Grillning

För första gången på länge vaknade jag helt utvilad, fastän jag inte sov så många timmar. Får jag bara sova gott blir jag så mycket gladare dagen efter, men så är det väl för alla? Timmarna på jobbet flög förbi och plötsligt var klockan 16 , dags för mig att sluta för dagen och få en jobbfri helg. Inte nog med att dagen har gått snabbt, jag har också fått smaka vin två gånger idag och det är väldigt ovanligt. Första gången var på jobbet av pappan i familjen, riktigt gott vin från Finland... måste kolla upp vad det hette. Den andra gången var nu ikväll av Linneas mamma, riktigt gott det med! 
Kanske borde man gå och shoppa på systemet med lite äldre personer, dem som är mer erfarna av att dricka vi?. Efter jobbet segade jag några timmar innan jag gick över till Linnea för att grilla, fast jag åt resterna från igår (stekt ris med kyckling) Hemma hos Linnea var det fullt hus. Dem som var där var;Johanna, Mark, Johan, Sofia, Markus, Kate och hennes bror John. 

I onsdags var det Karin som vara chaufför och fick äran att köra den korta men oj så viktiga metrarna till stationen. Fick köra två vändor för att alla skulle få plats med det gick ändå inte helt lagligt till. När jag släppt av Johan, Mark och Sofia tackade alla för skjutsen ner till stationen och då sa Sofia (Linneas syster som jag inte sett på länge); "Jätte kul att se dig igen Louise! Du är så söt, ser ut som en modell"  jag vet ju att det var vinet som talade, men ändå tar man åt sig (jag gör det i alla fall haha) 
Nu sitter jag här och väntar på att Linus ska anlända till Stockholm, så jag ska försöka hitta på något kul att göra i två timmar framåt. De som bor i närheten åkte precis in till stan, men jag känner att jag inte kommer orka med morgon dagen då. Ska hem till Mickis för hennes far fyller 50 år och det kommer vara ett väldans kalas =) Men jag antar att jag kilar ner och tittar film med mamma och pappa, lagom ansträngande.

Roligt inlägg

Jag satt och läste igenom lite olika bloggar då jag kom att tänka på Ferhats roliga inlägg om Look a likes med några av oss från klassen.


Så här stod det i Ferhats inlägg;


Dags för ett look a like inlägg här på bloggen. Det är nämligen så här att i min klass finns det rätt många som är lik kändisar och det är helt sjukt faktiskt haha. Så här får ni några bilder på mina klasskamrater och de kändisar jag tycker de är lik. Därefter får ni väl kommentera och säga vilken av dessa ni tyckte var mest lik.
Det finns fler i klassen men de får komma upp nästa gång :D

Vi börjar med Anna som jag tycker är otroligt lik Nicole Walker från våra bästa år (days of our lives). Here:




 Sen har vi Louise som är lik Charlotte från Sex and the city:




Sofia som är lik fotbollspelaren Hanna Marklund:





Sen har vi Hanna som är ganska lik Nicole Scherzinger



...Sist men inte minst, jag. Sen jag gick i 6:an har alla sagt att jag (Ferhat) är lik Robbie Williams:



Gör ett besök på Ferhats blogg; www.Ferhat.blogg.se

Victoria

Det var allt en händelserika dag igår, för att inte tala om rolig. Först jobbade jag mellan kl 9-17 därefter ringde jag och pratade lite med Linus och Cecilia. Jag och Cecilia hade pratat dagen innan om att eventuellt gå ut och dansa lite, lill lördag måste ju utnyttjas någon gång. Men innan vi gjorde oss iordning så åkte vi en sväng till soliariet i hopp om att få lite färg, men vi är nog lite för naiva haha.
På vägen hem åkte vi förbi Coop och köpte en varsin Risifrutti XL, visste inte ens att dem fanns i så stora förpackningar. Sen var det bara att åka hem till mig för att byta kläder, sminka sig och slänga på lite parfym för att inte stinka solning då vi inte hann med att duscha efteråt (snuskigt jag vet men vi hade vin som väntade hemma hos Linnea). Därefter promenerade vi över till Linnea för att dricka av rosè vinet, som faktiskt var gott! Jag är egentligen inte så förtjust i vin, i alla fall inte när det är Cecilia som väljer sura viner.
Kvällen började med ett glas vin, följt av två till och då är det ju inte så konstigt att vi missade två tåg och fick stanna kvar hos Linnea en timme extra. Karin K (Korven) dök upp i sin lilla gula bil. Johanna hade med sig en vän från Jönköping; Maria och Mark var såklart med. Johan och Jonas kom samtidigt som mig och Cecilia. Nicke anlände sist till förfesten.
Vi som hann med 22:08 tåget gick mot Kungsträdgården och valde att gå in på Victoria, nära till stationen och rätt mysig stämning. Sen är det ju alltid ett plus när det är gratis inträde, men då ökar ju såklart priserna i baren.
Vi skuttade runt och hade roligt på dansgolvet, men så blev klockan 00:30 och det var dags att tänka på refrängen.
Jag skulle upp och jobba dagen efter och Cecilia skulle köra till Värmland för att gå på bröllop.

Fler liknande kvällar är ett måste nu under sommaren, behöver inte vara så avancerat; något att dricka och vänner räcker långt!


 



Maria och Johanna


Karin

  
Jag


Cecilia

En månad kvar

Just nu känns det mindre roligt att behöva åka tillbaka till Sundsvall och plugget, självklart saknar jag många där och ser fram emot att få en bra utbildning men man har ju hunnit vänja sig här hemma i Stockholm igen. Det är nästan som man lever ett dubbel liv, man anpassar sig så snabbt när man skiftar mellan de två olika orterna och tur är väl det. Kommer sakna mitt jobb, mina vänner här och min familj men jag har underbara vänner där uppe också. 
En nackdel med mig är att jag är så dålig på att höra av mig och dem som inte känner mig kan missuppfatta det. Jag ska försöka jobba mer på detta och förbättra mig, vill inte mista kontakter med mina nyfunna vänner. 

Det är mindre än en månad kvar nu innan jag åker och strax efter mig åker Emilia ner till Malmö och börjar sin utbildning, det kommer gå galant. Ingen kan ju göra samma misstag som mig iaf..... glömma registrera mig. Det var på håret att jag miste min plats, snacka om bitter jag hade varit idag om det hade gått så illa.
Blev tvungen att lägga upp lite bilder från förr och nu, första två är från min och Cecilias tid på komvux. Då försökte mig på att plugga upp Matematik C från ett G till ett VG men det gick inge vidare. Lyckades i alla fall höja mig till ett VG i Naturkunskap B och Historia A.
Skolan från förr


 






 

Blivande sjuksköterskor (Nutid)

Hanna, Sophia, Ferhat och Filip


Henrika tösen

Sparsam?

Dagen började halv bra men var något irriterad när mobil alarmet satte igång, förstod rätt snart att det var dags att stiga upp och göra sig iordning inför jobbet en timme senare. Det är verkligen toppen att ha fem minuters gångavstång till jobbet, rena rama lyxeriet! Fick smyga mig upp för att inte väcka Linus som sov som en stock, så söt.
Jag arbetade bara fyra timmar idag så jag hann hem och pussa lite på Linus innan han skulle åka ner till Hässleholm, sorligt men sant. Det är alltid lika jobbigt att behöva skiljas åt, vi har det så sjukt bra tillsammans. Har aldrig känt så här innan och det blir ännu jobbigare när man vet att vi inte kommer träffas på ett tag. Han har fullt med jobb fram till slutet av september medan jag jobbar två hela veckor innan Johanna, den andra assistenten kommer tillbaka från sin semester. Då jobbar jag kvällar och helger, inget mig emot =)

När jag lämnat av Linus på tågstationen åkte jag och mamma vidare på jakt efter en bröllops present. Dessvärre kom vi inte hem med någon böllops present denna gång, utan vi fyndade åt oss själva. Som tur är så är det nästa två veckor kvar till min kusin Therese stora dag, så vi hinner med att köpa något fint åt henne och Mattias. Jag ser fram emot att få gå på bröllopet men har ingen aning om vad jag ska ha på mig, får rota fram något i garderoben.... som enligt Linus och mamma bara blir större och större.
Idag var det mammas tur att gnälla lite på mig "man shoppar så mycket när man är med dig, Louise" haha. Är det verkligen så?! Kanske har jag bra smak, ett öga för mode eller så är jag helt enkelt slösaktig av mig... då skulle jag nog tippa på det sista. Men jag ljuger i alla fall inte och säger att något ser bra ut om det inte gör det, ärlig är jag men kanske mindre bra att kolla prislappar innan provning.
Jag köpte iaf min klänning idag, den fanns i två storlekar igår när jag var där men idag fanns bara en storlek kvar och det var min storlek som fanns kvar, så belåten gick jag till kassan för att betala.
Mamma gav mig då 400 kr i namnsdags present, bortskämd eller vad!?
Mor min fyndande också väldigt fina saker, skjortklänning, armband,örhängen mm

Några timmar och ett antal kronor senare var vi åter igen hemma med kassar och kurrande magar. Det blev Ceasar sallad med kycklig, Mums! Efter middagen gick jag ut på promenad med Mickis, Emilia och Cecilia. Vi droppade av Mickis och Emilia först sen fortsatte jag och Cecilia ut i mörkret. På vägen såg vi en död näbbmus som vi klappade med hjälp av en sten och därefter petade ner i diket och begravde.

En söndag i Juli

I morser vaknade jag av en väldigt trevlig syn, Linus kom in med frukost på sängen. Inte varje dag man får det, riktigt lyxigt! När vi gjort oss iordning åkte vi till Barkarby och gick runt på outlet där. Har inte varit där på säkert ett år, men de brukar inte ha några roliga saker. Den här gången såg jag inte så mycket intressant heller, eller jo det finns en klänning från Whyred som jag fortarande undrar om jag gjorde rätt i att lämna kvar i butiken. Den kostar 800 kr och det tycker jag är mycket för en klänning, vill ju inte förvandlas till någon shopaholic nu inte hahaha
Vi får se hur jag gör med klänningen, kanske har jag redan glömt den imorgon. Visserligen kommer jag få tillbaka lite pengar av några personer, men hur viktig är egentligen en klänning? Jag får tänka på saken i några dagar och därefter ta ställning till om jag ska göra ett återbesök eller inte.
När vi hade tittat färdigt tänkte vi sätta oss ner för att ta en fika, men det var lång kö så vi åkte vidare. Mina fötter mådde inge vidare efter helgens äventyr och nu detta så vi åkte hem istället. Fy tusan för skavsår alltså!

Imorgon kallar jobbet återigen och lite senare ska även Linus åka tillbaka till skåne och sin vardag. Väldigt tråkigt, vill att han ska stanna längre men vi behöver båda pengar. Lill token har ju gått och bokat en tid för tatuering nästa måndag =P

Den här tatueringen vill han göra fast på ryggen
(axel till axel och sen ska den gå ner en bit ner längs ryggraden)


Nu är middagen klar =)

Vattenfall

Sådär ja, så har man provat på Stockholms uteliv igen, eller det gick inge vidare för oss igår. Förfesten var riktigt lyckad alla hade trevlig, lyssnade på lite musik och spelade kort. Hade jag vetat att det skulle bli kortspel hade jag inte valt vin, för vin och vattenfall går inte så bra ihop.
När klockan närmade sig kl 23 så var det dags att åka in till stan, till Debaser. Kvällen tog i princip stopp när vi satte oss på tåget, efter vi klev av på Stockholm Södra så blev allt knas. Det är lite svårt att komma in på ställen när någon har druckit för mycket eller en annan som inte har åldern inne. Efter att ha försökt med två olika ställen gick vi till det tredje och sista, men där var kön mil lång och stället fullproppat. Därefter gick alla åt olika håll, några fortsatte vidare och hoppades på att få dansa lite innan stängnings dags.
Själv så åkte jag hem tillsammans med Cecilia och Linus, vi var nöjda och orkade inte springa runt mer. Fötterna värkte en aning mot slutet så det var lika bra att vi inte kom in, nästa gång måste jag packa ner skavsårsplåster.

    
  

Även om utgången vart en miss så var kvällen i helhet rolig, den bjöd på mycket skratt och prat. Sen att vakna upp dagen efter och inte vara bakis är ju inte helt fel det heller (brukar inte bli bakis annars heller men ändå)


Fynd

Nu är jag helt slut efter fyra timmars shopping, men trots att det är löning och mycket reor så är affärerna inte överbefolkade och tur är väl det. Jag och Linus vaknade runt nio tiden idag och sniglade oss upp ur sängen, vi tog god tid på oss att äta frukost och framåt tolv tiden var vi i Täby centrum, första stoppet. Där gjorde jag några fynd; köpte en kjol för 119 kr (iställer för 399kr) och underkläder för 204kr (iställer för 580kr). Jag var även på jakt efter att par svarta stuprörs jeans och efter lite beslutsångest blev det ett par svarta Filippa K jeans, visserligen är 900 kr för ett par jeans rätt billigt men vågar man verkligen lite på kvalitèn? Bara för att det är dyrare behöver det ju inte vara bättre men jag sparar ändå kvittot ifall att.
Linus fyndade även han ett par snygga jeans från Replay. När vi var nöjd med våra inköp åkte vi vidare till Kista centrum för att lösa ut Linus tröja som han hade lagt undan inne på MQ, den är riktigt snygg den också!

Ikväll ska vi också ut men för att orka med det måste jag vila en timme innan. Det lutar åt Debaser ikväll och fördelen men den här gången är att vi har en plan, har man inte det blir det jobbigt på vägen in då alla vill in på olika ställen.



Fullbokat

Gårdagen var en uppbokad dag, som började med jobb mellan kl 9-16. Därefter hann jag precis träffa Cecilia för en liten promenad och massa prat. Det känns riktigt bra att hon är hemma igen, allt blir så mycker roligare då. 
När klockan närmadesig 18 bar det av till Morbror Kent och mina kusiner, dit kom även min faster hennes man ockå minstingen i kusin skaran. Men bara för att man är minst betyder det inte att man inte märks, vilken energi hon har. Efter att ha lekt kuragömma och kull i över en timme lurade vi med henne lite snällt att titta på en film iställer, och det blev Nalle Puh följt av Ice age. Det blev inte en allt för sen kväll då jag ska upp och jobba idag igen.

Dyra tider

Slutade jobbet för en timme sen och nu sitter jag spikad framför tvn någon timme framåt då det är Mördarens profil på tv4 fakta, väldigt fascinerande hur de lyckas hitta den skyldig med så få bevis. Samtidigt tittar jag också på några olika mobiler och jag har faktiskt hitta några intressanta modeller. Min nuvarande mobil är helt värdelös, den stängs av titt som tätt. Kanske dags att köpa en ny mobil, hur tråkigt och dyrt det än kan bli. När jag tittar efter en mobil så tittar jag enbart på modell och färg, jag har ingen aning om vad t ex 3g är, med andra ord har jag ingen koll på vad som är bra eller inte. Självklart köper jag inte en dålig mobil igen, utan tänker låta pappa och Linus titta igenom mina förslag. Antagligen kommer jag få nedslag, då får jag väl leta fram min gamla Nokia 3310 hehe


Dessa två LG modeller gillar jag                 

       
KP500 och GW520

GW520 har ju tangentbord något som jag är osäker på om jag gillar eller inte, kan ju vara lättare om man ska skicka sms eller helt tvärt om, blir istället ett störande moment. Men gillar som sagt modellen på denna och den är favoriten hittills. Vad gäller KP500 så verkar den relativt enkel och inte för att tala om billig, men då är den antagligen inte så bra. Den har inte 3g, något som mobilen måste ha? Sen är jag alltid lite tveksam till touch mobiler eller så är det bara en vanesak, man lär sig hantera mobilen med tiden.

Tiden går och går

Träffar man på en lite äldre dam/herre som man inte har sett på ett par år så tycker de att man är såå stor nu och ojoj vad tiden går snabbt. De har ju rätt för tusan! Tiden bara rinner iväg, var det inte igår som jag började gymnasiet?

Jag har nu tillbringat någon timme med att titta igenom alla tusen bilder jag har på datorn och kommer då och tänka på alla de minnen som man har upplevt med flera personer som inte är här just nu, en av dem är Cecilia. Min och Cecilias vänskap började inte så bra då hon hatade mig. Vi träffades är vi var 11 år gamla och i den åldern kan man inte leka mer än tre stycken åt gången hehe, det blev med andra ord lite konkurrens där något som jag inte lade märke till.
Just nu är Cecilia borta i Usa och arbetar medan jag numera bor uppe i norr och pluggar. Trots avståndet så kommer vi alltid hålla kontakten, eller det hoppas jag ialla fall. För att fira våra fina stunder tillsammans kommer härmed några roliga bilder, en bild säger ju mer än tusen ord ;P

                            
  
  

En helt vanlig måndag

I natt kunde jag verkligen inte sova, hade myror i rumpan och låg och vred på mig. Sen vaknade jag säkert åtta gånger under natten också, kollade klockan stup i kvarten. När mobilalarmet satte igång kl 8 var det bara att kliva upp och äta frukost, måttligt lycklig! Sen bar det av till jobbet kl 9-16

Nu är det nedräkning för Cecilias ankomst, hon kommer hem någon gång imorgon. Vilken tid vet jag inte än, men förhoppningsvis hör hon av sig när hon har kommit till rätta =)

Nej nu ska jag gå och ta en alvedon, känner att huvudvärken börjar komma krypandes.



Linus

Nu har vi varit tillsammans i sex månader och allt bli bara bättre och bättre.
Minns hur jag satt och klickade runt på dejting sidan och av en slump hittade jag dig.
Ditt utseende var (är) perfekt och din presentation olik de andra killarnas så jag ville veta mer och skickade därför iväg en flirt, fick en tillbaka. Tråkigt nog kunde jag inte skriva till dig utan fick skaffa en ny profil (hade inte laddat på mitt abonnemang efter de första tre gratis dagarna). Vi bytte mail adress och fortsatte snacka där, efter ett tag försvann du helt plötsligt. Men du kom tillbaka och berättade om din jobbiga tid, vi snackade mer och mer på msn och snart bytta vi även nummer. Första samtalet med dig minns jag så väl, hur nervös och rastlös jag blev, ville inte framstå som tyst och tråkig, Dessvärre lyckades jag inte charma dig riktigt, då du i efterhand tyckte jag var lite för tyst
..... men något måste ha fastnat för du då fortsatte svara och ringa.
Lagom till julafton fick jag en laptop så vi kunde cama med varandra och fick se varandra "live". 
 Tiden gick och vi började prata om ett eventuellt möte, de två första gångerna ställde du in av personliga skäl men det tredje av en lite klumpig nyårskväll med för mycket alkohol. Så ledsen jag blev som trodde jag fått dissen och arg att du inte vågade stå för att du ångrat dig och ville träffa mig längre. Men allting ordnade sig till slut och jag tog tåget ner till Hässleholm, första timmarna tillsammans var avgörande men för mig räckte det med en minut,
Vi pratade i timmar om allt och inget sen tog du modet och kysste mig, jag var fast.

Jag har aldrig trott att internet dejting fungerar och ännu mindre hållbart i längde. Möjligen kunde man hitta en flirt om man har tur men ingenting mer än så. Jag är glad att jag hade fel, för utan E-kontakt hade jag aldrih hittat Linus, min stora kärlek.


Louise <3 Linus 16/1-09





Kärlek

Igår pratade jag med en killkompis om kärlek och hur komplicerat det kan vara ibland.
När man är i början av förhållande-stadiet, har precis lämnat detjandet och börjar kalla det ett förhållande.
Hur lätt saker och ting kan missuppfattas genom lång distans och hur pass skört allting är i början. 
Hur förvirrande det kan kännas om allting gå för snabbt och man själv inte hänger med i svängarna, hinner inte känna efter. 
Tänk om allting var bestämt, att det fanns mallar för hur förhållandet skulle utvecklas och i vilken takt. 
Finns det egentligen några riktlinjer för förhållanden, riktlinjer som; att man efter 2 år förlovar sig, efter 4 år gifter man sig och efter 5 år får man första barnet. Lyckligtvis är inte människor så enkelt drivna, då hade livet varit för förutsägbart.

Idag är det väldigt många som förlovar sig till höger och vänster som om det vore lika vanligt som att pierca öronen, inget emot förlovningen i sig men vissa har inte ens provat bo tillsammans innan de byter ringar. Visst kan man känna en person bra utan att bo under samma tak. Ringen känns mer och mer som en symbol, ett måste för att visa att kärleken är äkta. Sen ifall personerna gifter sig eller inte är en annan femma. Lite så att ringarna kommer först och sen blir man sambos, men som sagt det finns inget rätt eller fel vi gör det som känns rätt =)

Jag har nyligen blivit sambo med Linus. Det hela började när jag kom in på sjuksköterske programmet uppe i Sundsvall, vi hade precis börjat dejta och vi stod inför valet; satsa fullt ut eller pendla. Vi bestämde oss för att ge det en chans, så han flyttade med mig upp. Ett beslut som jag inte ångrar det minsta, vi har bott tillsammans i ca fyra månader och allting blir bara bättre och bättre. Men jag vet att många av mina vänner vart förvånade och frågade "men ni kommer väl bo i olika lägenheter?". Till en början trodde jag att jag ville det, men efter några veckor ändrade jag mig, jag trivs toppen i vår lilla lägenhet på ytters få kvadratmetrar  men so what?!

Jag tog mitt största och bästa beslut den dagen <3


Ledig dag

Min lediga dag börjar närma sig sitt slut och sammanfattningsvis så har dagen inte varit så innehållsrik. Dagen började med att jag vaknade av mobilalarmet , hade ställt alarmet för att inte sova bort hela dagen .
När klockan vart 15 åkte jag med familjen till Kista för att äta middag och se på bio Till middag blev det en helt okej ceasar sallad och bio filmen var Harry Potter. Sist jag såg en Harry Potter film hamnade jag bredvid en liten kille som inte kunde engelska så bra, utan hans pappa fick översätta hela filmen (okej så illa var det inte, men det finns väl en svensk talande version också eller?) Den här gången fick jag inte heller någon vidare bra sittplats då jag hamnade framför några väldigt högljuda 11-14 åringar som fortfarande var inne i "din mamma" åldern. Lyckligtvis lugnade de ner sig när filmen började.

Filmen i sig var faktiskt väldigt bra, inte lika bra som boken men då skulle nog filmen blivit 6 timmar lång.
Under reklam snutten innan filmen såg jag fyra filmer som jag vill se, ett rekord faktiskt! Dessa fyra är; Sommaren med Göran, Twilight, Flickan som lekte med elden och Prinsessan. Nu när jag klickade in på sf´s hemsida såg jag även att Beck kommer visas på bio snart, är man en Beck fantast så är ju detta ett måste! Det tycks bli ett halvår av återkommande bio besök.

Nu sitter min Sötnos och tittar på Harry Potter nere i Hässleholm, ska fhöra vad han tyckte om filmen lite senare


Nya tider

Det vart dags att skaffa ett nytt konto här på blogg, mycket har hänt sedan jag började blogga för två år sedan. En del saker har inget med mitt liv idag att göra, men vill man ändå läsa om detta så finns mina andra blogg www.lollolise.blogg.se.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0