Och så undrar jag





....Och så undrar jag var tiden tar ivägen.


Injektioner

Dagen började med ett besök på KTC där vi hade en genomgång för hur man ger en injektion; subcutant och intramuskulärt. Det var inte så avancerat som jag hade trott när jag läste att injektion stod på schemat och det var ju en positivt överraskning. Något som däremot verkar lite knepigare är sondmatning och venprovtagning men med tiden sitter väl även dessa metoder. Imorgon blir det ännu en besök på KTC och då ska vi öva på kateterisering och det tror jag inte är det lättaste momentet.
Efter KTC lektionen åker jag hem till Stockholm över Allahelgonahelgen då jag har tänkt jobba lite och umgås med familj och vänner. 
Ikväll så har tränat, lagat middag, städat och packat eller rättare sagt så har jag lagt fram allting som ska med till Stockholm, jag har bara inte bestämt mig för vilken väska jag ska lägga allting i. Att ta en rullväska är ju smidigt men kanske lite onödigt stor, samtidigt som en träningsväska kommer ge mig ömma axlar.


Koncentrerad eller vad!


Jag ger en intramuskulär injektion....


.....Se så smidigt det går


Jag ger en subcutan injektion


Hittelön

Igår hände något roligt då jag var och handlade (eller det slutade roligt). En gammal dam i kassan bredvid mig tappade 500 kr medan hon lastade upp varorna och såg inte att hon tappat den, så jag böjde mig ner och tog upp den, gav den till henne och hon vart jätte glad. Först ville hon ge mig sin rabatt check som tack men jag tackade artigt nej, så istället insisterade hon på att ge mig en blockchoklad kaka som hittelön. Hur gulligt är inte det! Det skulle aldrig falla mig in att ta pengar från någon, skillnad är om man hittar 100kr ute på krogen då är det sak samma. Men att ta pengar från en dam eller gubbe... Aldrig!! 


Min hittelön


Riktigt varma och sköna skor


Dagens fråga

Jag har märkt att nästan att bloggare med många läsare har Dagens fråga eller Frågestund där läsaren kan ställa sina frågor och förhoppninsgvis få dom besvarade. Skulle jag göra någonting liknande skulle det bara bli extremt pinsamt, skulle få tvinga Linus eller Cecilia att ställa en fråga så jag inte skulle behöva känna mig helt patetisk haha! Nä jag skippar nog det där med frågestund och dagens fråga.

Söndagar brukar nästan alltid få mig på dåligt humör, men konstigt nog så är jag på toppen humör idag och jag vet inte varför. Det är trots att jag har tillbringat större delen av morgonen med att plugga och dricka te, kanske är det så att alla bitar börjar falla på plats och jag faktiskt förstår det jag läser?


Nördig söndag jag har eller vad  =)


Filmkväll

Så var men då hemma igen efter att ha varit nere på förrådet och umgåtts med Sofia, Rebecka, Kristin och Monica. Vi hyrde tre filmer, varav två var ena riktigt tjejfilmer med mycket kärlek (Flickvänner från förr och Dumpa honom). Vi orkade oss igenom två filmer innan det var dags att börja tänka på refrängen. Hade verkligen en kanon kväll!
Imorgon blir det troligen en vilodag från träningen (men man vet aldrig), måste vila för att orka med skivstång/kondition 75min på måndag. Sen måste jag sitta med anatomin och försöka plugga in så mycket som bara går inför tentan om två veckor, vill inte gripas av panik nu.

Just det! Jag har påbörjat ett Harry Potter maraton, väldigt trevligt må jag säga. Filmerna är verkligen bra, lite små nördiga.... typiskt Louise!


Louie goes albino


Aerobics avklarad

Så skönt det är att gå och träna tidigt på morgonen även om man helst av allt vill ligga kvar i en varm säng så kommer man i alla fall igång med dagen. Idag var det som sagt Aerobics och det var väldigt kul, har bara gått på ett Aerobics pass förrut så det blev lite varation idag från vad jag brukar gå på. Sen efter mitt träningspass gick jag hem och började städa min något stökiga lägenhet och nu ser det faktiskt ritkigt fint ut, hoppas bara jag lyckade hålla det så här några veckor (men skulle inte tro det). Nu blir det till att sticka ner huvudet i böckerna några timmar och vad som sker senare ikväll återstår att se.





Hahaha

Inte behöver man spendera en massa pengar på en caffelatte från ett Cafè när man kan göra en nästan lika god hemma. Cappuccino påse  med eller utan smak (Daim är godast) + skummad mjölk = gott!


Det blir inte alltid som man har tänkt sig

Kvällen blev inte ritkigt som jag hade tänkt mig, det blev en lugn hemmakväll med lite plugg och tv tittande. Det var egentligen tänkt att vi skulle gå ut ikväll men när ingen ingen längre ville/ orkade beslöt jag mig för att stanna hemma, visserligen kunde jag kontakta några andra tjejer i klassen men klockan tickade på och jag blev allt tröttare. Imorgon väntar ett Aerobics pass kl 9-10 vilket passar perfekt då jag nu kommer i säng tidigt. Morgondagen kommer annars bestå till största delen av plugg, något som är väldigt nödvändigt!
Nu ska jag hoppa i säng, godnatt och dröm sött!


What to do

Mina sovvanor har rubbats och nu vill jag bara sova hela tiden, stängar av mobilalarmet och somnar om. Vad det kan bero på vet jag inte men hoppas det går över snart. För första gången så försov jag mig på min tvättid med 20 minuter men då var det tur att jag har en pojkvän som ska upp samma tid och som ringde och väckte mig. Just nu springer jag mellan lägenheten och tvättstugan samtidigt som jag lagar lite lunch till senare idag, det blir tacos; enkelt och gott. Idag har vi två föreläsningar, den ena är om stroke och den andra föreläsningen är om hörseln. Efter skolan får vi se vad som hittas på, funderar på att åka till Birsta och köpa mina stövlar mer är som sagt vältigt kluven när det gäller 1500 kr för ett par stövlar. Behöver jag nya stövlar? Är det ett par stövlar som jag kommer använda nästa år, eller är de "omoderna" då? Hur tåliga är dom? Många funderingar som cirkulerar runt i mitt huvud men förhoppningsvis har jag bestämt mig lite senare idag. Ikväll ska vi troligen ut och dansa på Aveny, men då jag inte ska dricka tänkte jag plugga lite istället eller se någon film och sen möta upp resten av tjejerna. Hur taggad jag är på att gå ut märker jag senare i eftermiddag med tanke på att jag enbart har sovit i drygt fyra timmar så kan det gå åt vilket håll som helst. När jag var nere i tvättstugan nyss mötte jag städpatrullen som var där och gjorde fint, jag trivs verkligen att bo här i den här studentlägenheten allt är så fräscht. De städar och fixar, skottar så fort det kommer lite snö. Nackdelen är att det är kallt i lägenheten och att duscharna finns nere i källaren, men som lösning kan man köpa ett värme element/ fläkt och när man ska ner för att duscha är ett par Ikea tofflor ett måste för att slippa stå på det kalla golvet.
Nä nu ska jag gå och mata grisen, hörs senare!


En hungrig pengagris


Sammanfattning

Här kommer en sammanfattning av mina dagar i Stockholm

Linus anlände med flyget och allt blev magiskt

Doris var sig själv lik

Linus gillar sin nya plattång....

... men umgås man för länge med Louise så blir man smått galen

Partade med Linnea, Ferhat och Linus

Louise på äventyr

Barbaskön : en svart pälsklädd kille, intresse för konst
När jag och Linus åkte till ICA Maxi för att handla lite mat så passerade vi en leksaksautomat på utvägen och jag fick syn på en automat full med barbapappa figurer. Jag kunde inte motstå utan tog fram 10 kr och vred om spaken, då trillade den här lilla svarta barbafiguren ner och jag blev glad medan Linus skämdes haha

Hjärt- och lungräddning

I morse  försov jag mig, vaknade när mobilalarmet ringde första gången men stängde av alarmet och trodde att jag glömt stänga av det från dagen innan. Lyckligtvis vaknade jag i alla fall tio minuter innan jag skulle gå och hann precis klä på mig, borsta tänderna och ta en smörgås på språng innan jag mötte upp Henrika för att tillsammans promenera till skolan. Idag hade vi HLR (hjärt- och lungräddning), lite repetition sen nian då vi gjorde samma sak, men då mindre avancerad. När alla blivit godkända och lektionen var slut promenerade jag ner till stan för att köpa ett par nya leggings för mina "gamla" börja bli utnötta. Jag har två möjligheter för att slippa gå i slitna leggings; jag kan börja gå mer bredbent, men då lär det väl se ut som man har kissat på sig eller så får jag köpa på mig ett lagar av leggings så jag inte sliter sönder dom. Efter en tur på stan gick jag hem igen och tänkte tillaga tortellinisoppa, men så hade jag glömt några viktiga ingredienser och det blev tacopaj istället.

Det var även tänkt att jag skulle träna kl 16:30 men så fick jag ett mail om det var någon som kunde vara passvärd ikväll på ett skivstångspass kl 19:30. Jag erbjöd mig att ta passet men då emot att jag skulle byta bort mitt pass nästa torsdag, vilket skulle innebära att jag kan åka hem och jobba om jag vill det. Har lite beslutsångest när det gäller att åka hem, för jag behöver också öva på metodövningarna inför det praktiska provet på KTC den 4/11. Vi får se vad jag bestämmer mig för...

Onsdag

Jag nämnde ju i inlägget igår att det inte är långtid kvar tills julen är här och det märks verkligen på vädret då det blir allt kallare och kallre för varje dag. Men trots detta känns julen långt bort då min önskelista blir allt större haha nej men skämt åsido så har jag bara hittat ännu en kläning från H&M jag vill ha, men så såg jag idag att de har fått in en klänning på lagret igen. Var inte tillräckligt snabb sist med att beställa den och så fick jag hem en rabatt check på 25% och det gillar vi!
Det blir ett knepigt fall det här då de båda klänningarna är väldigt lika varandra. Men jag gillar nog modellen nummer två mer, den sitter lite slappare och har inte lilka många volanger.


Vilken är snyggast?


Snart är julen här

Nu är julen inte långt borta och jag längtar tills jag får börja baka pepparkakor, lussebullar och klä min lilla plast gran. Men i väntan på julen så tänkte jag faktiskt köpa julmust någon dag i veckan för att fira att musten är här igen. Linus gillar inte julmust utan dricker hellre Coca cola och då blir det desto mer till mig.... det gör inte mig något hehe


Min fina familj

Idag har jag haft en väldigt bra dag, snarare en mycket bra dag. Visserligen började dagen rätt segt och jag var inte på topp, men nu är allt som vanligt igen. Hade en heldag i skolan och första föreläsningen som stod på schemat var ven och kapillärprovtagning, ännu en metod som vi kommer få träna på KTC den här veckan eller nästa. Andra föreläsningen var väldigt viktig och handlade om vår praktik och hur resten av terminen kommer att se ut. Efter skolan promenerade jag till ICA för att handla lite mat och passade på att ringa mamma för att fråga om receptet på tortellini soppan hon brukar laga. Att prata med henne fick mig att längta hem lite smått, men inte så farligt då jag vet att hon inte är långt borta.
Mina föräldrar är verkligen bäst! Kanske låter lite klyschigt men det är sant, jag är nog en av få 21 åringar som fortfarande tycker om att resa med sina föräldrar, många brukar resa med vänner/ pojk-flickvän men jag reser även mer än gärna med mamma och pappa. Jag har alltid fungerat bra tillsammans med min familj, vi har aldrig bråkat mer än att vi ibland små tjaffsat lite men vilken familj gör inte det? Kanske därför det känns så jobbigt att växa upp, lämna boet så att säga. När jag tänker alla fredags kvällar som vi satt framför något typisk klockan åtta program (fångarna på fortet, robinson, fame factory, idol mm) och åt rostat bröd med räkor, creme fraiche, avokado, svart kaviar eller bara ost på och vet att det inte kommer vara likadant nu känns det lite sorgligt.
Mamma hjälpte mig i alla fall med inköp av ingredienser genom att läsa receptet, så imorgon blir det tortellini soppa hemma hos mig. Släpade sedan hem på två tunga kassar och en full idrottsväska, hann innanför dörren och bytte snabbt om till träningskläder och promenerade ner till friskis. Efter ett tränings pass och jag var redo för sängen, men hade då fått ett sms från Henrika om att hon, Anna och Sofia skulle vara hemma hos Anna under kvällen och jag var välkommen dit. Jag lade sömnen på hyllan och hoppade in i duschen och matade en tom mage innan jag gick till Anna. Jag har verkligen funnit fina vänner här i Sundsvall och det gör studietiden så mycket roligare!






Köpa eller inte köpa?

Köpa eller inte köpa dessa, det är frågan...
Hittade ett par super snygga skor från Jerns, nackdelen är bara att de kostar 1500 kr och jag vet inte om jag vill lägga ut så mycket just nu på ett par skor. Visserligen borde jag köpa ett par nya stövlar, men ändå.



Stockholm

Nu har jag inte varit vid datorn på några dagar utan istället har jag umgåtts med familj, vänner och pojkvänn.
Jag anlände sent till Arlanda i onsdags natt och hann i princip komma innanför dörrarna innan jag ville krypa ner i säng, var riktigt trött efter en tidig morgon med tvätt och sen en hel dag på sjukhuset. Nästa morgon klev jag upp runt nio tiden och gjorde mig i ordning och inväntade Linus flyg som landade lite efter halv elva. Det blev många mysiga kramar och pussar innan vi hoppade in i bilen och åkte till Täby centrum för lite shopping. Väl i Täby centrum hittade ingen av oss något roligt så vi åkte hem tomhänta.

Fredagen blev desto mysigare och roligare då vi firade 9 månader tillsammans. Vi såg på Flickan som lekte med elden på bio och avslutade kvällen med lite god mat hemma i tv-soffan framför idol. Vi åkte även och hälsade på min mamma på sjukhuset och gav henne en skyddsängel som liten present, något hon blev väldigt glad över.

Lördagen började med ett besök till mormor som bjöd på det mesta inom fikavägen, smörgås, kaffe, läsk och äppelkaka. Efter två timmar var det dags att rulla vidare och vi fick nästan rulla ut också då magarna blivit så fulla haha. Vi underhöll oss genom att åka en sväng till Stinsen och strosa runt där en stund, sen var det tid för oss att göra oss iordning inför en kväll på stan med Ferhat och Linnea. En kväll som visade sig bli mer lyckad än vad jag först hade trott. Stockholms utångskvällar brukar oftast bli ett misslyckat försök av flera olika anledningar; någon blir för full och nekas, några/ någon i gänget är för ung eller man kan helt enkelt inte kan enas om till vilken nattklubb man vill gå till. Men tack vare Linnea så kom vi in på Chaplins bar för endast 20 kr istället för 120 kr. Hamnade även framför kameran där inne men tydligen ville fotografen inte lägga upp den bilden på mig och Linus, vart jag så ful? Men bilden på Ferhat och Linus kom med, men men jag får väl återgå till mina ego bilder igen haha


Ferhat och Linus

Linnea, Linus och Ferhat


Vill ha nya skor

Klickade in på Monkis hemsida och hittade dessa söta skor (500 kr styck), måste införskaffa ett par skor då jag troligen inte överlever med ett par skor i vinter och nu börjar det bli lite för kallt med tygskor. Dom här skorna kan man ju köpa en storlek större och få därmed få plats med en tjockare strumpa/ socka som håller fötterna varma i kalla Sundsvall.


Föreläsningar

Imorgon kväll sitter jag på tåget hem till Stockholm. Det var bara två veckor sedan jag var hemma en sväng, men den här gången blir jag kvar lite längre. Imorgon ska även min mamma opereras så det är lite därför som jag åker hem. Linus och jag tänkte åka och överraska henne på sjukhuset, så slipper hon vara ensam för en stund.

Idag hade vi tre av fyra föreläsningar, den sista föreläsningen om hörseln var inställd. Först fick vi lyssna på hur det går till när man injicerar läkemedel i huden, underhudsfett, vener och muskler.
Andra föreläsningen handlade om munhälsa, hur viktigt det är att rengöra munnen genom att borsta tänderna och vara noga med att rengöra proteser. Vi fick se en hel del skrämmande bilder på hur det kan se ut om man slarvar med munhälsan.
Sista föreläsningen var kateterisering, hur man/ varför man sätter in en kateter i patientens urinblåsa. Vad man ska tänka på osv. Det var tre väldigt intressanta lektioner och imorgon ska vi till KTC och öva på dessa metoder, spännande!

Om någon timme är det dags för den dagliga motionen men innan dess ska jag försöka städa lite, vill försöka slippa göra det imorgon bitti när man redan är stressad. Ska även plugga lite och packa ner det sista så man inte glömmer någonting "viktigt".


Varm choklad

Nu är det dags att hoppa ner i min varma säng och dricka lite varm choklad. Två saker man längtar efter att ha gått en 40 minuters promenad i minus grader.



Varm choklad med skummad mjölk


Aveny eller hemmakväll?

Tiden går verkligen fort när man har kul! Efter att en stunds slappande var det dags för mig och Henrika att göra oss i ordning inför kvällen. För min del tog det ett tag innan jag kom fram till en godkänd outfit, har verkligen problem med att hitta festkläder. Men till slut lyckades jag i alla fall och vi begav oss ner till "Förrådet" och hem till Monica där alla andra trevliga damer väntade. Sverige matchen var på i bakgrunden medan det spelades musik på datorn och alla hade trevligt, med mycket skratt och en del alkohol. Kristin bjöd även på sång vilket jag passade på att filma, men lovade henne att inte lägga ut filmen på någon offentlig hemsida. Kvällen gick och jag vart mindre taggad på att gå ut, speciellt när jag fick höra att inträdespriset var 150 kr så var det inte lika lockande som min varma säng och en film. Därför sitter jag här just nu istället för att dansa på Aveny. Jag slapp gå hem ensam då jag fick följe av Angela.


Henrika och Sofia


Angela (i vita linnet)


Flickor


En seg lördag

I morse ville jag inte vakna upp i min egen kropp, då av flera olika anledningar men den största var för att den ömmade så mycket. Har träningsvärk gånger tusen, men förhoppningsvis är det bättre imorgon så jag kan gå på medel passet kl 10. Men efter att ha legat kvar i sängen en stund och tittat på en film var jag ändå tvungen att gå upp och möta dagen, solen sken ute så vädret var riktigt härligt. Tog en sväng till friskis för att försöka byta bort mitt värd pass nu på torsdag, får se på måndag hur det har gått om jag gjort framsteg eller inte. 
Har även tillbringat någon timme nere på stan med Henrika, Sofia och Hanna. Jag köpte min skjorta på H&M som jag både har provat och tittat på under en några veckor, först nu slog jag till och utnyttjade min lilla rabatt check på 50 kr. Sen räckte det för min del och jag promenerade hemåt för att nu vila lite innan kvällens äventyr sätter igång. Kvällen har inte ens börjat och jag är redan trött, hur kommer detta sluta? haha



 


Fredagsmys

Det blir allt kallare här uppe i norr, Henrika sa i  morse att det var minus två grader. Därför passade jag på att ta fram halsdukar, mössor och vantar det börjar minsann bli dags för dom nu. Dagen började med metodövning på KTC och idag hade vi Hygien och bäddning, kanske inte det roligaste lektionen men ändå viktig att kunna i framtiden. Jag och Ferhat övade på en docka, att tvätta och sängkläder. För de flesta var det ingenting nytt men för mig som inte har jobbat på äldreboende eller sjukhus tyckte ändp att dagen var givande. Efter dagens övning åkte  vi hemåt igen och jag lagade äntligen den väldigt goda tacopajen som mamma brukar göra, fick ett lite ryck där och gjorde en rejäl sats så nu har man lite tacopaj i frysen med. För tillfällen när suget sätter igen och man inte har någon ork eller inspiration till vad man ska tillaga.


Tacopaj

Tiden rann iväg och det var tid för mig att gå ner och träna medel pass på friskis, men herre gud säger jag bara! Jag höll på att gå av flera gånger då jag inte orkade, men envis som jag är härdade jag ut. Har man väl påbörjat ett pass kan man ju inte gå där ifrån, så vida det inte har hänt något. Efter passet hann jag precis hoppa in och ut ur duschen när Sofia ringde och sa att hon var på väg. Jag skulle följa med Sofia, Anna, Kristin och Henrika på hockey. Lite stolt faktiskt som gick på en hockey match, i vanliga fall brukar jag byta kanal så fort hockey visas på tv men idag stöttade jag Västerås som mötte hemmalaget Sundsvall. Matchen slutade 4-2 till Västerås och det var en väldigt glad Anna som lämnade ishallen.

 


Henrika, Sofia, Kristin och Anna



Efter matchen skilldes vi åt, några åkte hem till Hanna och fortsatte en myskväll där medan andra drog sig hem till sig. Jag valde att åka hem då jag känner mig helt mör i kroppen och skulle ändå inte bidra som något roligt sällskap. Istället blir det film och skorpor för min del.


Fredagsmys


Okt. 9, 2009

Igår hann jag inte med att blogga då schemat var väldigt fullt. Dagen började med metodövningar på KTC kl 8:30, då hade vi ergonomi (lyftteknik) något som var väldigt intressant för att inte tala om humor! Det hände en hel del knasiga ögonblick samtidigt som "läraren" höll lektionen intressant. Efter en timmes lunch var det dags för nästa metodövning och då skulle vi öva på att lägga om sår, linda in benet. När jag kom hem var det dags att byta om till träningskläder och hänga med Henrika på ett Body combat pass och vilket pass det var sen! Har träningsvärk idag men "vill man vara fin får man lida pin". Efter träningen gick jag till Team sportia och köpte ett par aerobics skor, börjar få ont i fötterna av de gamla.

Björnbär

God morgon!

Äntligen är morotsbröden klara och tvätten är ren, men det tog sin lilla tid. Nu kan jag i alla fall njuta av nybakat bröd med björnbörns marmelad på. Det var faktiskt igår som jag provade björnbärs marmelad för fösta gången och då tillsammans med skorpor, hur gott som helst! Nu behövs inte godis längre.'
Senare idag är det tänkt att jag ska gå till skolan en sväng och läsa på lite inför metodövningarna som kommer hållas på KTC nu en vecka framöver. Det ska bli väldigt spännande att få utöva lite praktiska metoder och komma bort från lektionssalarna en stund.  


Mer

Jag överlevde träningen! Till en början var jag helt seg och kroppen var någon helt annanstans men till slut fick jag till stegen och jag vart så småningom svettig. Efter en timmes träning gick jag till Coop för att köpa en del saker, men som vanligt glömde jag två väldigt viktitiga ingredienser så det blir till att gå dit imorgon igen. Jag funderar skarpt på att bli en ekorre eller en björn, hur smart är det inte att samla på sig ett stort matförråd som räcker över hela vintern? Själv måste man pulsa genom snön i vinter och bära tunga kassar, men då åker allt fruntimmers vagnen fram även om jag så blir tvungen att gå och handla själv! haha
När jag var inne på Coop såg jag att det nu finns enliters Mer, som jag inte kunde motstå att köpa.

Nu väntar jag på Henrika som kommer över och tillsammans ska vi äta lite kvällsmat och invänta Desperate housewives som börjar kl 21.



Ska det inte ta slut snart?

När jag gick till skolan för några timmar sedan så vad jag tvungen att gå långsamt och stanna för att ta pauser, magen och ryggen värker som aldrig förr. Nej jag är inte gravid, har bara kommit till fel datum i månaden. Ska det verkligen behöva vara så här jobbigt!? Trodde allting skulle bli bättre med p-piller men inte då, istället fick jag migrän och ännu mer ryggont. Det kan man kalla Jackpot, dubbelt upp! Ringde barnmorskan på vårdcentralen i morse för att boka en tid men självklart ska de ha telefonstrul just idag, hur irriterad blir man inte då! 
Så nu är det bara att härda ut någon dag till och knapra i mig några tabletter, få slut upp med att vara så kinkig men när det gör så ont att tårarna inte är långt borta då kan man inte låta bli att tycka synd om sig själv. Men samtidigt tycker jag att jag var duktig som i alla fall tog mig till skolan och lektionen om sårläkning var väldigt intressant ! Trots att tabletten inte har börjat verka på riktigt så tror jag ändå att jag går och tränar om en timme. Kommer jag överleva ?


Dröm

Känns overkligt att sitta på tåget mot Sundsvall igen, var jag hemma i Stockholm eller var det bara en dröm? Det kändes i alla fall som en dröm i fredags när jag anlände till Arlanda och möttes av Linus och mamma. När vi klev ur bilen och gick in i huset bad Linus mig att blunda. Han tog min hand och ledde mig mot mitt rum, när jag klev in i rummet fick jag öppna ögonen. Där på överkastet låg rosblad formade till "Linus <3 Louise" och ljusen brann i ljusstaken som stod på nattduksbordet bredvid en bukett röda rosor. Hur romantiskt är inte det?! Som tagen ur en film, en dröm med Linus som min prins.

Vi tillbringade resten av dagarna med att ha det mysigt, tråkigt bara att jag drabbades av migrän under nästa hela lördagen. Då var jag inge vidare roligt sällskap men Linus höll om mig ändå. Bara hans närhet får mig att må bra, hans leende och skratt. Ibland dyker min osäkerhet fram och jag undrar varför han valde mig av alla tjejer. Han är för bra för mig, en bättre kille/ kompis/ pojkvänn får man leta efter!
Han är det bästa som har hänt mig (du också Cecilia!)

Att ha sådana starka känslor för någon gör det inte precis lättare vid avsked, speciellt inte när man inte vet hur länge det kommer dröja innan det finns tid för ett återseende. Jag följde med till Arlanda för att lämna av Linus och det smärtar verkligen! Tårarna rann på hemvägen, man blir ju nästan en trafikfara.





Mickis och Sofie 42 år

Nu börjar min helg i Stockholm gå mot sitt slut och det har varit en väldigt intensiv helg men rolig helg, som började med ett underbart kram och pusskalas med pojkvännen Linus. Men lördags morgonen började inte lika bra, vaknade i migrän och illamående, typiskt! tänkte jag. Tog två alvedon men efter två timmar hade huvudvärken inte gått över utan jag fick ta någonting starkare och till slut så gick det ändå över, men då vart det stressigt istället. Hade drygt två timmar på mig att göra mig iordning inför Mickis och Sofies 42 års kalas (med disko tema). Kvällen blev riktigt lyckad men kände efter några timmar att nu fick det räcka då huvudvärken började leta sig fram igen.



Linus och Louise som Diskokulor


Fröken Cecilia


Emilia och ena födelsedagsbarnet Mickis


Emil, Calle och Linus tog hem första pris


Linus var extra stolt


Dansgolvet


Torsdag

Nu börjar torsdagen gå mot sitt slut, det är snart dags för mig att hoppa i säng och invänta morgon dagen med spänning! Jag sitter här helt slut i kroppen både fysiskt och psykisk efter ett tränings pass och en hel del psykologi pluggande. För att inte bli helt knäpp tog jag en paus från pluggandet och tittar lite på efterlyst på åttan, super bra att programmet visas där! Det som fattas är bara lite naturgodis så hade jag varit mer än nöjd... för tillfället i alla fall, för mycket vill ha mer.
Imorgon ska jag upp relativt tidigt för att äta frukost med Henrika och få en morgondos av lite skvaller haha. På eftermiddagen har jag mitt psykologi seminaruim mellan kl 13:15-17 och sen ska jag skynda vidare till Friskis för att vara värd till kl 19. Någon gång där emellan ska jag försöka få lite mat i magen annars får jag köpa något att äta på tåget till Arlanda, för imorgon bär det av hemåt. Hemma i Stockholm väntar en spännande helg då vi ska fira Mickis och Sofie som fyller 42 år (tillsammans). Linus kommer till också han till Stockholm och det kommer bli så mysigt, vi har inte setts på en månad så det är ett möte som är väldigt efterlängtat. Dock ororar jag mig lite inför avskedet på söndag då han åker till skåne och jag till Sundsvall. Sist gick det inte så bra då jag brast ut i tårar men hade då min underbara vän Henrika som stöttepelare, nu kommer jag sitta ensam på ett tåg i ett antal timmar.




Psykologi

Det har inte blivit så mycket bloggande på ett tag men det hinns verkligen inte med alla gånger. Jag kan nog räknat antalet timmar jag suttit vid datorn på en hand den här veckan. Sist när vi hade eximinations seminariet (i tisdags) så stressade jag upp mig i onödan, men då var jag verkligen nervös. Nu inför förhöret imorgon är jag rädd, jag är verkligen rädd för läraren. Hon är inte den roligaste vi stött på och därmed gör det henne oförutsägbar, vi vet inte hur förhöret kommer gå till. Hon är en av dem som gladeligen vill sätta dit sina elever iställer för att stötta och hjälpa dem. Nu sitter jag här med mina tre gubbar och ett fruntimmer; Piagets, Erikson, Freud och Mahler. Att läsa om deras tolkningar är väl intressant men vi kommer inte få någon användning av dem i framtiden, ser inte kopplingen.

RSS 2.0