Vinterspelen Åre 2010 på kanal fem. 


090210



Har man ingenting vettigt att göra en tidig onsdagsmorgon så kan man ju alltid baka "hälso"/ frukost muffins. Klockan sju i morse fanns det inget intresse av att sätta sig ner och försöka plugga inför Medvet tentan, så istället passade jag på att fylla frysen men lite fler goda muffins (de ska jäsa i kylen under natten). Så det var inte mycket som behövde göras idag, endast sätta in dom i ugnen och bara vänta.


Vore inte helt fel med en powernap

Vad hände med den fina koncentrationen som jag hade igår då pluggandet bara flöt på. Idag har det verkligen tagit stopp, inget jag läser fastnar och ögonen går i kors. Det kanske inte är så konstigt med tanke på de få timmar sömn jag fick i natt och stressen inför tentan tidigare idag. Man får aldrig riktigt vila, men kanske måste jag ta en pause nu fram tills träningen och istället fokusera på att få klart här hemma. Vi är lediga imorgon så jag kan sitta uppe och plugga hela natten om det skulle vara så.

Louise och Henrika på Svensson


Tenta, städa och plugga


Läkemedelstentan är nu avklarad för den här gången, hur det gick återstår att se. Men jag är som sagt beredd på att få göra en omtenta och det känns inte som hela världen just nu. Kom hem för en liten stund sedan och har pysslat lite med lägenheten; burit ner väskor, våffeljärn och en liten spegel till förvaringsutrymmet. Hoppas nu på att lägenheten ska kännas lite större och jag tror jag är på god väg. Snart är det dags för lunch och därefter måste jag sätta igång och plugga inför nästa tenta som äger rum om lite mindre än tre veckor.


Plötsligt var det kväll

Hur det kommer gå med läkemdelstentan imorgon är svårt att säga, har suttit nu och räknat gamla tentor sedan klockan tolv idag och vissa stunder går det bra och andra inte. Nu känner jag för en paus och det passar ju precis lagom, Wallander börjar nämligen nu på fyran. I reklampausen springer jag över till Henrika och umgås med henne en stund innan det är dags att hoppa i säng. Dagen har verkligen gått fort!


Tränat



Trött i kroppen efter ett träningspass tidigare idag, ska jag nu ta tag i pluggandet. Har en känsla av att det inte kommer gå allt för bra, men nu gäller det att tänka positivt! Imorgon har jag tenta och då gäller det att förstå hur man ska räkna ut dropptakt, spädning och syrgas.


Frysta jordgubbar


Frysta jordgubbar till havregrynsgröt


Svensson

Ikväll har jag suttit på Svensson en stund tillsammans med Henrika och Filip, snackat en massa strunt och ätit upp en dyr snackstallrik. Nu är det dags att hoppa i säng, ruskigt trött och frusen är jag!

Januari 2009

Januari 2010

Ska drömma om gubben min ikväll


Härliga lördag

Jumpsuit från H&M för 50kr

Stickad tröja från Lindex för 311kr (egentligen 349kr men fick den lite billigare pga ett litet hål)


Recept på Thaiburgare

Fick en förfrågan från Sandra som undrade om jag kunde lägga upp receptet på Thaiburgarna och självklart gör jag det. Sen behöver man inte följa receptet till punkt och pricka.

Thaiburgare med sweet-chili sås


Receptet är för 4 portioner

Thaiburgare:

  • 600 g laxfilé
  • 3-4 salladslökar, hackade
  • 3 cm citrongräs, finhackat
  • ½ dl thaibasilika, hackad
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör

Sweet chili-sås:

  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • ½ dl sweet chilisås

Hamburgerbröd:

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • ½ msk salt
  • 1 dl kruskakli, eller vetekli
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 11-12 dl dinkelmjöl

Tillbehör :

  • tomat, skivad
  • gurka, tunt skivad
Gör så här

Skär laxen i bitar och hacka den sedan så fint det går. Blanda alla ingredienser till burgarna och forma 6-8 stycken. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i smöret och låt det smälta. Stek burgarna på svag värme, 2-3 minuter på varje sida.

Blanda yoghurt och sweet chili-sås. Servera burgare och sås med hamburgerbröd, sallad, tomat och gurka.

Hamburgerbröd - 12 st

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten (37 grader). Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.


Solen tittade fram

Att jobba i receptionen på friskis var inte så svårt som jag trodde, men självklart dök det upp en del knepig frågor. Nervös till tusen var jag i alla fall då jag var beredd på att någonting skulle gå galet. En viktig sak som jag måste öva på är min engelska, den är verkligen bedrövlig men det går ju förhoppningsvis att ändra på. Medan jag stod inne på friskis så sken solen utanför fönstret, tråkigt bara att den inte ville vara framme när jag slutade mitt värdpass. Tog en promenad ner på stan, hade tänkt prova och eventuellt köpa en snygg kjol från Lindex, men den satt inge bra på så den lämnade jag kvar i butiken. Istället gjorde jag två andra riktiga fynd! Nu sitter jag hemma och inväntar rapport om hur kvällen kommer se ut, kanske blir det så att vi går ut och dansar lite men just nu är jag helt slut, känner hur huvudvärken kommer krypandes... inte bra, inte bra.

Passade på att räkna några tal under mina tre timmar som värd


Värda

I morse försov jag mig en timme, hade tänkt gå upp lite tidigare för att ge kroppen en chans komma igång och hinna bli pigg innan styrka/medelpasset började klockan nio. Istället vaknade jag 45 minuter innan passet skulle börja, men ändå hann jag koka gröt och ett ägg innan jag gick hemifrån. Nu är jag hemma igen men ska alldeles strax gå ner till friskis och värda, den här gången ska jag stå i receptionen.... undrar hur det kommer gå. På det här stället får man inte bestämma/ avgöra själv när man känner sig redo att stå i receptionen. Nej, här blir man uppsatt på en tid haha! Nej men det ska väl gå bra, som sagt det är bara folk som gymmar just under den tiden. Ingen gympapass eller spinning och det minskar ju risken för att det kommer uppstå krångel vid kortköp. Men man ska aldrig säga aldrig, vore typsikt Louise om det skulle hända något krånligt, men nu håller vi tummarna för att det inte ska hända!


Fokusera

Jag har varit vaken sedan fem i morse och nu helt plötsligt har klockan hunnit bli "mycket". Visserligen har jag fått en hel del saker uträttat, har städat och fixat i lägenheten, tvättat, diskat och pluggat. Men nu känns det som om klockan tickar allt snabbare och snabbare, samtidigt som jag får ingenting gjort. Somnade rätt sent och det blev inte många timmars sömn men konstigt nog är jag inte speciellt trött, snarare tankspridd. All min koncentration borde ligga på studierna just nu inför de kommande tentorna men av några anledningar går det inte riktigt som jag vill. Nervös och stressad är jag och sen blir inte saken bättre av att jag ska stå helt ensam på friskis i tre timmar imorgon, utan någon riktig kassavana. Men hon som planerar helgschemat är medveten om att jag inte är helt hundra men förhoppningsvis ska det går bra, bara det inte uppstår komplicerade saker som exempel att någon vill köpa ett tillägg (en till aktivitet) då blir det till att tänka till extra mycket så det inte blir fel.


Gubben min

Dagen har varit full av blandade känslor och min koncentration blev lite drabbad, men jag får ta nya tag imorgon igen. Vi fick äta en mysig frukost tillsammans i morse innan du var tvungen att åka till Norge för att arbeta på obestämd tid.

Det är inte lika kul utan gubben min, saknar dig redan!


Thaiburgare

Idag provade jag ett nytt recept till middag; Thaiburgare (lax med hembakat bröd). Det är väldigt lätt att tillaga, bara brödet som tog sin lilla tid när det skulle jäsa. Smakar nästan som smörgåstårta, skillnaden är att thaiburgarna serveras med sötsur sås och creme fraiche (om man vill). Snuskigt gott!!


Kamerafodral



Mitt lilla fodral-fynd från Myrorna. 


Sko dilemma

Sitter här med ett litet sko dilemma. Mina Hilfiger stövlar har spruckit lite här och där, bl a i sulan och då är det läge att börja tänka på att införskaffa ett par nya skor. Just ett par nya stövlar är jag inte så intresserad av att köpa då jag redan har ett par, utan istället jag funderar på att köpa ett par låga skor. Vill kunna variera lite mellan stövlar och låga skor och jag har faktiskt hittat två kandidater men jag kan inte bestämma mig för vilket par som är snyggast..

Par nummer ett:

Par nummer två:


Nytt kaffe

Provdricker mitt nya kaffe, smakar gott!


Vi fruntimmer kan allt shoppa

Hemma igen och helt slut efter en lång dag och än är den inte över. Morgonen började med en föreläsning om cancer och cytostatika, en föreläsning som var väldigt intressant! Jag har mina funderingar på att vidareutbilda mig inom just cancer men det blir ett senare projekt, hade först och främst tänkt gå klart sjuksköterske utbildningen. Efter lunch handlade föreläsningen om endokrina sjukdomar. När föreläsningarna var slut för dagen så hämtade Linus upp mig och tillsammans åkte vi ut till Birsta. Tanken var att trippen dit skulle gå snabbt och effektivt, men så av någon anledning fastnade jag där lite längre och stackars Linus började se lite trött ut mot sluten. Han fick i alla fall en kaffe paus på Wayne`s och efter det sken han som en sol igen, lite påverkad av den enorma kaffekoppen kanske men jag fick i alla fall uträtta mina ärenden utan gnäll haha.

Vi fruntimmer kan minsann det där med att shoppa!


Dags att dyka ner i böckerna

Hemma igen och redo att sätta igång med pluggandet. Det tog sin lilla tid att duscha, städa och laga middag och även lunch till imorgon men nu är jag redo att sätta igång! Har kokat lite kaffe för att försöka hålla mig pigg och koncentrerad, får se hur det går med det....


Ligger efter i schemat

Hur morgontrött får man bli egentligen! Känner mig inte alls utvilad och det trots att jag somnade runt ett tiden i natt. Kanske beror det på att jag har hunnit vänja mig vid att sova ensam igen och plötsligt så har jag en till som ska dela täcke, kudde och ta upp halva sängen igen. Självklart är det jätte mysigt att ha Linus tillbaka, verkligen ingenting jag klagar över men jag hade bara velat känna mig lite mer utvilad med tanke på den långa dagen jag har framför mig.  Idag har vi två föreläsningar, den första handlar om cirkulationen och den andra föreläsningen som vi har efter lunch handlar om lungsjukdomar. Just nu ligger jag lite efter i mitt schema, hade tänkt sammanfatta om tumörer igår kväll efter träningen men så dök Linus upp och då ville jag hellre titta på honom. Det innebär att det blir lite mer att göra ikväll istället, speciellt eftersom vi har ett "nytt ämne" som måste läsas igenom.


Helt paff

När jag var på väg till Coop idag efter mitt träningspass så hände något väldigt oväntat. Jag ringde Linus för att få lite sällskap på vägen, han berättade att han snart närmade sig Stockholm och tänkte sova kvar där inatt hos min familj och köra vidare upp hit imorgon bitti. Självklart blev man lite besviken men hellre det än att han blir en trafikfara för sig själv och andra. Vi lade på och jag sprang runt inne på Coop för att hitta alla saker som jag hade tänkt handla, plötsligt kliver ett välbekant ansikte in i affären. Jag blev helt paff när jag såg Linus komma gåendes mot mig, trodde knappt det var han! Det är så underbart att han är här igen, visserligen blir det inte så länge men vi ska passa på att njuta av varandras sällskap så mycket vi bara kan.

Imorgon väntas återigen en heldag i skolan, har föreläsning mellan kl: 8.30-17.


Februari månad

Det blir bara kallare och kallare, idag visade termometern -25 grader. Konstigt nog var kylan inte alls lika påtaglig som jag och Henrika först trodde när vi klev utanför porten i morse och promenare till skolan. Det är nästan kallare ute nu och då är det "bara" -15 grader. Idag hade vi två förläsningar, en handlade om farmakologi och den andra om tumör sjukdomar. Den sista lektionen var väldigt intressat, men tyvärr har mitt huvud/hjärna ett begränsat lagerutrymme och idag räkte det inte inte till hela vägen. Kände mig lite okoncentrerad den sista halvtimmen, men det tar jag igen senare ikväll. Tänkte först gå ner till friskis och träna skivstång/ kondition sen blir det att plugga in lite tumör sjukdomar. Just nu sitter stackars Linus i sin lilla bil på väg hit, jag fick ett sms från honom för drygt en timme sedan och då hade han stått i en bilkö i tre timmar pga av att en lastbil har blockerat vägen,  det är fortarande kaos neråt i landet. Ibland är det rätt bra att bo här uppe i norr där dom är medvetna att vintern innebär snön och därigenom investeras det i traktorer som kan skotta bort en del.


RSS 2.0