Mor och dotter på shoppingtur





Jag och Mamma ska iväg på shopping tur


Sats och brödbak

Idag blev det en tidigt morgon då jag skulle med Cecilia och besikta hennes mammas bil. Tanken var att vi skulle träna lite efter besiktningen, innan Cecilias arbetspass på Wayne`s cafe började. Vi kom dit helt taggade men lite smått fundersam över att det var helt tomt på parkeringen, när vi kom fram och tog tag i dörren in till Sats så märkte vi varför.... de öppnade inte förrän klockan nio på torsdagar. Vi vart helt besvikna och åkte istället till Rosersbergs slott och tog en promenad i kylan. Imorgon ska vi ge Sats ett nytt försök för då vet vi att de öppnar klockan sju, men man vet ju aldrig haha.
Efter promenaden åkte jag hem och bakade en god limpa och satte blommorna jag plockat under promenaden i en liten vas, nu pryder de middagsbordet riktigt fint!


Arbetsintervju

Då var jag återigen hemma efter en arbetsintervju som gick väldigt bra, nu kommer jag få jobba lite extra på ett annan arbetsplats utöver mitt jobb som personlig assistent. Nu har man ännu ett skäl till varför man vill ha sommarlov, nömligen att få jobba och komma ut i praktiken istället för att ständigt dyka ner i kurslitteraturer. Det är drygt en månad kvar och bara en kurs återstår sen väntar några månaders ledighet, men förhoppningsvis kommer jag få många arbetstimmar så man kan tjäna ihop lite pengar. Pengar som säkerligen kommer gå åt när jag och Linus åker till Rhodos i mitten av augusti, men minnen för livet kan inte mätas i pengar.
Nu i eftermiddag ska jag hjälpa mamma och handla och därefter ska jag träffa Emilia som jag inte sett på flera månader, det kommer bli skoj!


Lilla Doris


Att skriva cv är inte det lättaste

Nu är jag äntligen hemma och det känns riktigt skönt. Mina ögon håller på att slockna hela tiden men jag måste bli klart med ett cv tills imorgon. Lite jobbigt att komma på det här i sista stund, men jag har som sagt haft mycket att göra den senaste tiden.

Det här är vad påsen innehöll, riktigt gott var det!


First Hotel


Titta vilken spännande påse jag fick från Hotel personalen vid tåg stationen, ett bra sätt för First Hotell att göra reklam genom att dela ut godsaker.


Ibland är det bra att vara petig

Idag har jag haft bra flyt... hittils i alla fall. Dagen började med en god frukost följt av en poster redovisning i skolan som gick väldigt bra. Skönt att den kursen är över och nu väntar fem underbara dagar utan plugg hemma i Stockholm. När redovisningen var avklarad loggade jag in på internet för att se hur det hade gått med min budgivning på tradera och den här gången vann jag, fick biljetten för endast 28 kr! Därefter gick jag till ICA för att handla en cola, tidning och lite dadlar till tågresan senare ikväll. Petig som jag har gått och blivit så reagerade jag på att de tog en tia för mycket för dadlarna. Pinsamt att ifrågasätta en sådan sak, men det lönade sig och jag fick tillbaka en tia + en check på 25 kr!

Nu ska jag återgå till städningen innan jag tar resväskan och åker hemåt


Stök och bök

Nu är det så där pinsamt stökigt hemma hos mig, men jag skyller på att jag ska åka till Stockholm imorgon. Den största anledningen är just därför, jag har mitt egna vis när det gäller att packa. Först måste jag fundera över hur många dagar jag blir borta, därefter provar jag ut kläderna som jag har tänkt till varje dag och detta resulterar i stök. Snart börjar Hollywood fruar på trean, får se om Henrika lyckas bli klar med sin poster och hinner hit lagom till reklam pausen.


Jordgubbar

Nu ska jag krypa ner under mitt varma täcke, titta på Bones och äta jordgubbar.


250410

Härligt med fint väder även idag, tråkigt bara att man inte har en balkong eller uteterass att sitta på och ha en tunn filt om axlarna. Jag är inte på humör att sätta mig ute vid picknick bänken som vi studenter har till förfogan, det är så bökigt att släpa ner "allting". Tidigare idag vad jag i skolan med Sofie, Camilla och Rebecka för att fila lite på postern som ska redovisas på tisdag. Arbetet med den går framåt och imorgon ska vi bara finslipa det sista och gå igenom vad som ska sägas under själva redovisningen. Just nu är jag helt slut, både i kroppen och huvudet. Den här omtentan i medicinsk vetenskap var mer påfrestande än jag hade trott, även om jag inte märkte av min nervositet så fanns den där... undermedvetet. Det ska bli skönt att få åka hem igen, det kunde inte bli bättre tillfälle för lite vila!

 


Tenta och shopping


Vilken härlig dag vi har haft här uppe i norr, bortsett från tentan idag så har jag varit på strålande humör. Solen har varit framme hela dagen, lite tråkigt bara att man satt inne i skolan och skrev tenta mellan kl 9-14, men nu är den i alla fall gjord! Efter några timmar inomhus tog jag en härlig promenad in till stan för lite shopping, är man Louise så lyckas man nästan alltid hitta något att ta med sig hem.

Tröja från KappAhl som är så söt

Snygg tröja från affären


Få det överstökat

Nu vill jag bara få det överstökat, jag vill också ha helg. Det var väldigt länge sedan man bara kunde ta det lugnt och göra ingenting om helgerna, utan att få dåligt samvete pga man inte pluggar fastän man borde. Det positiva är att efter nästa veckas redovisning har jag hela sex dagar LEDIGT. Då ska jag åka hem till Stockholm och umgås med familj och vänner, längtar!!

Louise är taggad för ett friskis pass


Mmm för potatis och purjosoppa, till efterrätt blir det lite paj


Dagen före tentan

Dagen som många av oss helst skulle vilja slippa har kommit; dagen före tentan. Jag hade mer än gärna skippat den här dagen och gått direkt på tentan, men det går ju tyvärr inte till så i verkligheten. Nervositeten börjar sakta men säkert komma krypandes, förhoppninsvis ska jag slippa en blackout imorgon. Tentan imorgon är avgörande om vi får gå ut på praktik i termin fyra eller inte, jag hatar dessa spärrtentor och speciellt den här som bara ger en två försök. Personligen tycker jag att det är det nästintill omöjligt att få in sig så mycket information och det som avgör är frågorna, har man lyckats plugga på rätt saker.. 

Min fina Linus


Linus åker tillbaka till Norge

Vad tomt det blev här nu! Linus åkte tillbaka till Norge tidigt i morse, var inte beredd på att han skulle åka och därför blev det inget snyftigt hejdå. Det var ganska skönt att slippa tårarna den här gången, blir lätt känslosam så fort han måste åka ifrån mig på obestämd tid. Det positiva är att han stannade en hel vecka och inte bara några dagar som det först var tänkt. Anledningen till att han kunde stanna längre var för att hans tjänster på flygplatsen inte behövdes då flygen var inställda pga vulkan utbrottet.
Vi fick i alla fall en mysig kväll tillsammans med god mat och en smaskig smulpaj till efterrätt.


Jag lagade en thairätt som bestod av; kyckling, paprika, gullök, broccoli, nudlar, vitlök, mat- och sesam olja, vattenkastanjer, bambuskott och sötsur sås.


Det lilla av pajen som blev över, blåbärspaj är det bästa!


Trasig dator

Typiskt att min data ska krascha just nu, eller kraschat kanske den inte har men den vägrar i alla fall starta. Det blev ingen rolig morgon minsann då jag fick börja dagen med att stiga upp vääldigt tidigt för att skriva rapporten... igen. Jag hann lämna in rapporten i tid men om den blev så bra återstår att se, jag ska inte hoppas på för mycket. Nu kan jag åtminstonde släppa rapport skrivningen och fokusera på lördagens tenta. Jag är oerhört glad som har så fina vänner och en av dom är Anna som har lånat ut en dator till mig, det är toppen. Tråkigt att man är så bunden som man är till sin dator, men utan en dator eller internet överlever man inte många dagar som student. Snart är det dags för svenska Hollywood fruar, måndagens höjdpunkt!


Disney/ våffel-kväll

Vilken dag det har varit! Hela dagen har varit hel skum, värdet har helt flippat ut då det gick från lite halv mulet till snö, till sol till regn och sen för att återgå till att bli soligt och klart igen. Efter vår lilla tripp till Birsta åkte vi hem och jag dök ner i plugget igen, tråkigt men sant. Nu ikväll var jag över till Anna för en Disney/våffel-kväll. Vi började med att laga lite goda våfflor och därefter såg vi filmen Upp, en väldigt gullig film men kanske inte så barnvänlig i alla lägen. Nu ska jag krypa ner i sängen och krama på mina fina Linus.


Anna läser recept

Sofia provar sitt nya nagellack

Monica letar efter bra musik


Resultatet


Tenta och Ikea

Då var tentan skriven, men herregud vad skumma formuleringar det var. Vissa uppfattades inte ens som frågor och sen har det nog blivit en miss för det fanns maxpoäng. Efter tentan åkte jag och Linus till Birsta för att shoppa lite, det blev mest fönstershopping. Vi tog en sväng in på IKEA och började fantisera lite inför framtiden och hur vi vill att det ska se ut hemma hos oss. Jag och Linus har helt olika stilar men vi får dela upp rummen på hälften så det blir rättvist. Vi är i alla fall overrens om hur köket ska se ut, ett problem mindre haha! 



Den här föll mig i smaken, kanske inte just brun färg


Framtida köket?




Den här söta koppen köpte jag på Ikea


15 månader


Idag är det 15 månader sedan vi blev tillsammans, tänk vad tiden går fort. Att det skulle klicka så fort hade nog ingen av oss räknat med, men idag är ett liv utan dig helt otänkbart. Du är mannen i mitt liv!


Orphan

Det var ett tag sedan jag hyrde film men igår så passade jag och LInus på att hyra tre filmer när vi var nere på stan. Ett av valen var en thriller som heter Orphan och som handlar om en familj (mamma, pappa och två barn) och filmen inleder med att mamman får ett missfall. Det här tog väldigt hårt på speciellt mamman som börjar dricka men tar sig nätt och jämnt ur sitt beroende. En tid därefter bestämmer dem sig för att adpotera en nio årig flicka och på den vägen är det... Till en början verkade det vara en typsik "mamma-mot-det-nya-barnet" film men mot slutet vart den än väldig vridning.

Torsdagsmys


Bagels

Nu är det verkligen fullt i frysen, jag får inte i någonting mer så nu får det vara slut med bakningen. Igår gjorde jag en sista plåt med bröd på ett bra tag (kan man ju i alla fall hoppas på), men känner jag mig själv rätt så lär jag förmodligen baka så fort det blir lite plats i frysen.
Igår bakade jag bagels och det var inte krångligt alls, gick väldigt snabbt och resultatet blev lyckat!



Linus överraskar

Igår ville inte internet fungera på hela kvällen, typiskt när man verkligen är i behov av ett fungerande internet för att kunna titta igenom gamla omtentor inför lördagens läkemedelstenta. När jag i tisdags kväll skrev att jag inväntade Linus så var jag inte beredd på att han faktiskt skulle komma hit, jag satt och väntade på att han skulle logga in på msn. Vilken positiv överraskning det vart! Tråkigt bara att man måste plugga så mycket, jag hade mycket hellre bara velat umgås med honom och då med gott samvete. Jag får alltid så dåligt samvete när jag gör någonting annat istället för att plugga men när det gäller Linus så får jag försöka bortse från det. 

Igår var vi ute vid Birsta och handlade på Maxi, då passade Linus på att köpa med sig läsk hem till Norge, för där är det inte billigt vill jag lova!



Filip och Henrika var också där och stor handlade


Rensa tankarna


Vart har timmarna tagit vägen? Jag klev ju precis upp ur sängen, eller det känns som så i alla fall. Timmarna bara flög förbi idag, men frågan är om jag har lärt mig någonting av det jag har läst (inför tentan). Att sitta inne och pränta in olika sjukdomar, symtom och behandlingar när solen utanför fönstret skiner för fulla muggar är inte något som lockar precis. Henrika var över en stund och tillsammans gjorde vi ett gott försök till att plugga, men vissa dagar han man helt enkelt inget pluggflyt. För att rensa tankarna lite och låta huvud och ögon vila gick jag och tränade ett medelpass, därefter tog jag en snabb dusch och slängde i mig lite mat för att hinna bli klar till mitt värdpass. Den här veckan ska jag vara värd tre gånger så det blir mycket springande mellan friskis och lägenheten. Imorgon ska jag till skolan och diskutera med min grupp angående upplägget inför inspelningen nästa vecka. Nu blir det till att diska och invänta Linus.


Måndag

Åh den underbara solen tittade fram även den här dagen, jag som trodde det skulle bli en låång och tråkig måndag. Hittills har timmarna bara flugit förbi och det är riktigt bra då måndagar vanligtvis inte bukar vara min dag. Jag har en känsla av att tiden kommer stanna när jag väl sätter mig ner och ska räkna lite matte, då minutrarna blir till timmar och timmar blir till dagar.
Nej nu har jag lite disk som väntar och runt fem tiden kilar jag ner till friskis för att köra skivstång/ kondition, veckans höjdpunkt haha!


Jag diggar verkligen ego bilder, men skyller på att det är Sofia från klassen som vill ha lite inspiration när det gäller kläder.


Snoddas

Nu till kvälls kvisten blev det även så att jag bakade snoddas. Men jag hade ingen plåt så tog jag muffins formar istället och det gick lika bra det. Huvudsaken att smaken är densamma. Det blir Linus som får avgöra den saken när han kommer hit om 1,5 vecka. Min käre mor burkar baka dessa och ställer man en tallrik framme med dessa och Linus är i närheten kan man räkna med att en eller två har försvunnit rätt snabbt hehe.





Dyrt med bär

Tidigare idag när jag var i affären och skulle handla lite små saker, bl a blåbär så fick jag mig en chock när jag såg priset. 28 kr för ynka 225 gram blåbär, det är ju rena rama rånet! När jag kom hem ringde jag mamma och berättade om min upptäckt och tillsammans gjorde vi en pakt om att i sommar/ höst åka ut och plocka alla goda bär (hallon, jordgubbar, blåbär) själva och på så sätt spara in en hacka. Bara smaken blir ju mycket bättre med färska bär och att man sen att man får det mycket billigare är ju inte helt fel.

Nu i eftermiddag har jag lagat en broccolipaj med ädelost och den var riktigt god. Kanske satsar jag på helt fel yrke, borde nog byta ut nålar och skyddsrock mot kavel och förkläde haha.


Solen skiner


Idag skiner solen här i Sundsvall, dock är temperaturen inte mysigt varm som man skulla vilja men bara att solen skiner gör en på så mycket bättre humör. Jag har varit vaken i några timmar och tänkte nu gå ut en stund för att få lite frisk luft och därefter ska jag göra ett försök till att laga broccolipaj, om jag lyckas eller inte återstår att se..


Effektiv shopping


Så här såg jag ut idag när jag gick ner till stan för att möta upp Henrika. Min tanke var ju att jag skulle titta och eventuellt köpa nya påslakan men när jag väl var inne på Hemtex ångrade jag mig; Varför köpa just nu när jag lika gärna kan önska mig det i födelsedags present om en månad. Man får inte vara dum! haha



Även om det inte blev några påslakan så kom jag inte hem tomhänt för det, hittade istället en bikini, ett par shorts och en tränings topp inne på H&M. Henrika fick också med sig några kassar hem efter en timmes tur på stan, det kallar jag effektiv shopping!


April 10

Att få vakna upp helt utvilad är inte varje dag, oftast brukar dagarna börja i någon form av panik och/ eller ångest. Idag har jag tänkt tillåta mig själv att bara ta det lungt och inte försöka stressa fram inmatningen av plugg. Tidigare i morse var jag nere på friskis och körde ett styrka/medel pass och nu är det tänkt att jag ska städa och plugga lite. Därefter ska jag ner till stan för en snabb visit och undersöka ett påslakan set på hemtex rean, har bara sett den på internet men skulle nu vilja ta en närmare titt.



Gott med vatten melon och färskpressad juice


Bakpotatis med hemmagjord crabfish röra

Började dagen med en promenad ner till skolan för att möta upp Rebecka, Sofie och Camilla från klassen. Idag tänkte vi påbörja grupparbetet lite smått. Läser man studiehandledningen så verkar uppgiften inte så svår men sen vet man ju aldrig vad läraren/ lärarna har för förväntningar. Vi har ju tidigare fått erfara att lärarnas ord ska tas med en nypa salt... med andra ord ska man göra precis tvärtemot vad de säger. Idag hade jag ingen större lust att göra en "avancerad" middag utan det blev bakpotatis med hemmagjord crabfish rör. Riktigt smaskigt må jag säga! Nu ska jag återgå till städningen och talang 2010, därefter blir det Solsidan.


Änglavakt

Äntligen lite lugn, att komma tillbaka till Sundsvall innebär alltid att de första dagen/ dagarna går åt till att; handla mat, städa, tvätta och börja laga mat igen. Så idag efter dagens föreläsningar åkte jag ut till Birsta för att handla på ICA Maxi. Det var inte ett billigt kalas så nu ska jag njuta av varje tugga haha. När jag var hemma i Stockholm så var ju jag och mamma ute på shopping turer. Vi hade en super mysig dag i söndags med shopping, bio och god mat. Filmen vi valde att se var Änglavakt, en helt underbar film som jag varmt rekommenderar. Innan jag åkte tillbaka till Sundsvall så planerade jag och min käre mor in ett datum som hon kommer hit och hälsar på. Den sjunde maj lutar det åt, så det ser jag fram emot! Här kommer några bilder på vad jag lyckades släpa hem:


Riktigt snygg och annorlunda väska från H&M



Solglasögon, döskalle sjal och t-shirt från Gina


Leggings och klänning från MQ

Den här tunikan kommer passa perfekt till ett par snygga shorts,
bärandes på några av Greklands stränder senare i sommar.


Påsken är över

Då var påsken över för den här gången och man är återigen tillbaka i Sundsvall. Nu måste man vänta enda till julen innan man äter jansons igen, sorligt! Något som däremot är underbart är att det bara är två månader kvar tills vi får "sommarlov", då åker jag hem till Stockholm och jobbar några månader sen bär det av till Grekland med Linus i augusti. Nu måste jag göra mig i ordning och sen bär det av ner till skolan, har två föreläsningar som står på schemat idag.

Ingen vidare bildkvalitet men här är mitt påskägg jag fick av mor och far, super gullligt!


Påskafton

Idag är det påskafton och solen är framme, helt underbart! I morse (klockan nio) blev det ett medelpass på friskis i Sollentuna, men innan det var dags att hoppa runt till lite bra musik så passade jag på att springa in på ett bageri och köpa hem lite nybakat bröd till min familj. När passet var över och jag återigen var hemma så mötte jag mamma i köket som höll på att koka ägg. Den här påsken målade vi i familjen ett varsitt ägg, vissa blev tvingade medan andra gjorde det självmant. Mitt ägg vart helt klart fulast men en rolig grej!



Påskmiddag hos mormor

Hemma hos mormor igår bjöds det på fruktansvärt god mat; jansons frestels, korv, köttbullar, potatis, ägg halvor med god gegga, västerbotten paj, sill, lax, spenat, omelett och massa gott bröd som tilltugg. Min mor hade även bakat en chokladtårta till efterrätt som smakade super! Efter den här kvällen var man minst sagt mätt och belåten, tur att det inte är sådana här tillställningar varje vecka... då skulle man nog inte må så bra.


Vi har alltid kul på våra släktmiddagar och här är ännu ett bevis.
Morbror Kent kom fram till ett samband i släkten, att alla killar (på mammas sida av släkten) är längre i sina systrar och här är en bild på detta. 
Från väster till höger på övre raden har vi Mattias, Patrik och Kent.
På nedre raden Jessica, Louise och mamma Marie.


Långfredag

Efter en promenad med Linus och hundarna tittade vi på "Äntligen midsommar". En typisk svenskfilm där allting blir kaos men som i slutet ordnad upp sig till det bättre/ bästa. Doris ville också vara med på lite filmmys. Några timmar senare var det dags för Linus att ta flyget tillbaka till Norge och det innebar att han missade påskmiddagen hemma hos min mormor.


Promenad i vårskenet

Idag sken solen och då passade jag och Linus ta en liten promenad med hundarna efter en god frukost. Att gå på leriga vägar kanske inte var så lockande, men ibland får man väl ta det onda med det goda.


 


Bowling

Det har inte blivit mycket bloggande under de senaste dagarna och det har sina förklaringar. Jag har helt enkelt inte hunnit med, men så fick jag nu ikväll lite tid över. Linus kom ju som sagt hit och överraskade mig och igår var jag, Linus och Linnea iväg och bowlade. Det gick ju inte riktigt som jag hoppades då jag hamnade på tredje plats, med andra ord så kom jag sist. Jag får nog tjuvträna lite tror jag, eller köra på Linus knep och dricka lite alkohol. Enligt honom blir han bättre på bowling efter några öl och det har ju gått bra hittills så varför inte?!



RSS 2.0